16 Ağustos 2009 Pazar

Dünya Atletizm Şampiyonası #2


Günün ilk koşusu bayanlar 100 metre çeyrek final koşularıydı. Dört tur halinde koşulan yarışın ilk turunda; 10.92'lik derecesiyle Stewart yarışın birincisi olarak, Sturrup ikinci, Hackett ise üçüncü olarak yarı finale yükselmeye hak kazandı. İkinci turda; Williams 11.07 ile birinci olarak, yarışa yavaş başlayan Bailey ikinci olarak ve Harrigan üçüncü olarak yarı finale çıktı. Üçüncü turda; Pohrebnyak hatalı çıkış yaptı. Yarış ikinci kez başlarken herkesin aklında hatalı çıkış yapmamak vardı. Çünkü hatalı çıkışı yapan kim olursa olsun yeni kurala hazırlık yapmak için diskalifiye olacaktı. Ama hatalı çıkış olmadı 10.99 ile Campbell-Brown birinci, Ferguson-McKenzie ikinci ve Lee ise üçüncü olarak yarı finale çıktılar. Çeyrek finalin son turunda; ise favorilerden Jeter 10.94 ile birinci olarak, Fraser ikinci olarak, Baptiste ise üçüncü olarak adların yarı finale yazdırdılar. Bu isimlerin dışında yarışlarında ilk üçe girmeyip en iyi 4 dereceyi yapan Sailer, Anim, Artymata, ve Hutchinson yarı finale çıkmaya hak kazandılar.


100 metre erkeler yarı finali günün ikinci yarışıydı. Yarı finallerden önce "Bolt a legend (Bolt efsanedir)" pankartı ve "Bolt's arms (Bolt'un kolları)" maketleri dikkat çekiciydi. Bolt kazandığı yarışlardan sonra okçu hareketi yapar malum. Maketlerde onu sembolize ediyordu. Yarı finalin ilk etabında; pistte Bolt ve Bailey gibi çok önemli iki sprinter vardı. Birde sürpriz oldu. Bolt hatalı çıkış yaparak final şansını riske etti. Yarış ikinci kez başladı ve yine hatalı çıkış oldu. Buda birinin diskalifiye edilmesi demekti. Elenen kişi İngiliz Edgar'dı. Yarış üçüncü kez başlarken 9.89 ile Usain Bolt birinci olarak finale çıktı. Bolt ile birlikte ikinci Bailey, üçüncü Patton ve dördüncü Burns adlarını finale yazdıran ilk dörtlü oldular. Günün ikinci yarı final yarışında; Powell ve Tyson Gay'i izleme fırsatı bulduk. Yarışı 9.93 ile Tyson Gay kazanırken Powell ikinci, Thompson üçüncü ve Chambers dördüncü olarak finale çıktılar. Yani finalin adı; Bolt, Bailey, Patton, Burns, Tyson Gay, Powell, Thompson ve Chambers oldu.

Günün üçüncü yarışı bayanlar 400 metre yarı finaliydi. 3 etap halinde koşulacak yarı finalin ilk etabında; Williams-Mills (sezon rekorunu kırarak) 49.88 koşarak hem kendi adına sezon rekorunu kırdı hemde yarışın birincisi olarak adını finale yazdırdı. Williams-Mills ile yarışın ikincisi Montsho (sezon rekorunu kırarak)'da ilk etapta finale çıktı. İkinci etapta; Willams (kariyer rekorunu kırarak) 49.50 ile birinci olarak, Krivoshapka ise ikinci olarak direk finale çıktılar. Üçüncü ve son etapta ise; rahat bir yarış çıkaran Sanya Richards 50.21 ile birinci oldu. İkinci Ohurougu (sezon rekorunu kırarak) olarak finale çıktı. İlk ikiye giremeyen atletlerin arasından en hızlı iki atletin finale çıkacağı yarışta son finalistler Dunn (kariyer rekorunu kırarak) ve Kapachinskaya oldular. Yani bayanlar 400 metre finalinin adı; Williams, Khirivoshapka, Williams-Mills, MontSho, Dunn, Richards, Kapachinskaya ve Ohurougu oldu.

Gecenin dördüncü yarışında erkekler 400 metre engelli yarı finali koşuldu. İki etabın ilkinde 48.00 ile Clement (sezon rekorunu kırarak) birinci oldu ve yarı finale çıktı. Sanchez'in (sezon rekorunu kırarak) ikinci olduğu yarışta Culson'da üçüncü olarak finale yükseldi. İkinci yarı final yarışında Jackson 43.23'lük derecesiyle birinci, Greene (kariyer rekorunu kırarak) ikinci, Iakovakis (sezon rekorunu kırarak) ise üçüncü olarak finale çıkmaya hak kazandı. Finalin son iki ismi ise yarışlarında ilk üçe giremeyip en iyi dereceyi yapan McFarlane ve Gordon adlarını finale yazdırdılar. Bu durumda 400 metre engellide final; Clement, Jackson, Sanchez, Greene, Nelson, Iakovakis, McFarlane ve Gordon isimleriyle koşulacak.

Ve 2009 yılının şüphesiz en çok beklenen spor olayı olan erkekler 100 metre koşusu yapıldı 2. günün finalinde. Finalde Bolt, Bailey, Patton, Burns, Tyson Gay, Powell, Thompson ve Chambers yarıştılar. Usain Bolt etrafına bakınarak, hiç zorlanmadan, 9.58 yaparak Dünya Rekoruna imzasını yine atmış oldu. 8 atletten 5'inin 10 saniyenin altında koştuğu yarışta 9.71 saniye ile Tyson Gay ikinci ve 9.84 saniye ile Asafa Powell'da üçüncü oldu. Bu yarışa tarihin en iyi 100 metre finali dersek yanılmayız sanırım. Geçen sene bugünde Pekin Olimpiyatlarında Usain Bolt 100 metre finalinde 9.69 ile Dünya Rekoru kırmıştı. Bu senede rekorunu 11 salise geliştirerek yine, yeni bir Dünya Rekoruna imzasını attı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir