25 Ağustos 2009 Salı

Kinsey Yeniden Fenerbahçe Ülker' de


Fenerbahçe Ülker, Greer' in ardından ikinci yabancı transferini Tarence Kinsey' i kadrosuna katarak gerçekleştirdi. Kinsey Fenerbahçe Ülker ile 2+1 yıllık sözleşmeye imza attı.

Kinsey Fenerbahçe Ülker' in şampiyon olduğu sezonda kadrodaydı ve takıma inanılmaz katkı sağlamıştı. Geçen sezon şansını Nba' de denemek için ayrıldı ve şimdi bir senelik ayrılığın ardından geri döndü. Daha önce Fenerbahçe Ülker' de oynamış olmasını büyük bir avantaj olarak görüyorum. Yani Avrupa' ya ilk çıkışı değil. Daha önce havasını soluduğu bir ortamda oynayacak. Takıma neler verebileceğini zaten önceki sezonda görmüştük. Fenerbahçe Ülker açısından gerçekten çok akıllıca bir transfer.

Kinsey' in gelmesi ile birlikte kadrodaki yabancı sayısı 6' ya yükselmiş oldu. Gerçi Vidmar' ın takımdan ayrılacağı söyleniyor. Vidmar ayrılırsa da bir yabancı uzun takviyesi olabilir. Yani Fenerbahçe Ülker açısından sıkıntı çıkabilecek tek nokta yabancı kuralı olabilir.

Kinsey transferinin lige etkisi nasıl olur diye sorarsanız Fenerbahçew Ülker hala kadro bakımından Efes Pilsen' in iki üç adım gerisinde. Bu sene Telekom ile yarışırlar finalde Efes Pilsen' in rakibi olmak için ve o yarıştan da galip ayrılırlar gibi görünüyor. Zaten bu üç takıma yaklaşabilecek başka bir takımda göremiyorum.

6 yorum:

  1. Vallahi bu kadaroya 2-3 adım gerisinde diyorsanız, ben bunda bir artniyet ararım açık konuşayım.

    Solomon - Greer
    Kinse - Ömer - Mrsic
    Gricek - Emir
    Mirsad
    Ömer Aşık - Semih - Oğuz

    Bu mu 2-3 gömlek altı takım ? Yapmayın Allah aşkına.

    Ayrıca Vidmar ayrıldı ve resmi siteden dahi açıklandı..

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle Vidmar' ın ayrıldığını hangi resmi site açıkladı buna bi cevap verirseniz sevinirim. Ayrılacağı dedikodularının dolaştığını da zaten yazıda belirttim ;)

    Guard Rotasyonu: Kerem-Ender-Rakocevic-Sİnan-Smith

    Forvetler:Thornton-Shumpert-Kerem-Nachbar

    Pivotlar:Kasun-Kaya

    Hani bende anormallik yok sanırım bakınca fark anlaşılıyor herhalde.

    Dediğim gibi bana göre iki takım finali oynar ve şampiyon değişmez...

    YanıtlaSil
  3. Ne 2-3 ü utanmasan Berkan Abi 8 gömlek aşağıda diyeceksin.. Geçen sene şampiyonunun nasıl ayak oyunlarıyla belirlendiğini bu camiayı yakından tanıyan sen de çok iyi biliyorsun.. Ayrıca Efes tamam, iyi de. Kinsey-Greer-Solomon-Giricek-Emir 5'lisini CSKA'ya koy, asla sırıtmaz. Üç pivot, PF de oynar. Mirsad tek kaldı diye zırlamaya da gerek yok. 4 tane kapı gibi uzun, 2 tane Euroleague tecrübesi bulunan, 1 tane de Avrupa'da geldiği ilk yıl fırtınalar kopartan oyuncunun yanında çaylak maçında 'yuh' dedirten bir isim.. Şampiyonuz hayırlısıyla.

    YanıtlaSil
  4. Zırlamak falan önce üslubunu düzelt!

    O beşliyi CSKA ya koy sırıtmaz ama Efes' in oyuncuları ayakçı zaten hatta Efes takım mı?

    Bir de Efes ayak oyunlarıyla şampiyon oldu diyip güldürmeyin artık. Ne oyunu? Ayak oyunları arıyorsan sahaya dalan teröristlere 5 maç ceza verenlerde ara. Ya da bu beş maçın içinde TESADÜFEN hiç büyük maç olmamasında ara. Federasyon başkanının çıkıp hakemler hata yapmasa Fenerbahçe şampiyon olurdu demesinde ara.

    Kimin şampiyon olduğuna da bakarız sene sonunda.

    YanıtlaSil
  5. Berkan,
    Vidmar konusunda haklısın, senden bu konuda özür diliyorum, ben salsabasket'te net okuyunca, açıklandı zannettim, bu konuda haklısın.

    Kadro konusunda hala haksız olduğunu düşünüyorum.

    Guard Rotasyonu : Solomon - Greer - Mrsic - Ömer - Kinsey

    Forvet Rotasyonu : Mirsad - Emir - Gricek - hatta Semih

    Pivot : Oğuz - Ömer Aşık - Semih

    Baba koy yan yana bence ikiside çok kaliteli ve güç olarak birbirlerine çok yakın kadrolar. Bak ben Fenerbahçe Efes'ten 2-3 gömlek üstün demiyorum. Fenerbahçe ve Efes bu ligin en güçlü iki takımıdır ve güçleri birbirine yakındır

    YanıtlaSil
  6. @Eren

    Ben cidden Efes' i daha önde görüyorum valla :)

    Bu arada tartışmadaki üslubun için teşekkürler. Ortak yolu bulamadık ama güzel bir tartışma oldu hiç değilse :P

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir