17 Ağustos 2009 Pazartesi

Premier Lig Panaroma


İngiltere birinci ligi olan Premier Lig dün başladı ve bugün oynanan maçların ardından ilk hafta tamamlandı. İlk haftada beraberlik olmazken Arsenal konuğu olduğu Everton'ı 6-1'lik skorla geçerek averajla ilk haftayı lider olarak tamamladı. Arsenal'e farklı galibiyeti getiren goller ise 26'da Denilson, 37'te Vermaelen, 41'de Gallas, 48 ile 69'da kaptan Fabregas ve 89'da Eduardo'dan geldi. Everton'un tek sayısını ise 90+1'de Saha kaydetti. Arsenal'in bu galibiyeti beni pek endişelendirmedi açıkçası. Wenger'e müthiş saygım var tamam, takımın yaş ortalaması neredeyse bizim paflar kadar oda kabulüm, ama geçen sezonda böyle erkenden form tutup sezonun ikinci yarısında da formdan düşmüşlerdi. Yine ilk üçün en büyük adaylarından birisi Arsenal ama şampiyonluk hala büyük bir soru işareti. Tabi daha ilk haftadan şampiyonlukta düşünmek gerekmiyor.

Manchester'ın iki yakasından lige flaş transferlerle giren mavi yakası Manchester City ilk maçında Blackburn Rovers deplasmanına çıktı. Maçta etkili bir oyun sergileyen City'nin golleri 3.dakikada attığı şık golle takımın Arsenal'den yeni transferi Emanuel Adebayor ve 90'da Stephen Ireland'tan geldi. Öte yandan Manchester City'de çok şey beklenen bir diğer yeni transfer Carlos Tevez maça 69. dakikada Robinho'nun yerine dahil oldu. Kırmızı yakada ise Old Trafford'da Rooney fırtınası esiyordu. Ronaldo ve Tevez'in ayrılmasından sonra meydanın Rooney'e kaldığını daha önce bir çok kereler yazmıştık. Ki öylede oldu. Ligin yeni ekiplerinden Birmingham City'yi konuk ettiler ilk hafta. Manchester'ın kırmızı yakasının şeytanları Rooney'in 34. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılırken bu gol Rooney'in Manchester formasıyla attığı 99. gol oldu.

Haftanın diğer önemli maçında ise Liverpool, Tottenham'a yenilerek sürpriz bir sonuçla başladı lige. İki takım arasından oynanan karşılaşmada, Tottenham'a 3 puanı getiren goller, maçın 44. dakikasında Assou-Ekotto ve 59. dakikada Bassong'tan gelirken; Liverpool'un tek sayısını 56. dakikada kaptan Steven Gerrard penaltıdan kaydetti. İngiltere kare asının son parçası olan Chelsea ise ilk hafta 3 puan alarak lige firesiz başlayan ekiplerden birisi oldu. Chelsea, Hull City'yi 2-1 yendi. Hull City'in 28. dakikadaki golüne, Drogba'nın 37. ve 90. dakikalarda attığı iki müthiş golle karşılık veren Chelsea, İngiltere Premier Lig'de 9 sezondur açılış maçlarını kazanma geleneğini de sürdürdü. Chelsea'nin üç buçuk atmasının en büyük nedeni şüphesiz Nicola Anelka'ydı. Fransız oyuncu harcadığı sayısız gol pozisyonu ile taraftarlara adeta saç baş yoldurttu (bu tabirede hastayım :p). Ama Drogba sahneye iki defa çıktı ikisinde de müthiş gollerle takımı galibiyete taşımakta zorlanmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir