16 Ağustos 2009 Pazar

Trabzonspor Erken Konuştu {Trabzonspor 1-2 Diyarbakırspor}

Geçtiğimiz hafta Sivasspor galibiyetiyle birlikte lige iyi başlayan ve oynadığı güzel futbolla sezon başı mesajını veren Trabzonspor ummadık bir Diyarbakırspor ile karşılaştı. Ziya Doğan'ın sert savunmasına karşın Trabzonspor'un atak futbolu sonuca gitmelerine engel oldu. Diyarbakırspor savunması Tolga ve Diallo ile birlikte çok güçlü olmuş. Bu tip zorlu maçlarda beşli savunma ve önünde üç sağlam orta saha ile mücadele verince bu direnci kırmak biraz zor oluyor. Trabzonspor'un bu maçta forvet sıkıntısı bir kere daha baş gösterdi. Ben maçı izlerken Trabzonspor'un 4-3-2-1 gibi oynadığını gördüm. Orta sahada Tjikuzu çakılı oynuyor ve yanında Ceyhun ve Colman biraz daha ofansif bir rol üstlenmişti. Savunma kısmında neyse ama bu iki futbolcu hücuma katkı veremeyince Trabzonspor pozisyon bulmakta güçlük çekti, bulduğu pozisyonlarda da kısır kaldı. Selçuk İnan'ın ne kadar önemli bir isim olduğunu bir kere daha gördük. Selçuk'un forvet arkası rol üstlendiği Sivasspor karşılaşmasında Trabzonspor hücumları çok verimliydi. Selçuk'u kesip yerine Ceyhun'u koyunca ister istemez defansif bir anlayış oluşuyor. Ceyhun bugün çok fazla defansta kalmayı tercih etti. Colman'da kullandığı duran toplar dışında pek ortaya çıkmayınca Trabzonspor hücumları Engin Baytar, Alanzinho ve Umut Bulut'un elinden öptü.

Alanzinho ve Engin çok hareketli futbolcular. Maç içinde ikiside serbest oyuncu gibi oynadı. Çok fazla yer değiştirdiler, kanatlara hakim olmayı denediler, orta sahadan top alamadıkları için sık sık gerilere kadar geldiler. Bu geriye gelmeleri de bir anda Umut Bulut'u yalnız bıraktı. Umut sonuçta çok hareketli bir forvet değil. Bu sistemde Fatih Tekke tarzında yönlü santraforlar iş yapar. Umut ise kendine pek top gelmeyince saha içinde etkisiz göründü. Ayrıca Trabzonspor'un savunmasında da sıkıntılar var. Song'un futbolunu ne kadar eleştirsekte bu takımda mutlaka yer almalı. Egemen ve Giray birbirlerini tamamlayacak tipte futbolcular değiller. Özellikle Egemen bu maçta çok fazla hata yaptı. Diyarbakırspor'un ilk golüne dikkat ederseniz asist yapan futbolcunun attığı topa uzanışına bakın. İkinci golde de Tazemeta karşısında güçsüz kaldı ve Diyarbakırspor golü buldu. Sağ beke bakınca Serkan Balcı'yı görüyoruz daha çok görmek istemiyoruz. Ön liberoda kırma sağ bekle geçen sezondan bu yana oynamaya devam ediyorlar. Sivasspor karşısında Trabzonspor'u övüyorduk ama bu maçta gerçekten çok kötü oynadılar. Orada ne kadar doğruları varsa bu maçta o kadar yanlışları var. Gabriç ve Yattara'nın takıma katılmasıyla Trabzonspor hücumlarının derlenip, toparlanacağını düşünüyorum.

Diyarbakırspor ilk hafta oynadıkları Ankaragücü ve Trabzonspor maçlarında ne kadar sağlam takım olduklarını gösterdiler. Savunmayı ön planda tutup, hücumu da beraberinde getiriyorlar. Nereden bulduklarını bilmediğim futbolcularla iyi takım kurmuşlar diyebilirim. Bu sezon lige renk katacaklarını düşünüyorum. Özellikle kalecileri Espinoza maçın başında ne kadar bomba gibi dursada yaptığı kurtarışlarla maçı getiren isim oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir