25 Ağustos 2009 Salı

Federer {Cincinnati} & Dementieva {Rogers} Şampiyon


Geçtiğimiz günlerde Federer ile Murray arasındaki yarı final maçını erken final olarak yazmıştım. Fedex yarı finalde Andy Murray'ı eledikten sonra finalde de Dünya Klasmanının 4 numaralı ismi olan Novak Djokovic ile karşılaştı. Djokovic finale Nadal'ı yarı finalde eleyerek gelmiş ve Federer'in rakibi olmaya hak kazanmıştı. 2009 yılında fırtına gibi esen Federer yine esmeye devam etti. Djokovic'i 6-1 ve 7-5'lik skorlarla mağlup ederek Cincinnati Kupasının da sahibi oldu. İlk seti zorlanmadan sadece 32 dakikada 6-1'e getirerek kazandı. İkinci set ise Djokovic'in de oyuna dahil olmasıyla ilk sete göre daha çekişmeli geçti. Durum 6-5'e geldiğinde 11 oyun sonunda Federer rakibinin servisini kırarak 2. setide 7-5 kazandı ve şampiyonluğunu yine yeniden ilan etti. Birde Federer'de dikkatimi çeken bir durum var. Çok kasmamasına rağmen bu şampiyonayıda zirvede bitirdi. Müthiş bir kendine güveni var artık. Bu seneki başarıları onu artık daha yukarıya taşımış gibi duruyor. Cincinnati şampiyonluğu Federer'in bu seneki 4. şampiyonluğu. Daha önce Fransa Açık, Wimbledon ve Mutua Madrilena Madrid Open'da da zafere ulaşmıştı. Hayranlarının ona taktığı isimle o gerçekten bir Ekselans olma yolunda büyük adımlar atmaya başladı. Amerika Açık'ta da rakipsiz gibi görünüyor.


Öte yandan tenisin bayanlar ayağında da Rogers Cup finali yapıldı. Finale Dementieva ve Sharapova'nın çıktığını burada yazmıştık. Dementieva finale Serena Willams'ı eleyerek gelmişti. Sharapova ise 10 aylık sakatlığın ardından kortlara Toronto'da dönerek sevenlerini mutlu etmişti. Bilhassa başarılı oyunu omzundaki sakatlığın etkilerini taşısada kendisini finale kadar getirmişti. İlk setin hemen başında Dementieva etkili oyunu ile durumu 4-1'e getirdi. Sharapova'nın üstüste aldığı iki oyundan sonra Dementieva'nın aldığı oyunlar durumun 6-4'e gelmesine neden oldu ve ilk set Dementieva üstünlüğü ile geçildi. İkinci sette iki tarafta müthiş mücadele ettiler. İlk dört oyun sonunda skor 2-2'ye gelmişti. 5. oyundan sonra Dementieva; Sharapova'nın yaptığı basit hataları çok iyi değerlendirdi ve seti 6-3 ile kazanarak Toronto'da şampiyonluğunu ilan etti. Rogers Cup Dementieva'nın bu sene kazandığı 3. zafer oldu. Daha önce Medibank International ve ASB Classic turnuvalarında kupayı evine götürmüştü.

Bu iki turnuva şüphesiz raketler için çok önemliydi. Çünkü sezonun son Grand Slam'i olan Amerika Açık 1 hafta sonra başlıyor. 31 Ağustos'ta başlayacak olan Amerika Açık öncesi Dünya Klasmanındaki sıralamalar ise şu şekilde oluşuyor;

Erkekler;
  1. Roger Federer
  2. Andy Murray
  3. Rafael Nadal
Bayanlar;
  1. Dinara Safina
  2. Serena Williams
  3. Venus Williams

3 yorum:

  1. ispanyollara karşı bir sempatim olduğu için nadal benim her yerde favorim çekemiyorum bu federiri (=

    YanıtlaSil
  2. Çeksen iyi olur zira Rafa iyileşene kadar biraz daha izleyeceğiz Fedexi :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir