8 Ağustos 2009 Cumartesi

Yine mi Yahu!


Ne kadar umutluyduk oysa. Bizim önlibero mevkinde oyuncuya ihtiyacımız yok diyorduk. Tobi dönecek dertler bitecek diyorduk. Dün anladıkki dertleri bitirmek bir kenarda dursun Linderoth'un kendisi başlı başına bir dert olmaya başladı. Netanya maçında yine sakatlanmış Tobias. Bazı futbolcular vardır sakatlandığını duyunca "hmm toparlar o ya bir kaç maç içinde dönmüş olur" dersiniz. Servet gibi, Mehmet Topal gibi, Arda gibi.. Bazılarıda vardır başlıktaki gibi "haydaa yine mi yaa" dersiniz. İşte Linderoth malesef bu ikinci kategoriyede giremiyor artık. Bitti bence. Şu sakatlıktan sonraki dönüşü (eğer yapabilirse tabi benim umudum eksilerde geziyor) inanılmaz bir sürpriz, müthiş bir mucize olur. Sözleşmesi derhal feshedilmeli. O mevkide oynayacak isim bol bizde. Barış var, Mehmet Topal var, Mustafa Sarp var, hatta Ayhan var. Kimse bana biri yaşlıydı, öbürü iyi oynamıyordu falan demesin. Bu 4 futbolcuda Tobias'ı 10'a katlar.

Dün resmi siteden açıklama yapıldı. Açıklamada diyordu ki; "Yapılan tetkiklerinde sol dizinde menisküs yırtığı tespit edilen Tobias Linderoth yarın sabah Acıbadem Bakırköy Hastanesi’nde ameliyat olacak.Futbolcumuza geçmiş olsun diyor ve en kısa sürede sahalara dönmesini diliyoruz." Maccabi Netanya ile yapılan rövanş maçında forma giyen ve 61. dakikada oyundan alınan İsveçli futbolcunun, tetkikler sonucu sol dizinde menisküs yırtığı tespit edildiği bildirildi. Demekki bu yüzden çıkmış oyundan. Bilmem kaç milyonda bir futbolcuların başına gelirmiş bu sakatlık. Buda bizi buldu iyi mi? Neyse önümüze bakalım artık. Tobias'a canı gönülden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 2 senede çıktığı 13+1 (+1 perşembe günkü maç) maçta verdiği tüm emeklerden ötürüde sonsuz teşekkürler. Allah yolunu açık etsin. Futbolu iyileşirse halı sahada oynasın. Ticarete atılsın falan.. Ama futbolu en azından Galatasaray'ı bıraksın.

20 yorum:

  1. Demir adamdın nazar mı değdi anlamadık?

    YanıtlaSil
  2. Milyonda bir olan bir sakatlıkmıymış menisküs sakatlığı?

    Maksimum 3-4 haftaya takımla antremanlara başlar Linderoth.

    Eski sakatlığı ile alakası olmayan bir sakatlık bu ama yine de Linderoth olunca sabır kalmadı tabi. Dile kolay 2 yıl. Bu sakatlığı atlatırsa ama sonra yine sakatlanırsa devre arasında gider.

    YanıtlaSil
  3. Eski sakatlığı milyonda bir olan bir sakatlıkmış. Menisküs tabiki milyonda bir olan bir şey değil sıradan bir insanın başınada gelebilir.

    YanıtlaSil
  4. Serap çok acımasızca bir haber yorumu olmuş açıkcası.

    Galatasaray camiası bugüne kadar hiç bir branşta sakatlanan oyuncusunu yüzüstü bırakmamıştır.

    Ayrıca sakatlığı darbeye bağlı bir sakatlık. Öyle keyf-i bir sakatık değil. Ters bir hareket sonrası darbe geldi Tobias'ın dizine, haliyle ufak bir sakatlık yaşandı. Menisküs ameliyatı geçirmeyen oyuncu yoktur herhalde. Bu kadar abartmaya gerek yok.

    Tobias eğer herhangi bir sorun yaşamazsa maksimum 1.5 ayda sahalara döner.

    Ayrıca diğer yaşadığı hastalık ise sakatlık değil, rahatsızlık bir nevi. Kalçasında kemik büyümesinin gerçekleşmesinde sorumlu Linderoth değil. Adamın bademcikleri şisse sakatlandı git artık denilecek.

    Eğer maçı izlediysen o BUZ adamın suratındaki acı ifadesini görmüşsündür.

    YanıtlaSil
  5. lincoln gibi onun gidişi de hayırlı olabilir...

    emana veya türevleri diyorum...

    YanıtlaSil
  6. Rosicky'de sahalara döndü sevindi Arsenal'liler ama Rosicky yine sakatlandı. 1 sene beklediler ve umduklarını bulamadılar. İlk sene cidden Tobi kemik büyümesi yaşadı, Kalli onu o halde Yunanistan'da ki maça çıkarınca da bir senesi gitti. Tam iyileşmeden İsveç Milli Takım'ına katıldı yine sakatlandı, Skibbe'nin de saçma idman metodları derken sakatlandı bir sene yok. Ama Tobi bir maç oynasa 3 maç yatar oldu. Galatasaray 3 kulvarda mücadele verecek ve 1.5 ay bekleyecek sabır bizde yok. Galatasaray vefasız değil ama profesyonel takım. Tobi için yapılacak birşey kalmadı. 30 yaşına geldi artık iyileşsede bu sakatlıklar onu bırakmaz.

    Ayrıca Everton dönemide 1 yıl sakat kalmıştı. Yani demir adam falan değil.

    YanıtlaSil
  7. @Fcn Blog

    Linderoth'a karşı yüzüstü bırakma durumu yok bence. Tam aksine bir sabır ve tahammül durumu mevcut. Oda artık tükenmek sınırında. Keşke bizi yanıltsada derlenip toparlansa şu takımdaki en sağlam futbolculardan birisi olur ki dediğin gibi Buz adam sonuçta.. Ama benim umudum kalmadı malesef. Bu yazıda biraz onun patlaması oldu. Sertliği bundandır. Hayal kırıklığı ve beklentilerin büyüklüğünden kaynaklı tamamen.

    YanıtlaSil
  8. @hadesperado

    Tamamen katılıyorum. Orta sahanın ortasında daha yapılı adamlara ihtiyaç var. Emana bunların en müthişlerinden birisi. İlaç olur aslında. Haldun Abi'nin güzel haberini bekliyoruz artık :)

    YanıtlaSil
  9. @ Serap

    Tobias şu anda sakat ve 1 yıl daha sözleşmesi devam eden bir oyuncumuz. Galatasaray SK hiç bir zaman hiç bir branşta sakat oyuncusunun sözleşmesini fesh etmemiştir, etmezde.

    Sakatlığı tamamen darbeye bağlı olan ve maksimum 1 ayda geçicek bir sakatlık. Öyle 2, 3 ay sürecek bir sakatlık değil. Tobias bizim sağlık ekibi birşey yapmazsa 1 ayda sahaya çıkar.

    Emanadan bahsediyorsun fakat bonservisi 12, yıllığı 5milyon euro olan bir oyuncu.

    Ayrıca sakatlıklardan bahsediyorsak Serkan ve Emre G.'üde hatırlatırım. Hatta ve hatta 1.5 sezon sakatlık yaşayan Uğur'uda belirtirim.

    YanıtlaSil
  10. Titanicede batmaz demişlerdi ama sonuç batınca dibe batıyorsun Tobinin şansı artık diplerde çıkamaz yüzeye..

    YanıtlaSil
  11. @Fcn Blog

    Dileyelim senin yazdıkların gibi olsun. Gerçekten isterim geri dönmesini ki bunu yazıda da belirttim. Sadece umudumun tükendiğinden bahsediyorum ben.

    Emana konusunda haklısın ama bi umut işte :D

    YanıtlaSil
  12. Yabancı futbolcunun sakatlığıyla Türk futbolcunun sakatlığı farklı. Yabancı kadroda kontenjan işgal ediyor :) Daha öncede sakat yabancıları gönderdik yine göndeririz. Tobi ile de yollar ayrılacak. kimsenin 1 gün beklemeye sabrı kalmadı. Tobi artık kronik bir sakattır tıpkı Rosicky gibi. Hadi yeri doldurulamaz biri olsa bekleyelimde zaten yedek kalacak bu futbolcu. Emena'da Valencia ile anlaştı :d

    YanıtlaSil
  13. valencia'da albelda, baraja, banega ve fernandez var ne işi olur Emana'nın orda :)
    şaka bi yana kesinleşmiş bir transfer yok sanırım...

    Emana sadece fikir olması açısından verilmiş bir isimdi, aklınızda varsa onun türevlerini de belirtmek gerekebilir... aklınıza gelen ve oynayabilecek her isim, sakat bir futbolcudan iyidir değil mi...?

    ön-not: arkadaşlar buradan sonra uzun bir yorum yazmışım, şimdi burada belirtiyorum ki sonra geç olmasın :)

    @fcn blog, samimiyetini ve yaklaşımını anlıyorum çünkü geçen sene kemik büyümesi olduğu haberleri ilk çıktığında feshedilmesi gerekir diyenlere ben de karşı çıkıyordum, kaldı ki bu dönüşü daha kısa süren "gerçek" bir sakatlık... ve şimdi feshedilsin diyorum evet...

    Galatasaray (amatör ruhlu olduğu kadar) profesyonel bir futbol kulübü, başarı istiyorsak, sistem istiyorsak, en önemlisi geleceği istiyorsak bunları da düşünmemiz gerekir...

    varsayalım tobi 5-6 yıl kulüpte forma giymiş olsun, kadrodaki eksikliği hissedilir derecede etkili bir geçmişi olsun ve bunların ardından yaşadığımız son 2 senedeki gibi bir duruma düşsün.
    işte o zaman profesyonellik bir kenara denilebilir ve kulübe katkılarının bedeli olarak sabırla beklemeye geçilebilirdi, feshetmeye gerek kalmazdı... kısacası şimdi bu neyin sabrı?

    ilk geldiğinde en güvendiğim adamlardan biri olan tobi, elinde olmasa da bizi yanılttı. 15 maç bile oyna(ya)madı...
    kader diyelim.

    tobi babamızın oğlu değil, kulübe kayda değer bir katkısı da olmadı... ayrıca parasıyla oynuyor, çay-simit karşılığı da değil...

    hele şu ortamda, piyasa şartlarında, kısıtlamalar da düşünüldüğünde bir Türk futbolcusuyla değerlendirilmesi zaten yanlış...

    ve FR sayesinde kaostan kurtulmuşken artık (o çok konuşulan) sistemi olumsuz etkileyecek faktörlerden de arınmak gerekiyor. tobi iyileşti diyelim, bunca olaydan sonra bir daha sakatlanmayacağını kim garanti edebilir? onu da geçtim, sistem diyoruz gelecek diyoruz, onun yerine sistemin gelişimine uygun en az 3-4 yıl oynayabilecek bir oyuncu alma imkanı varken neden tobiyle zaman kaybedelim?

    bunun vefasızlıkla, duygusallıkla hiçbir alakası yok...

    hele ki Tugay'ın (midemi bulandıran) açıklamalarını okuduktan sonra hiç gereği yok bunları tartışmanın...

    saygılar.

    YanıtlaSil
  14. Bakın Tobias için diyorum ki sakatlıktan çıkar ondan sonra "Yararlanamadık diyip yolları ayırırız" o zaman apayrı bir durum. Fakat oyuncu şu anda sakatken "Hadi bize müsade" diyip sözleşmesini fesh etmek hiç ama hiç olmaz!

    Bugüne kadar GALATASARAY SK hangi branşında, hangi oyuncusunu sakatken yüz üstü bırakıp oyuncuya arkasını dönmüş?

    Serkandan, Emre’den, Uğur’dan, Semih’ten ne kadar faydalandık 2 yılda?

    Serkan 2 yıl full oynamadı.
    Emre 2 yılda taş çatlasın 15 maç oynadı.
    Uğur 2 yıl oynamadı.
    Semih 1.5 yıl oynamadı.

    Linderoth’a kronik veya müzmin diyenler sakatlandığı bölgelere dikkat etsinler.

    Linderoth’un ilk sakatlığı sakatlık değildi HASTALIKTI.
    Grip gibi, su çiçeği gibi, boğaz ağrısı gibi bir HASTALIKTI. Kalçasında kemik büyümesi oluştu. Bu bir sakatlık değil, hastalıktır.

    Menisküs yırtığı ters hareketten zorlamaya ve darbeye bağlı bir sakatlıktır. Yani kişi ayağına darbe alması gerekiyor veya ayağına ters bir hareket yaparak zorlaması gerekiyor. Yani kroniklikle alakalı bir durum değil.

    Kronik sakat veya müzmin sakat demek aynı yerden defalarca sakatlanması demektir. Farklı yerlerden, farklı oluşum şekilleriyle sakatlanması demek değildir kronik sakat veya müzmin sakat..

    İşine gelen diyor ki; Türk oyuncu olsaydı çoktan yollardık.
    Hayır efendim yollamazdık, yollamadıkta..

    SERKAN, EMRE GÜNGÖR, UĞUR UÇAR, SEMİH KAYA..

    Serkan bir sakatlandı 2 yıldır yok.
    Emre Güngör sakatlanıyor, iyileşiyor maça çıkıyor 15.dakikada yine sakatlanıyor sonra 5 ay yok..
    Uğur Uçar yaklaşık 2 yıl oynamadı.
    Semih Kaya 2 kere diz bağlarını kopardı, esnetti. 1.5 sezon oynamadı.

    YanıtlaSil
  15. Saydığın bütün futbolcular Türk bana yabancı futbolcu örneği ver :D Türk futbolcuya sabredersin. Birde dediğin adamlar hep genç yani gelecek vaad eden. Tobi hem 30 yaşında hem sık sakatlanıyor. Sen profesyonel bir takımsın kontenjanını boşaltıp iyi futbolcular almak zorundasın. Bana böyle uzun yıllar sabrettiğimiz bir tane yabnacı futbolcu örneği ver ben Galatasaray'ı bırakırım.

    YanıtlaSil
  16. Lincoln'ün yaptıklarına 2.5 yıl sabreden camia eğer 1 aylık sakatlığa sabredemiyorsa zaten sadece başarıya endekslidir.

    O zaman 17 yaşında 2 kere diz bağlarını koparan Semih'i neden zamanında kapı önüne koymadık?

    Burası GALATASARAY.

    Oyuncusu sakatlandığı zaman sözleşmesini fesh edecek kadar karaktersiz bir camia değil.

    Oyuncu iyileşir, yollanır. Orası ayrı bir durum.
    Sakatlandın hadi senin sözleşmeni fesh ediyoruz demek ayıptır.

    YanıtlaSil
  17. Lincoln'ün Linderoth'la gram alakası yok. Lincon ayrı mevzu. Semih 17 yaşında ve genç futbolcu. Tobias 30 yaşında ve yabancı. Tobi'ye bu takım 3 yıldır sabrediyor. Yapacak birşey yok kendisini bende severdim ama yollar ayrılacak. Sözleşmesini dondurmak en doğru seçim olacaktır. Bana kimse Galatasaray'ı anlatamaz kimse kimseden büyük Galatasaray'lı değil. Tugay'ın açıklamalrını gördük. Benim için futbolcuların gram önemi yok Galatasaray başarılı olsun yeter. Herkes gelip geçici ama kulüp daima ayakta.

    Sakatlığı iyileşir öyle yollanır kadar da saçma bir yorum hayatımda duymadım. Sakatlandın diye sözleşme fesh etmek ayıp değildir profesyonel takımların yapması gereken şeydir.

    YanıtlaSil
  18. Derdimi anlatamıyorum galiba?

    Uzun süreli sakatlık geçiren veya sık sık sakatlanan her oyuncuyu yolluyorsak göndermemiz gereken bir çok oyuncu var diyorum.

    Daha nasıl açıklayabilirim bu cümlemi =)

    Galatasarayı anlatmadım sadece sakatlanan oyuncuyu kapı dışarı koyacak kadar karaktersiz değilim dedim. Bu mu Galatasaray'ı anlatmak..

    Bu adamın sözleşmesi devam ediyormu?
    - EVET!

    Rijkaard takımda kalıcak dedi mi?
    -EVET!

    Adnan Polat göndermiyor değil mi?
    -EVET!

    Daha tartışmanın anlamı yok ;-)

    Bu işleri bizlerden daha iyi bilen insanlar var.

    YanıtlaSil
  19. Son sakatlığından sonra herhangi bir açıklama gelmedi. Bekleyip görmek en iyisi. Birde Galatasaray vefalıda acaba Tobi vefalı mı. Yani 3 sene hiç top oynamadan iyi para kaldırdı. Adamsa desin ben oynamdım bu para hakkım değil ücret talep etmiyorum desin. Futbolcu profesyonelde, kulüp neden değil derler adama :) Sık sık sakatlanan yabancılar 3 senede forma giymediyse gönderilmek zorunda. Hele bu adam 30 yaşındaysa. Gidip Uğur Uçar, Serkan Çalık örnekleri vermek saçma.

    YanıtlaSil
  20. @fcn blog, tartışmayı tamamen farklı boyutlara taşımışsın, uzun da olsa yukarıya yazdığım yorumu okursan sevinirim...

    kısaca Tobi bu takıma ne katkı sağladı? hangi maçta "yahu Tobi olsaydı keşke bu maçı kesin alırdık" dediniz?

    Hele Lincoln'le bu olayın zerre alakası yok, Tobi kaç asist yapmış kaç maç oynamış da sabredin diyorsunuz, yapmayın ya...

    yine de son kararı bekleyeceğiz, FR kalsın derse zaten tartışmaya gerek yok...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir