2 Ağustos 2009 Pazar

Milan & Osmanlı imparatorluğu

Başlıkta Milan = Osmanlı İmparatorluğu diyor çünkü ben Milan'ın durumunu Osmanlı İmparatorluğuna çok benzetiyorum. Yükselme döneminde Serie A'da şampiyonluklar, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu derken gerileme dönemi başlar. İtalya'nın hakimiyeti Inter'e geçer ve Milan onları kovalar. Yaşlanan Osmanlı İmparatorluğuna hasta adam dedikleri gibi Milan'a da hasta adam demek mümkün. Kadro yaşlandıkça duraklama döneminden gerileme dönemine geçilir. Osmanlı İmparatorluğu gerileme döneminde nasıl önemli topraklarını kaybettiyse Milan'da bu evrede önemli futbolcularını kaybetmeye başladı. Osmanlı İmparatorluğu'nun eski günlerine dönmek için nasıl yenilikler yaptıysada bu yenilikler çağın çok gerisinde kalmıştı Milan içinde aydı durum geçerli. Eski Dünya yıldızlarını alarak eskiye dönmeyi denediler ama kadro çok yaşlı kaldı. Ronaldinho gibi yıldızları alarak büyümeyi denediler bu da tam bir fiyasko oldu. Sıra dağılma döneminde ve koskoca Milan'ı zaman geçtikçe kaybediyoruz. Bu arada Milan'ın kuruluş tarihi 1899 Osmanlıların ise 1299. Tarihleri birbirine benziyor aslında. İtalyanlar Trablusgarp'a girdiğinde belki Milan'lı bazı isimlerde savaşa katılmıştı. Tabi bunlar komplo teorisi ve işin birazda makarası ama bu iki olgu gerçekten birbirine çok benziyor.

Milan için son zamanlarda kullandığımız cümleler yaşlandıkları ve bu sezon şampiyonluğu geçtik, Şampiyonlar Ligi mücadelesi için bile kadrolarının yetersiz olduğuydu. Milan'ın oynadığı hazırlık maçlarında bile gördük ki kadro resmen enkaz halini almış. Kimsenin sahada yürümeye hali yok, takımın amacı belli değil, Leonardo ne iş yapar o hiç belli değil yani anlayacağınız koskoca Milan markası yerle bir olmuş. Milan dediğimizde aklımıza her sezon önemli transferler yapabilen bir kulüp gelirdi. Takım son yıllarda öyle çarpık bir transfer politikası izlediki hem yaşlı oyuncuları aldılar üstelik bunlara iyi paralar ödediler. Şimdi ise bu enkazı toplayamaz durumdalar. Kaka'yı büyük paralara sattılar o paraya genç ve önemli isimler alacaklarına bu transfer dönemi çok sessiz kaldılar. Inter bile Ibrahimoviç'i kaybetmesine rağmen çok iyi transferler yaptı, Juventus transferleriyle eski günlerine dönme amacında Milan ise Avrupa üzerinde ki kulüp yaş ortalaması rekorunu kırma peşinde ilerliyor.

Bu yazıyı yazmamın geçenlerde okuduğum Pirlo - Chelsea flörtü oldu. Pirlo şu anda Dünya'nın en iyi orta saha futbolcularından birisi durumunda. 30 yaşında ve futbolunun en iyi döneminde diyebiliriz. Ancelotti Milan'da başarılı olurken bu başarının en büyük pay sahiplerinden biriside Pirlo'ydu desek yanılmayız. Doğal olarakta yeni kulübü Chelsea'de Pirlo'yu istemesinden doğal birşey olamaz. Pirlo İtalya'da mutluyum falan desede onun da kafasının Chelsea'de olduğunu biliyoruz. Pirlo Milan'da ne kadar bayrak futbolcu statüsüne girsede Milan'ın ona vaad ettiği birşey yok. Kendiside 30 yaşına geldiği için Milan'da ki eski başarılarını yakalamak istiyor ve bunu da Milan'da yapamayacağını çok iyi biliyor. Şu an Milan kadrosuna baktığımızda da elle tutulur iki tane oyuncu kaldı. Birisi Pato, birisi Pirlo. Pato daha genç onunda 1-2 seneye aklı yerine gelir ve takımdan ayrılmak ister. Eğer Pirlo'da takımdan ayrılırsa Milan için Şampiyonlar Ligi yarışıda hayal olur ve ilk 5'e girmek için mücadele verirler.

Transfer haberine gelirsek Milan Başkan Yardımcısı Adriano Galliani Chelsea'nin Pirlo için resmi teklifte bulunduklarını doğruladı. Chelsea Pirlo için 8 milyon euro + Pizarro'yu teklif etti. Ama Galliani bu teklifi düşük bulduklarını belirtip teklifi reddettiklerini açıkladı. Chelsea bile Milan'ın durumunu bildiği için çok gülünç bir teklif yaptı. Galliani'nin de yaptığı açıklamadan Pirlo'yu satabilecekleri ortaya çıkıyor. Pizarro bugün piyasasını kaybetmiş ancak geçen seneki kulübü Werder Bremen çapında kulüplerde yıldız olur. Milan onu alırsa yaşlı takımı iyice yaşlandırmış olurki saçma işe girerler. 8 milyon euro ise çok az fiyat. Milan'ın toparlanması için toplu para girişine ihtiyacı var. Pirlo'ya uygun teklif gelirse bu transfer gerçekleşir ama Milan can kaybını kaybeder, can kaybını kaybederkende uygun ücreti alamazsa Milan'ı ancak zengin Arap işadamları kurtarabilir.

3 yorum:

  1. Bir milan hastası olarak içim kan ağlıyor ama yapılacak şey belli. Takımda radikal bir gençleştirme ve en az bir 5 sene beklentilerin düşürülmesi. Böylece belki önümüzdeki 20 seneyi kurtarabilirler.

    YanıtlaSil
  2. Bu takımı bu hale getirenler utansın.

    YanıtlaSil
  3. Bir Mustafa Kemal daha gelmez , Milan boşuna beklemesin!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir