12 Ağustos 2009 Çarşamba

Selçuk Şahin -------> Espanyol {Şaşırtıcı Ama Gerçek}

İspanya Birinci Ligi (La Liga) takımlarından Espanyol'un, Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Selçuk Şahin ile ilgilendiği bildirildi. Fenerbahçe ile iki ay önce dört yıllık sözleşme imzalayan sarı-lacivetli oyuncunun menajeri Ersin Akan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Espanyol kulübü idarecileriyle Düsseldorf'ta görüştüğünü belirterek, ''Espanyollu idareciler Selçuk'u geçen yıldan bu yana izlediklerini belirttiler. Luis Aragones'e futbolcuyu soruyorlar ve Argones kendilerine 'Sakın kaçırmayın hemen alın. Avrupa'da Türkiye'den daha başarılı olur' dediğini ifade ettiler. Selçuk ile Fenerbahçe yeni sözleşme imzaladı. Bundan sonra Espanyol'un, Fenerbahçe ile masaya oturması gerekiyor. Buna biz karar veremeyiz. Önümüzdeki günlerde Fenerbahçe'ye resmi teklifte bulunacaklar'' dedi. Espanyol kulübünün bir ön liberoya ihtiyacı olduğu ve bu boşluğu Selçuk ile doldurmayı planladığı kaydedildi.

Bazı futbolcular vardır takımlarına ne kadar katkı versede taraftarlar tarafından pek sevilmez. Yani şu adamı alan olsada hemen satsak falan derler ama o futbolcularda sürekli kulüplerinde kalır. İhtiyaç olduğunda da banko oynarlar, bir bakıma takımlarının vazgeçilmezi durumundadırlar. Galatasaray'da Sabri Sarıoğlu ayrılmadan önce Beşiktaş'ta Gökhan Zan hatta Serdar Özkan Trabzonspor'da ise yine ayrılmadan önce Hüseyin Cimşir bu futbolcu tiplerine örnek verilebilecek isimler. Fenerbahçe'de de aynı durum Selçuk Şahin için geçerli sanırım. 6 sezondur Fenerbahçe'de forma giyiyor ve her sene takımda çok eleştirilen bir isimdi. Orta sahanın ortasında aslında güzel bir alternatif. Defansif gücü yerinde olan ama ofansif olarak çok iyi bir futbolcu değil. Yalnız ne hikmetse derbilerde özellikle de Galatasaray maçlarında inanılmaz bir hücumcu olabiliyor. Zamanında Selçuk'da sakatlıklarla uğraşsa da genelde istikrarlı bir görüntü çizdi. Espanyol'un transfer etmek istemesine ise çok şaşırdım. Çünkü Fenerbahçe'de banko oynadığı dönemde de Milli Takım'a çağrılmayan bu futbolcuyu nasıl keşfettiler bilemiyorum. Ntvspor'un verdiği haberde Aragones'in tavsiyesi olduğu yazıyor. Geçtiğimiz sezonda Aragones'in en favori futbolcuları arasındaydı.

Fenerbahçe bu sezon orta sahada birçok transfer yaptı ve Selçuk biraz zor forma şansı bulacak. Sezon başında sözleşmesi yenilenmesine rağmen Fenerbahçe orta sahasında birçok alternatif arasında forma şansı zor bulur. Ayrıca Türk futbolcuları Avrupa'ya ihraç etmemiz açısından da güzel bir hamle olacaktır. Espanyol'da forma şansı bulur yada bulamaz bilemiyorum ama Fenerbahçe taraftarlarının da bu habere fazla üzüleceğini sanmıyorum.

2 yorum:

  1. Kendiside zaten "bu sezon forma zor.!" gibilerinden bir röportaj vermiş..!
    eğer doğruysa Allah yolunu açık etsin..!!

    YanıtlaSil
  2. l'equipe falan bahsediyor, giderse müthiş bir menajer başarısı olur, yani selçuk nerede, espanyol nerede.ohannesburger diyoruz ailecek,çok şaşkınız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir