9 Ağustos 2009 Pazar

Formada Kızılay Reklamı {Alkışlar Demirören'e}


Demirören, gelecek haftadan itibaren Futbol Takımımız'ın Kızılay reklamıyla sahaya çıkacağını söyledi. Yönetim Kurulu olarak hedeflerinin sosyal alanda Beşiktaş'ı bir numara yapmak olduğunu kaydeden Demirören, ''Bunları yaparsak Beşiktaş sevgisini, dürüstlüğünü insanlara gösteririz. Beşiktaş gibi bir kulüp senede 2-3 milyon dolar kazanacak diye sırtına reklam almaz. Türk Kızılay'ın reklamıyla gelecek hafta çıkacağız. Bu şekilde topluma Kızılay'ın önemini anlatmak istiyoruz'' dedi. Beşiktaşlı bayan taraftarları da deplasmanlara götürmeyi amaçladıklarını vurgulayan Demirören, bu seyahatlerde maliyette de yardımcı olacaklarını dile getirdi.

İşte yaklaşım diye buna derim ben. Başkan oldu olalı Yıldırım Demirören'in sanıyorum en beğendiğim (büyük ihtimallede tek beğendiğim) cümleleri bunlar oldu. Barcelona'nında en sevdiğim özelliği budur mesela. Formalarında sadece Unicef reklamı alırlar. Onuda Unicef'e katkı vermek için.. Şimdi Beşiktaş'ta böyle bir şeye yeltenmiş. Dilerim başarabilirler ve daim olur bu durum. Haber yalan değil. Beşiktaş Divan Kurulunda Yıldırım Başkan'ın kendi açıklamaları bunlar. Resmi siteden duyurulmuş metinler yani. Formalara reklam almak takımlar için müthiş bir gelir kaynağı kabul ederim. Ama yok forma sırtıydı, yok şorttu derken yakında tozluklara kadar forma alacaklar korkarım. Futbolu iyiden ticarete dönüştürüyorlar ya ifrit oluyorum. Kızılay'a destek vermeyi planlayan Beşiktaş'a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum buradan. Ve formalarıda sabırsızlıkla bekliyorum. İkinci açıklamasıda bayan taraftarlarla ilgili. Deplasmanlara götürmekten falan bahsetmiş. Bunada inşallah diyorum ama diğerine nazaran daha zor bir iş olacağını düşünüyorum.

3 yorum:

  1. Tamam iyi güzel bir hareket fakat senede 2-3 milyon değil bu işin geliri. Galatasaray Ülkerden 27 milyon aldı (kaç senelik hatırlamıyorum) ki bu sene reklam gelirlerinden 120 milyon küsür lira geliri oldu. Transferler de ortada haliyle. Beşiktaşın kaldı ki 2'ye 3'e de çok ihtiyacı çok daha büyük anlaşmalar olabilirdi. Gidip Yıldıraya mahkum olmazlardı. Bugün kulübün borcu 150 milyon euro iken akıllıca yapılmış bir hareket değil bence bu. Barcelonanın unutmayalım senede 350 milyon euro geliri var.

    Fakat güzel hareket tabi duyarlı olunması, başka bir yol bulunsaydı hatta bütün büyük takımlar bir şekilde katkı yapsalardı. Hem bizim ülkemizde kimse BJK'nın sırtına bakıp Kızılaya bir katkı yapmaz ne yazık ki. Fakat bjk'nın paraya şuan çok ihtiyacı var bu kızılay meselesini başka bir yolla çözselerdi

    YanıtlaSil
  2. Aslında böyle reklamları bütün kulüplere yaymak lazım büyüklüğünden bahsetmiyorum sadece destek verilmesinin taraftarıyım önemli olan destek olmak. Demirören kutlamak lazım gerçekten çok güzel bir olaya imza atmış dilerim devamlılığına diğer kulüpler de katkı sağlar.

    YanıtlaSil
  3. daha geçen günlerde reklam arıyorlardı. bulamayınca böyle popülist bir işe kalkmışlar. mesela barca önünde unıcef var ama bu sayede afrikanın en ücra köşeleinde bile tanınıyor. bu reklamı para ile yapamaz. bjk de ona benzemiş..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir