26 Ağustos 2009 Çarşamba

Sol Campbell Notts County'e Transfer Oldu

İngiltere Milli Takımı'nın eski oyuncularından Sol Campbell, Ada'nın 4. düzey ligi olan League Two'da mücadele eden Notts County ile anlaştı. İngiltere'nin en eski profesyonel futbol kulübü olma özelliği taşıyan Notts County ile 5 yıllık sözleşme imzalayan tecrübeli oyuncu, 34 yaşına gelmesine rağmen üst düzey futbol oynayabilecek güçte olduğunu söyledi.Preimer Lig'de Arsenal ile iki lig, üç FA Cup şampiyonluğu yaşayan Campbell, geçtiğimiz ay Portsmouth'dan bedelsiz olarak ayrılmıştı. Campbell, yeni kulübünde futbol direktörü olarak görev yapan, eski İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Sven-Goran Eriksson ile birlikte çalışacak.

Bu haberi okuyunca Sol Campbell'in Ankaragücü'ne transferinin hayal olmadığını anladım. 34 yaşına gelen bir futbolcu zirve bir takımın bayrak futbolcusu değilse genelde parayı düşünür. Sol Campbell'de bu yoldan devam etmiş ve çok köklü ama League Two'da mücadele eden Notts County'e transfer olmuş. Büyük ihtimalle transfer olduğu takım Sol Campbell'i taraftarlarına heyecan yaşatmak için gerçekleştirdiler. Gerçi takımın futbol direktörünün Sven-Goran Eriksson olduğunu görüncede takımın ilerisi için atılım yapmak istediğini de düşünebiliriz. Eriksson'u da Trabzonspor takımın başına getirmek istemişti ama Trabzonspor'un teklifini düşünmeden reddetmişti. 34 yaşındaki futbolcuyla 5 yıllık sözleşme yapılmış. Sol Campbell fizik olarak aslında çok güçlü bir futbolcu, kendine de iyi baktığını düşünüyorum yani gittiği yere kadar futbol oynayabilecek güçte. Hala çok güçlü, heybeti yerinde, lider özellikleri çok fazla olan kaliteli bir stoper. Bugün Özbekistan'da Rivaldo, Katar liglerinde Juninho ve bunun gibi birçok futbolcuyu düşününce böyle mücadele dozajı düşük liglerde yaşlanan futbolcuları izlemek büyük bir keyif oluyor. Eğer Sol Campbell Ankaragücü'ne gelse ne yapardı diye düşünürsek önümüzdeki 2 sezon için önemli bir transfer olacaktı. Türkiye'de böyle 39 yaşına kadar adamı barındırmazlar ama bu kalitede futbolcular 35-36 yaşlarına kadar da rahatlıkla forma giyebilirler. Roberto Carlos'u bu konuya örnek gösterebiliriz.

Sol Campbell'in Arsenal'de oynadığı 5 yılın benim için ayrı bir önemi var. Wenger'in bir ara yakaladığı Premier Lig'de yenilgisiz şampiyon olan, Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan kadronun en önemli parçalarından biriydi. İngiltere Milli Takım'ında da uzun süre Ferdinand'la birlikte savunmanın ortasında mücadele ettiler. Campbell'in kariyerinde iki Premier Lig şampiyonluğu, iki tane de FA Cup şampiyonluğu bulunuyor. Futbol hayatı boyunca çizgisini korumaya başaran, savunma futbolcularına ayrı ilgi duyan futbolseverlerin sevdiği bir isim oldu. Türkiye'ye de gelseydi ayrı sevinirdik. Neyse Sol Campbell için hayırlısı diyelim. 17 yıllık futbol kariyerinde İngiltere'den hiç ayrılmadığı için 4. lig olsada yine ülkesinde kalmayı tercih etti.

1 yorum:

  1. geri zekalı basın bu adamı bize getirmişti ankaragücü ilede adı geçiyodu hiç sevmem kendilerini (:

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir