17 Ağustos 2009 Pazartesi

Şampiyon Türkiye! {Türkiye: 66-58 :Polonya}

A Milli Basketbol Takımımız Polonya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası öncesi yaptığı hazırlık turnuvası olan GameOn Turnuvasında daha önce İngiltere ve İsrail'i yenmişti. Turnuvadaki son maçında ise Polonya ile karşılaşan milliler 66-58 yenerek Londra'dan şampiyon olarak ayrıldılar. Dün saat 17:00'de oynanan karşılaşmanın ilk üç periyodunda geriye düşmemize rağmen son periyotta yaptığımız ataklarla maçı çevirmemiz ve kazanmayı bilmemiz şüphesiz çok önemliydi. Yinede Polonya gibi bir takım karşısında bu kadar zorlanmamız pek hayra alamet değil. Galibiyetin mimarı olarak ise gözümü kırpmadan Ersan İlyasova'yı gösteririm. 40 dakikalık maçın yarım saatinden fazlasını geride götürdük zaten. Ama sadece son periyotta atılan 25 sayının 14'ü Ersan'a aitti. Savunmaya yaptığı katkılarıysa saymıyorum bile. Hem genç hem başarılı.. Böylesini bulmak bugünlerde biraz zorlaştı malum.


Maça Sinan, Oğuz, Ömer, Hidayet ve Fatih ilk beşiyle başladık. Kerem Tunçeri'nin sakatlanmasıda oyun sistemimizi bir hayli etkilemişti zira. İlk çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. Fakat 3. dakikadan sonra Polonya'nın bulduğu sayılara engel olamadığımız gibi bizim sayı üretme oranımızda bir hayli düştü. Bilhassa her zamanki sorunumuz olan dış atışlardaki başarısızlık dün yine yeniden nüksetti. İlk çeyreğin geneline baktığımızda ise tutuk bir oyun seyrettik. Bunun sonucu skorboarda da yansıdı. İlk çeyreğin sonunda 22-12 gerideydik. İkinci çeyreğe yine kötü başladık diyebiliriz. Bu çeyreğin ortalarında bir ara fark 15 sayıya kadar çıktı. Ne oluyoruz yahu?! denecek duruma geldik. İkinci çeyrekte olumlu sayabileceğimiz tek şey çeyreğin sonlarına doğru yapılan başarılı savunmaydı. Bu savunma sayesinde devre 29-37 mağlubiyetimizle kapandı.

Maçın ikinci yarısına Oğuz'un sayılarıyla başladık. Boyalı alandan bulduğumuz sayılar bu periyotta geriye düşmemizi engelledi. 3. çeyreğin sonlarına doğru Engin, Bekir, Hidayet, Ersan ve Ömer Aşık ilk beşiyle sahadaydık. Aslında maçın kopma noktasını bu beşli olarak gösterebiliriz. Tanjevic'in milli takımın başına geldiği günden beri en doğru hamlelerinden birisi diyebiliriz bu beşli için. Sahi Tanjevic demişken hangi aklı başında coach 5 kişinin içine iki tane 4 numara sokar? Kerem Gönlüm'ün yokluğunda nasıl bu takıma takviye yapılmaz aklım almıyor. Ersan formda olmasa takım ne durumda olurdu tahayyül bile edemiyorum. Son periyoda dair ise diyebileceğim üç kelime var; Ersan, Ersan, Ersan! Son çeyrekte müthişti! Ersan'a birde Hidayet ve Ömer Aşık eklenince maçı 5 dakikada hem eşitledik hemde lehimize çevirdik. Maçın son düdüğünden sonra sonuç 66-58'di. Bu skor GameOn Turnuvası'nında şampiyonunu tayin ediyordu. Belki eksik bir kadromuz vardı, belki rakipler ayarımızda değildi.. Hepsine rağmen turnuvayı kazanmak, şampiyon unvanı almak (hele böyle bir yarım saatten sonra) şüphesiz müthişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir