27 Eylül 2009 Pazar

Alo Çilingir Hattı: Ibrahimoviç

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, deplasmanda 2-0 kazandıkları Malaga maçı sonrası yaptığı açıklamada sahaya sürdüğü takımın düşüğünden iyi bir performans sergilediğini söyledi. Zlatan Ibrahimovic ve Gerard Pique'nin golleri ile sonuca giden Barcelona'da teknik direktör Guardiola takımını diğer oynayacakları maçlardan sonrada tebrik etmek istediğini söyledi. Pep Guardiola yaptığı açıklamada, "Gerçekten çok değerli bir galibiyet. Ibrahimovic ile bazı noktaları çözüyoruz. Sıkışık durumlarda kilidi açıyor ve topsuz alanda da çok çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Ibrahimoviç'in transferi çok fazla tartışma konusu olmasına rağmen bu transferin ne kadar isabetli olduğunu bu tip maçlarda bir kere daha anlıyoruz. Geçtiğimiz sezonlarda da Barcelona çok güçlü bir takımdı ve Eto'o işini harika yapıyordu. Barcelona'nın elinde Messi ve Henry gibi oyunun sıkışık olduğu anlarda kiliti açabilecek futbolcular var. Yalnız bu futbolcuların kötü olduğu bir günde de Barcelona çok zor anlar yaşayabiliyordu. Eto'o ilginç bir pas atıp altı kişiyi oyundan düşürecek veya topu aldı mı iki, üç adam çalımlayıp gol atabilecek bir durumu yok. Eto'o yu doğru sistemde beslediğin sürece maksimum verim alırsın. Ibrahimoviç'i ise beslediğinde zaten yüksek verim aldığın gibi Malaga maçında olduğu gibi oyunun sıkışık anlarında oyunun kilitini açar ve yanında oynayan futbolculara da harika pozisyonlar hazırlayabilir. Ibrahimoviç'in takımda olması Messi içinde büyük şans, Henry içinde büyük şans oluşturuyor. Artık Barcelona hücumları daha aktif ve daha yönlü bir görüntü çiziyor. Zaten takım halinde mükemmel durumdalar. Defansından, orta sahasına komple bir takım görüntüsü çiziyorlar. Zayıflayan bölgelerine de etkili transferler yaptıkları için çok daha güçlendiler. Mesela Eto'o eleştiriliyor Ibrahimoviç geliyor. Belki gelecek sezona Henry'i de böyle bir transferde değiştirecekler.

Guardiola'nın transferden sonra açıkladığı takımın hava değişimine ihtiyacı vardı sözü gerçekten çok doğru. Hem Eto'o nun sorunlarından kurtuldular hemde Real Madrid'in yaptığı sükse transferlere müthiş bir cevap vermiş oldular. Bu arada Eto'o Inter'de çok kötü mü oynuyor tabiki hayır. Inter'de bu transferden hem 40 milyon euro gibi önemli bir rakam kazandı hemde Eto'o gibi bir değeri takıma getirdi. Mourinho kafasındaki sistemi şimdi iyice oturttu ve bundan maksimum verimi alma peşinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir