15 Ağustos 2009 Cumartesi

Herkes Façalı Çocuğun Peşinde


Bunca büyük transferden sonra aklı fikri kazanacağı parada olan Ribery hala transferini gerçekleştiremediği için çok üzgün olmalı. Aslında bu Ribery'i derinden araştırmak gerekiyor. Çocukluğunda çok zor zamanlar geçirdiği için eski Türk filmlerinde olur ya çocukken hayat seni yeneceğim diyen insanlar, Ribery'de sanırım bunu yaşıyor. Galatasaray'dan 100 bin euro için ayrılan, Marsilya'dan ayrılmak için 40 takla atan şimdi de Bayern Münih'i hor görüp transfer olmak için kafasını duvarlara vuran Ribery için neredeyse bütün Dünya kulüpleri çıldırıyor. Geçtiğimiz sezon Barcelona - Bayern Münih eşleştiğinde Ribery Barcelona'ya diyorlardı, sezon bitti Los Galaktikos başladı ve Real Madrid peşinde çok koştu, Chelsea'de altta kalmamak için teklif yapıyor, Cristiano Ronaldo'nun ayrılmasından sonra Manchester United ile adı anıldı. Herkesin aklı fikri Ribery'de bulunuyor. Bunca takımın içinde bir tek Manchester City bu futbolcunun peşinde koşmuyor. Aslında Bayern Münih'in istediği parayı direk verebilecek kulüp olarak gözüküyorlar. Sebastian Perez bile Münih'in istediği bonservise bir türlü yanaşmıyor. Bu arada Bayern Münih'in satmama amacınıda bir türlü çözemedim. Hazırlık maçlarında Ribery'siz Münih'i gayet iyi gördüm. Bonservisine de iyi ücret ödeniyor ayrıca takasta da çok kaliteli futbolcular konuşuluyor. Bu adamın sözleşmesi 2 sezon sonra bitecek. Bu sezon satmasan gelecek sezon satmak zorunda kalacaksın çünkü sözleşmesini dolduracak. Bir sezon sonra sözleşmesi bitecek futbolcu içinde kimse bu kadar büyük para vermez diye düşünüyorum. Bayern Münih'li yöneticiler iyice ortalığı kızıştırmış durumdalar bakalım bu işten kim karlı çıkacak.


Ribery için son gelen tekliflere bakarsak İspanyol Marca Real Madrid'in Ribery için 60 milyon avro + Wesley Sneijder ve Arjen Robben’i Bayern’e teklif ettiğini yazdı. Ben Ribery'nin 60 milyon avro edeceğini bile düşünmüyorken üstüne Robben ve Sneijder gibi futbolcuları öneriyorlar. Robben bugün başka takımda oynasa Real Madrid'de Los Galaktikos harekatı çerçevesinde transfer etse herkes bu transferi alkışlar. Robben her iki kanatta da oynayabilir ve sisteme sadık bir futbolcu. Sneijder ise sakatlıklarla da boğuşsada Hollanda futbolunun en iyi isimlerinden. Orta sahanın solunda harika işler çıkartır, günümüzün deyimi olan hücum-defans ilişkisini uygulayabilecek futbolcularında başında gelir. Bayern Münih bu teklife balıklama atlaması lazım ama bir türlü kabul etmiyorlar. Ayrıca Ronaldo'ya, Kaka'ya iyi teklifler verildi ama Ribery'nin bu transferi gerçekleşse takas edilecek futbolcularında değerini koyduğımuzda Dünya'nın en pahalı futbolcusu olacak. Tamam Cristiano Ronaldo'yu da sevmiyorum ama Ribery onun yarısı etmez.

İngiliz Daily Mail ise Chelsea’nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich’in 92 milyon Euro’yu gözden çıkardığını iddia etti. Abramovich kulüp satın alıpta yüksek ücretlere transferler yapmanın ilk halkasını oluşturuyordu. Birçok büyük transferden sonra Mourinho döneminde biraz daha akıllı transferler yaptılar, geçtiğimiz sezon ise pek ortalarda gözükmediler. Hatta bu sezona da Zhirkov haricinde gözle görülür bir transferde bulunmadılar. Abramovich ismini unutturmamak adına Ribery için inanılmaz bir bonservis önermiş gibi gözüküyor. Zaten Bayern Münih'in de istediği ücret bu civarda birşeydi. Haber doğruysa Ribery'e yavaştan elvada diyebiliriz ama tekrar diyorum bu adam bu kadar para etmez. Şimdi düşünüyorumda Chelsea'ye transferi gerçekleşse Dünya'nın en pahalısı olacak Ribery Galatasaray'da zamanında forma giymiş ve 100 bin euro uğruna bu adam kaçtı. Gerçi kaçmasa bile Ribery'i en fazla bir sezon kadroda tutabilirdik ama 1 milyon euro bile olsa para kazanabilirdik. Biz bu adam için Metz'e ödediğimiz bonservisle kaldık. Üstüne para verdik anlayacağınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir