29 Ağustos 2009 Cumartesi

Bundesliga Bayern Münih'e Çalışıyor {Rafinha Bayern Münih'te}

Yukarıdaki fotoğraf biraz eski ama idare edin. Zaten giriş Bayern Münih'in 1900'lü yılları bizlere geri getirmesiyle ilgili. Ben Bundesliga'yı takip ettiğimden beri bu ligde hangi oyuncu sivrilse ve ön plana çıksa o futbolcunun yolu mutlaka Bayern Münih'le kesişiyor. Başarı anlamında da, kadro kalitesi olarakta, ekonomik olarakta Bayern Münih çok yukarılarda bir yerde. Diğer takımlarda şampiyonluğa ulaşıyor ama bu geçici bir süre oluyor çünkü Bayern Münih mutlaka intikamını alıyor. 1998 yılından bu yana baktığımızda da Bayern Münih'in şampiyonluk anlamında büyük üstünlüğü var. Bundesliga'nın diğer takımlarıda Bayern Münih'i zorlamak çabası içindeler ama önemli futbolcularınıda bu takıma satmak için yarış içindeler diyebilirim. Bayern Münih her zaman yaptığını bu sezonda yaptı ve Olic, Mario Gomez gibi son zamanlarda performanslarıyla söz ettiren Bundesliga liginin yıldızlarını kadrosuna katmıştı. Real Madrid'den aldıkları Robben transferini konuşurken sömürmede son halka olan Schalke'ki Rafinha'yı da kadrolarına kattılar.

Rafinha transferinin 11 milyon euro'ya mal olduğu konuşuluyor. Rafinha 23 yaşında ve Dünya'nın en önemli sağ kanat futbolcuları arasında yer alıyor. Kendisini uzun zamandır Juventus'da transfer etmek istiyordu ama Bayern Münih elini çabuk tutmuşa benziyor. Bu arada
transferin Almanya'da duyulması sebebiyle, Schalke'nin Freiburg'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmada bir grup taraftar Brezilyalı futbolcuyu yuhaladı. Schalke'li taraftarlarda bu transferden sonra oldukça öflekenmişe benziyor. Bayern Münih bu transferlede beraber Dünya'da bu sezon transfere en çok para harcayan üçüncü takım konumuna geldi. Rafinha'yı da kadrosuna katarak sağ kanatını emniyete almış oldu. Rafinha'nın sağ bek, Lahm'ın sol bek olduğu savunma hattını izlemek benim için büyük keyif olacak. Ribery'i elden çıkarmadan Robben'in kadroya katılmasıda mükemmel oldu. Bugün Robben Wolfsburg karşısında harikalar yarattı. Ayrıca Hamit Altıntop'da iyiden iyiye ilk 11'de ki yerini kaybetmiş olacak. Gelecek sezon içinde onun Galatasaray'a transferini şimdiden hazırlamak gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir