3 Ağustos 2009 Pazartesi

Uyan Abramovich Perez'e ve Araplara Meydan Oku

Abramovich Chelsea'yi satın aldığında hepimiz çok şaşırmıştık. Premier Lig her zaman futbol endüstrisinin kalbi olmuştu ama böyle bir iş adamının bir kulübü satın almasına da pek alışık değildik. Abramovich Chelsea'yi satın aldı ve kimsenin beklemediği büyük transferlere imza attı. Para harcamaktan asla kaçınmadı ama ilk sezonu onun için tecrübe oldu. Sonrasında Mourinho'yu takımın başına getirince transferler bir düzene girdi ama yine para harcamaktan korkmayan bir takım sahibiyle karşı karşıyaydık. Premier Lig'de 50 yıllık özlemi dindirmelerine rağmen Şampiyonlar Ligi'nde başarı gelmeyince Mourinho ile de yollar ayrılmıştı. Üstelik rekor tazminata. Son 1-2 yıldır kabuğuna çekilmiş bir Abramovich izliyorduk. Rus işadamlarının yerini Premier Lig'de Araplar almaya başladı. Birçok takımı satın aldılar ve özellikle Manchester City olmadık transferlere kalkıştı. Bu durumda da Abramovich'in geri çekilmesini bekleyemezdik nitekim öyle de oldu. Ancelotti'ye tam 120 milyon avro'luk transfer bütçesi verildi. Ancelotti akıllı hoca bu parayı mutlaka akılcı harcayacaktır ama Chelsea'de büyük yıldızları tekrar kadrosuna katacak. Real Madrid, Barcelona, Manchester City derken bu halkaya Chelsea'nin de katılması iyi oldu.

Chelsea'nin bu sezon en büyük transferi Zhirkov oldu. Zhirkov yükselen Rus futbolunun en önemli futbolcularından ve Chelsea'nin sol kanatı için ilaç olacaktır. Ama Zhirkov Dünya piyasasını heyecanlandıran bir transfer olmadı. Öyle transferler yaşadık ki Zhirkov gibi önemli transferler gölgede kaldı. Ancelotti'nin şu anda listesinde Agüero ve Ribery gibi isimler bulunuyor. Agüero 21 yaşında ve Dünya futbolunun en büyük yıldızlarından birisi konumunda. Bonservisinin ise 55-60 milyon avro olduğu konuşuluyor. Atletico Madrid'den ayrılmaya niyeti varmı bilmiyorum ama Agüero'yu alan geleceğini büyük ölçüde garantiye almış olacak. Hücum hattında hangi noktada oynarsa inanılmaz işler yapacak bir futbolcu. Agüero 2006 yılından bu yana Atletico Madrid'de oynuyor ve 78 maçta 42 gole imza attı. Forlan ile birlikte Atletico Madrid'de inanılmazlar yaratıyor. Agüero'nun oyun yapısına da bakıyorumda Premier Lig için çok uygun. Bu transferin gerçekleşmesini isterim.

İkinci ismimiz ise yine, yeniden Frank Ribery. Ribery bu takımdan ayrılacak burası kesin ama Bayern Münih'in tutucu politikası yüzünden bir türlü ayrılamıyor. Ribery'i biliyoruz paranın kokusunu nerede alırsa oraya gider. Yani Real Madrid veya Chelsea'ye gittiğinde 1-2 sezon sonra ben ayrılacağım derse kimse şaşırmasın. Bana sorarsanız değeri 40 milyon avro'dan fazla değil ama Real Madrid ona 80 milyon avro teklif etti. Bayern Münih ise bu teklifi kabul etmedi. Ne yapmaya çalışıyorlar gerçekten anlamıyorum. Chelsea'de Ribery'i almak için fedakarlık gösterecektir ama bu transferin üstünde de fazla duracaklarını sanmıyorum. Bayern Münih onu gelecek sezon mecbur satacak ama 80 milyon avro'ları rüyalarında görürler. Çünkü 2011'de bu futbolcunun sözleşmesi bitiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir