13 Ağustos 2009 Perşembe

Sel Olduk Biz Geliyoruz!


Eylüldeki 2010 Dünya Kupası grup eleme maçları öncesinde son hazırlık maçımızı dün akşam Ukrayna ile yaptık. İkinci yarıdaki rahat oyunumuz ile maçı ilk yarısı 0-0 biten maçı 3-0 kazanarak eylüldeki Estonya ve Bosna Hersek maçları öncesi hem güven tazeledik, hemde rakiplere gözdağı verdik. Maçın golleri 58. dakikada Tuncay Şanlı, 62. dakikada Servet Çetin ve 64. dakikada Hamit Altıntop'tan geldi.

İlk yarısı nispeten daha sıkıcı olan maçın ikinci yarısında Ukrayna Shevchenko'yu alarak oyunu hızlandırmaya başladı. A Millilerin paçası tutuşmuş olacak ki tam Ukrayna atakları bunaltmaya başladığı anlarda 58. dakikada Tuncay'ın ağzıyla attığı golle 1-0 öne geçti. Evet yanlış okumadınız Tuncay golü ağzıyla attı :) Tuncay önce kaleci ile karşı karşıya kaldı ardından vuruşunu yaptı kaleciye çarpan top tekrar Tuncay'a dönerek yüzüne çarptı ve gol oldu. Bu golden hemen 5 dakika sonra sol kanattan bir frikik kullanılacaktı. Topun başına sezonun (ve gönlümün) yıldızı Arda geçti. Ceza sahası içine ortaladığı topa yükselen Servet ise bu ortayı gole çevirdi. Dakikalar 62'yi gösterdiğinde 2-0 öne geçmiştik. Fakat benim için asıl gol son gol olan ve 64. dakikada gelen goldü. Müthiş paslaşmalara sahne olan bu gol yine Arda ile başladı. Arda'nın ikinci yarıda oyuna giren ve genç yaşına rağmen kaliteli bir oyun sergileyen Sercan Yıldırım'a güzel bir pas çıkardı. Sercan'da Hamit'e tabi.. Hamit'te düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Maçın son sözünüde söylemiş oldu. Son hazırlık maçımızda Ukrayna'yı 3-0 yenmiş olduk.



Hazırlık maçıdır kaale alınmaz denilebilir ama kaale alınacak bir kaç nokta vardı. Öncelikle Fenerbahçe'de görev yaparken Servet'in Sheva'dan 4 defa çalım yediğini ve uğruna "bir jip ile Shevchenko arasındaki benzerlik nedir?" diye espriler yaptığımızı hatırlatırım. Yok amacım Fenerbahçe'li arkadaşlarımızı kızdırmak değil. Servet'in artık ne kadar iyi bir defans oyuncusu olduğunu göstermek. Dün Servet Sheva'yı hiç bir pozisyonda geçirmedi. Servetle birlikte defansın diğer iki ismi olan Gökhan Zan ve bilhassa Hakan Balta'yı çok çok çok beğendim. Objektif bir bakış açısı değil diyebilirsiniz ama ben Gökhan Gönül'ü pek beğenmedim gününde değildi sanırım. Benim gönlüm hala Uğur Uçar'dan yana. Defansa birde o gelirse tadından yenmez. Defans tamamdır yani. Gelelim orta sahaya. Daha önce çok benzer özellikleri var bu yüzden Tuncay & Arda ikilisi birlikte oynayamaz deniyordu. Dün ben Tuncay & Arda ikilisine bir kez daha hayran kaldım. Tek kelime ile müthiştiler. Sonra Nuri.. Bu çocuk mucize gibi birşey. Ayhan'a defans konusunda elinden geldiğince yardımcı oldu ofansif açıdan tartışma götürmez zaten. Aurelio ve Emre Belözoğlu'nun yokluğunu hissetmediğimizi düşünüyorum. Dolayısıyla orta sahada tamam. Tek sıkıntı forvet mevkisinde. Ne Nihat nede Halil beni tam manasıyla inandıramadılar bu takımın parçası olduklarına. Hazırlık maçıdır günahı olmaz diyelim bari. Darısı Eylül'deki iki maça. İnşallah onlarıda böyle rahat bir şekilde kazanırız.

4 yorum:

  1. arkadaşım istersen kaleyede loe frankovayı koyalım istersen nasıl olur ayrıca gökhan gönül türk futbolunun en yetenekli oyuncularından biridir (hatta ridvan dilmen deyimiyle avrupada oynayabileck tek oyuncudur ) uğuru neye dayanarak gökhana tercih ediyosun anlamadım ayrıca galatasaray taraftarı olmandan dolayı uğurun oynamasını isteyebilirsin ama orası milli takım hak eden oynar gökhan gönülde hak edenlerin en başında gelir bence

    YanıtlaSil
  2. Dünkü maç için yazdım onu. Yazının tamamını okursanız Ukrayna maçının yazısı olduğunu görürsünüz. Gökhan Gönül gününde değildi sanıyorum dedim sadece. Gönlüm Uğur Uçar'dan yanadır evet sadece Galatasaray'lı olduğum için değil gelecek vaadettiği içinde.

    YanıtlaSil
  3. gökhan gönül sana gelecek vaadetmiyomu acaba ? gökhanı sen 30 yaş üzeri sanıyosun galiba gökhan gönül 24 yaşındadır uğur uçar 22 yaşındadır ay olarak düşünürsen 2 yaş bile yoktur aralarında ayrıca uğur oynadığı maçlarda yüzde yüz performaslamı oynuyo kesinlikle hayır objektif olman temennisiyle

    YanıtlaSil
  4. Bana sorarsanda Gökhan Gönül, Arda'dan sonra Türkiye'nin en iyi Türk futbolcusu. Yalnız kendisinin alternatifi yok yani başka sağ bekimiz yok. Uğur Uçar'da büyük gelecek vaad ediyor. Gökhan ulaşacağı noktaya zaten ulaştı ondan beklentilerimizi karşılıyor ama Uğur'da alttan geliyor, gelmeli de. Serap bunu söylemek istedi. Uğur'u da seviyor sonuçta herkes bazı futbolcuları beğenir, sever.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir