21 Ağustos 2009 Cuma

Caner Erkin {Galatasaray} & İbrahim Kaş {Beşiktaş}

Bundan birkaç gün önce Hakan Balta'ya alternatif arayışları diye bir yazı yazmıştık. Galatasaray'ın kadrosunu çok alternatifli ve kaliteli isimlerden oluşuyor. Genel olarak baktığımızda kurulacak yedek 11'in bile ligde şampiyonluğa oynayabilecek bir takım olduğunu görmek mümkün. Hatta zorlarsak üçüncü bir 11 bile çıkarmak mümkün. Defansın solunda Hakan Balta çok kaliteli işler yapıyor ve futbolunun üstüne her sezon birşeyler ekliyor. Bu performansıyla da formayı kaptırması zor göründüğü gibi ileride Avrupa'ya ihraç edebileceğimiz futboculardan birisi olarak görünüyor. Yalnız bu zengin kadroda Hakan Balta'nın yedekleri olarak Volkan Yaman ve Alparslan Erdem var gözüksede verdikleri katkı ortada hatta veremedikleri katkı ortada diyelim. Volkan Yaman bu kadroya yakışmayan bir isim, Alparslan ise çok genç ve tecrübeye ihtiyacı var. Bu yüzden sol kanatta da çeşitli alternatiflere ihtiyacımız vardı. Sol tarafa yedek futbolcu olarak yabancı bir ismin getirilmeside çok lüks olacağından eldeki Türk alternatiflere bakmak lazımdı. Türk futbolculara baktığımda sol tarafta gelecek vaad eden İsmail Köybaşı'nı görmek mümkündü ama onu da Beşiktaş transfer etti. Üstelik ülkemizdeki Türk futbolcularında anormal değeri ortada. Rusya'da istediği şansı bulamayan ama kalitesini de bildiğimiz Caner Erkin'in transferi bu açıdan çok başarılı bir transfer oldu diyebiliriz.

Caner Erkin ile kiralık olarak anlaştık. Bildiğim kadarıyla 3.5 milyon euro'ya da satın alma opsiyonu var. Caner Manisaspor'da yakaladığı harika çıkışın ardından genç yaşında CSKA Moskova gibi Avrupa'nın bilinen takımlarından birine transfer olmuştu. Birçok Türk takımıda peşinde olmasına rağmen o Rusya'ya gitmeyi tercih etti. CSKA'da fazla şans bulamadı desekte birçok maçta oynadı, Milli Takım'a da yükseldi ama kendini gerçek anlamda ifade edemedi. Caner Erkin sol bek oynamanın yanında orta sahanın solunda hatta ortasında da oynayabilen bir isim. Hakan Balta biraz daha defansif, Caner ise onun az daha ofansifi diyebiliriz. Bu transferin güzelliği Hakan Balta'da Caner Erkin'de aynı bölgelerde oynayabiliyor yani birden çok bölgenin futbolcuları. Buradan anlayacağımız gelen gidenin yerini aratmayacaktır. Ayrıca 21 yaşında olmasıda büyük avantajımız. Hakan Balta Avrupa'ya transferini yaparsa Caner'e uzun yıllar güvenebiliriz. Galatasaray elindeki güzel kadronun yanına geleceği de düşünerek hareket ediyor. Gidebileceklerin yerini şimdiden dolduruyor. Bu tip genç futbolculara Galatasaray'ın da her zaman kucak açması ve şans vermeside ayrı bir artı olarak görünüyor.

Beşiktaş'ta transfer arayışlarına hız verdi ve herkes onlardan 10 numara transferi beklerken onlar stoper ve sağ bek oynayabilen İbrahim Kaş'ı transfer ettiler. İbrahim Kaş'da benim çok beğendiğim futbolculardan birisi. Beşiktaş zamanında onu kadroda tutamayıp Getafe'ye bedelsiz gidişine göz yumduğumda çok şaşırmıştım. Beşiktaş'ın kadrosuna baktığımızda Sivok, Ferrari, İbrahim Toraman stoper oynayan futbolcular Ekrem Dağ, Rıdvan Şimşek ve Erhan Güven'de sağ bek pozisyonunda görülüyor. Stoperler iyi gözüksede bütün sezonu 3 stoperle götürmek zor olacaktı. Ayrıca Sivok ve Ferrari ikiliside ilk maçlarda çok sağlam görüntü vermediler. Sağ tarafta ise Rıdvan büyük yetenek olmasına rağmen bu sezon zor forma şansı bulacak, Ekrem Dağ neysede Erhan Güven'i de hiç beğenmedim. Bu bakımdan İbrahim Kaş bu iki mevkiye ayrı bir hava getirecek. Banko oynarmı bilmem ama mükemmel bir alternatif oluşturacağından şüphem yok. Tek handikapı geçtiğimiz sezon Getafe ile çok az maça çıktı ve uzun zamandır futboldan uzak gibi. Bu sürede Milli Takım'da da çok fazla şans bulamadı. Beşiktaş'a gelmesiyle birlikte yine banko oynamayabilir ama çok fazla forma şansı bulacağıda bir gerçek. Umarım satın alma opsiyonlu bu transfer gerçekleşmiştir. İbrahim Kaş'ın kafasında bir sene kendini gösterip yeniden Avrupa'ya dönmek varsa bunu anlarım ama Beşiktaş'ta bedelsiz olarak bıraktığı futbolcuyu bedelsiz olarak takıma kazandırmak isteyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir