25 Eylül 2009 Cuma

Avrupa'da Haftanın Takımı: Galatasaray


Uefa'nın resmi sitesi uefa.com'da bu haftanın değerlendirmesinde haftanın takımı Galatasaray seçildi. Uefa'nın haftalık olarak Avrupa Liglerinden bir takımı, bir oyuncuyu, bir maçı, bir golü ve bir demeçi seçerek bir nevi haftanın değerlendirmesini yaptığını biliyoruz. Bu haftaki değerlendirmede Galatasaray Avrupa'nın tüm takımlarını geride bırakarak haftanın takımı olmaya hak kazandı. Uefa'nın sitesinde şu şekilde yer verildi takımımıza;
Team: Galatasaray AŞ
Hats off to Frank Rijkaard's Galatasaray who are enjoying their best ever start to a domestic campaign having won all six of their Süper Lig games and averaging 3.16 goals per match. While the leaders have raced out of the blocks, the story is rather different at champions and Istanbul rivals Beşiktaş JK, who have scored just three goals in their six games and have not found the net in 372 minutes.
Bu durum gerçekten inanılmaz bir gurur abidesi olmaya başladı. Geçen sezonki gibi final oynarız, şampiyon oluruz, en iyi biziz gibi beylik laflar etmeye gerek yok. Önemli olan kendi kendinizi övmek değil, başkalarının sizi övmesidir zaten. Uefa sağolsun bunu sık sık yapmaya başladı. Yanlışım yoksa eğer Panathinaikos-Galatasaray maçı Avrupa Ligi maçlarının oynandığı geçtiğimiz hafta içininin en önemli maçı seçilmiş, maç sonrasında da geniş bir şekilde Uefa'nın manşetlerinde yer etmişti. Şimdi de Kasımpaşa maçının kazanılmasının ardından Galatasaray'ın tarihinde ilk kez 6'da 6 yapmasından dem vurularak Rijkaard'ın Galatasaray'ı maç başına 3.16 gol ortalaması ile oynuyor denilmiş.


Aynı haberde haftanın oyuncusu olarak Real Madrid'den Raul seçilmiş. Ronaldo ve Ibrahimovic'in performanslarınında belirtildiği bu kısımda Raul'un 32 yaşında olmasına rağmen Ronaldo ve Ibra'dan hiç bir eksiğinin bulunmadığı söyleniyor adeta. Haftanın maçı olarak ise tabiki haftanın en önemli maçı olan Manchester derbisi seçilmiş. 4-3 Manchester United galibiyeti ile bitmişti maç anımsarsınız. Haftanın golü olarak Marsilya'lı Mamadou Niang'ın Montpellier Hérault SC'a attığı gol seçilmiş.

2 yorum:

  1. Gs den Türkiye'de bir ilk daha sanırım ..

    YanıtlaSil
  2. Tesadüf tesadüf :P Şansla kazanıp maç başı üç gol atıyor bunlar :D Hem daha ciddi rakiplerle oynamadılar. Pana falan bizim ligde küme düşmemeye oynar. Tabi yersen :D :D :D

    Alper Bey değinmiş: İlklerin takımından bir ilk daha... Biz bunun daha başlangıç olduğunu belirtelim:)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir