28 Ağustos 2009 Cuma

Sinemaskop {Son Ders:Aşk ve Üniversite}

1- Son Ders: Aşk ve üniversite
2- Not: Seni seviyorum {ps: i love you}
3- Kurtlar Vadisi Gladio
4- Güz Sancısı
5- Sevginin Gücü: Leon

Blogda daha önce müzik yazıları, dizi yazıları ve televizyon programları yazıları yazmıştık. Ben bu sabah başka bir tür daha ekleyeyim blogda yeni bir renk, yeni bir soluk olsun dedim. Geçtiğimiz hafta sonu Son Ders: aşk ve üniversite filmini izlemiştim. Filmin konusunu bilhassa verdiği mesajı çok beğenmiş Burak'a da "Sinema yazısıda mı yazsak ya haftada bi" diye sormuştum. O da "Tabi güzel olur" demişti. Tam ben bu yazıyı ne zamana yazsam diye aklımın bir köşesinde kendimle hesaplaşırken Kanal d benden önce davrandı ve filmi yayınlayacaklarının haberini veren fragmanı göstermeye başladılar. Benim bir şekilde bulun izleyin diyeceğim filmi Kanal d evlerinize televizyonda ilk kez getiriyor. Filme biraz değinmek gerekirse Mustafa Uğur Yağcıoğlu tarafından kaleme alınmış bir senaryosu var. Imdb'nin 7.0 verdiği filmin yönetmenliğini Mustafa Uğur Yağcıoğlu ve Iraz Okumuş birlikte yapmışlar. Filmin anafikri hayatta hiç bir şeyi ertelememek üzerine kurulu.

Tür : Dram / Komedi
Gösterim Tarihi : 8 Şubat 2008
Yönetmen : Mustafa Uğur Yağcıoğlu Iraz Okumuş
Senaryo : Mustafa Uğur Yağcıoğlu
Görüntü Yönetmeni : Ulaş Zeybek , Colin Mounier
Müzik : Emrah Anul , Tolga Sünter
Yapım : 2007, Türkiye

Oyuncular
Ece Uslu, Ekin Türkmen (Deren), Engin Hepileri (Hakan ın gençliği), Kaan Urgancıoğlu (Ulaş), Burak Sarımola (Veli) , Durul Bazan (Cem), Aylin Kontente (Hande), Neriman Uğur (Melda Hoca), Ali Yaylı (Sezgin), Ege Aydan (Caner), Dost Elver (Ayhan Hoca), Ferhan Şensoy (Saffet)

Konu
“Hayatta söylemek istediklerini, duygularını, sevdiğini söylemeyi erteleme. Çünkü hayat planladığın gibi gitmeyebilir, yarın hiç olmayabilir.”
Yurt dışından gelen bir Türk öğretim görevlisinin üniversiteli gençlere öğretecekleri, okuldaki müfredatla sınırlı kalmayacaktır. Oysa iddiasızdır bu yeni hoca; “İlk dersimiz kimsenin buradan alınacak derse ihtiyacı olmadığı” diye başlar dersine. Ancak öğrencilerin ve özellikle de bir tanesinin onu fark etmesi ile bambaşka bir dünya açılır önlerinde.
Ulaş'ın, Saffet Hoca’nın geçmişini öğrenmesiyle birlikte hayatı Saffet Hoca'nınkiyle garip bir şekilde kesişir.


Filmle ilgili verilen bilgilerde bunlar. Güzel bir gençlik filmi olduğunu düşünüyorum. Kasmadan, sıkmadan, yormadan ve duygusal bir biçimde düşündüklerimizi ve bilhassa hissettiklerimizi ertelememenin ne kadar doğru olduğunu anlatıyor. Yalnız filmle ilgili minik birde uyarım var. Sonlarına doğru filmin anafikrini çözdükçe Ferhan Şensoy'un canlandırdığı Saffet Hoca'nın hikayesinin içine girdikçe kayboluyorsunuz. Benim bir ara ciddi ciddi gözlerim doldu. Filmi yalnız ve sessiz bir ortamda izlemeniz önerilir tarafımdan :) Film bu akşam 20:30'da Kanal d de.

Buda filmin fragmanı;

3 yorum:

  1. öncelikle önerin için teşekkürler ablacım tabiki izliycem filmi ama bu tarz filimlerden pek hoşlandığımı söyleyemiycem ben daha çok alacakaranlık melekler şehri vs gibi filimlerden hoşlanırım birde burda ferhan şensoy var bayağı sinirlerim hoplıycak anlaşılan şahsen hiç sevmem kendilerini

    YanıtlaSil
  2. Önemli değil ablacım. Ferhan Şensoy konusuna gelince sen filmi izle bi sempati duyarsın eminim :) bu arada içini rahatlatır mı bilmiyorum ama Ferhan Şensoy ölüyor :D

    YanıtlaSil
  3. gebersin desem ayıp olur mu? (: :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir