25 Eylül 2009 Cuma

Hayali Transfer Senaryoları {Semih Şentürk}

Kod adı belki nöbetçi ama Semih bu durumdan hiçte hoşnut değil. Yedek kulübesinden gelmesine rağmen gol kralı oldu, Fenerbahçe'nin büyük başarılar kazanmasında en büyük pay sahiplerinden birisi oldu, gösterdiği performansla Kezman'dan da, Güiza'dan da çok daha formda olduğunu kanıtladı ve Milli Takımın birinci santraforu olmayı başardı ama hiçbir zaman kendisinin de söylediği gibi bir sezonda 30 maçın üstüne hiç çıkamadı. 26 yaşına gelmesine rağmen hala ona genç futbolcu diyoruz, nöbetçi golcü falan diyoruz ama Semih mükemmel bir tecrübe sahibi ve gerçek bir golcü durumunda. Bana sorarsanız Türkiye'nin de en iyi golcüsü durumunda. Güçlü, hava toplarında hakim, yerine göre hızlı, teknik, birçok bölgede oynayabilen ve takımını tek başına sırtlayabilecek kalitede bir futbolcu. Semih neden Fenerbahçe'de sürekli yedek kalıyor ve önüne birileri koyuluyor anlamış değilim. Semih'e olan güvensizliği bir türlü çözemiyorum. Ayrıca Semih Şentürk'ün bugün Galatasaray'da veya Beşiktaş'ta oynaması durumunda çok daha farklı yerlerde olacağını düşünüyorum. Bu yüzden biraz beyin fırtınası yapayım dedim ve Semih'in Fenerbahçe'de değilde Galatasaray veya Beşiktaş'ya oynaması durumunda neler yapacağını yazmak istedim.

Semih Şentürk Galatasaray'da

Öncelikle bir Galatasaray'lı olarak Semih Şentürk'ün Galatasaray'da oynamasını çok isterim. Geçtiğimiz sezon derbide çıkan kavgada çoğumuz Semih'e sinirlensekte kendisi Türkiye Ligi'nin en efendi futbolcuları arasındadır. Kavga sonunda kendi sitesinden özür dilemesi ve Arda ile samimi görüntüleri hepimizi çok sevindirdi. Semih'in çocukken Galatasaray'lı olduğu söyleniyor ama ne kadar doğru bilemiyorum. Bu sezona bakarsak Galatasaray'ın elinde Baros ve Nonda gibi iki kaliteli santrafor bulunuyor. Baros bu sezon biraz formsuz gözüksede son haftalarda kendini toparlamaya başladı. Nonda ise bu sezona fırtına gibi girdi. Baros'un asıl özelliği yanında oynayacağı golcü futbolcu ile beraber performansını katlamasıdır. Kendi milli takımında Koller'le birlikte senelerce önemli işler yaptılar. Baros'da çok yönlü bir futbolcu, Semih'te çok yönlü bir futbolcu. Bu ikili yan yana oynadığı sürede gol yolları çok daha aktif olabilir. Ayrıca oynayacağın bütün sistemlerde Semih'i joker futbolcu gibi de kullanabilirsin. Garanti verebileceğimiz nokta Fenerbahçe'de oynadığından çok daha verimli ve fazla Galatasaray'da oynayabileceğidir.

Semih'in sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Nonda gelecek sezon 33 yaşına gelecek ve bu sene dağları delse bile takımda kalacağını düşünmüyorum. Baros ise gelecek yüksek bir teklife satılabilir. Bu yüzden Semih Şentürk bu takıma ilaç olur. Belli ki Daum sisteminden ve Güiza'dan vazgeçmeyecek veya Güiza gitse bile yerine başka bir yabancı alacak. Bana sorarsanız Semih bir dakika bile Fenerbahçe'de durmamalı. Üstelik geçtiğimiz sezonlarda Kezman veya Güiza'nın arkasındaki santrafor konumundaydı. Bu sezon ise rotasyonda Deivid bile önüne geçmiş durumda.

Semih Şentürk Beşiktaş'ta

Geçtiğimiz sezon aslında fazla ortaya çıkmadı ama Beşiktaş bu sezon golcülerinden çok fazla sıkıntı çekmeye başladı. Bobo, Nobre, Nihat hatta Batuhan hatta Holosko gibi iyi forvet futbolcularına sahip olmalarına karşın hücumda çok kısır görüntü çiziyorlar. Beşiktaş'ın kadrosu aslında genel olarak çok iyi ve doğru sistemde müthiş iş yapabilirler. Ama Mustafa Denizli'nin bu sisteminde forvet oyuncuları yanlış bölgelerde oynatılıyorlar. Bu sistemde ellerinde Semih Şentürk gibi bir futbolcu olsa Beşiktaş çok daha aktif olabilir. 4-3-3'de de 4-2-3-1'de de ileri uçta tek futbolcu bıraktıkları için sıkıntı yaşıyorlar. Semih çift forvette olduğu kadar tek forvette de müthiş iş yapabiliyor. Topu ayağında tutması, hücumu yönlendirmesi harika. Milli Takım'da Nihat'la birlikte iyi ikili oluşturmuşlardı. Nihat Kahveci'de ya açık alanda etkili olan bir isim ya da yanında sağlam bir golcüyle performansını arttıran bir isim. Beşiktaş bu iki sistemide uygulamak istemediği veya uygulamadığı için Nihat'ın form düşüklüğü var. Yanında iyi bir Semih'le tadından yenmez bir hale gelebilir. Şu Semih ayrıca Bobo'dan da Nobre'den de çok daha kaliteli bir santrafor durumunda.

Semih Şentürk Avrupa Yollarında

Euro 2008 döneminde de birçok teklif gelmesine rağmen Semih belki Fenerbahçe sevgisinden takımında kalmayı tercih etti. Bu bana göre yanlış bir karardı ama Semih bir kere daha şansını denemek istemiş olabilir. Süper bir Avrupa takımında elbet oynayamaz ama yukarı sıralara oynayan bir Alman takımında çok verimli olacağını düşünüyorum. Semih'in oyun tarzı tam Bundesliga'ya göre. Ayrıca İtalyan Ligi'nde de Fiorentina gibi takımlarda çok rahat forma şansı bulacaktır. Semih'in bu güçlü futbolcu Alman ve İtalyan liglerinde çok işe yarar. Semih gibi bir futbolcuyu Avrupa arenasında da görmeyi çok fazla isterim.

Fenerbahçe aslında geçtiğimiz sezon Alex'in sakatlığı döneminde doğru sistemi bulmuştu. Alex yokken 4-4-2'ye dönmüşlerdi ve ileride Güiza ve Semih çok etkili olmuştu. Bugün Güiza'ya da sorsak Semih'le birlikte oynamak ister. Güiza bu sezona iyi başlamasına rağmen performansı hemen düştü. Zaten bu tarz bir futbolcunun tek forvette fazla etkili olmasını bekleyemeyiz. Fenerbahçe'de de gelen her hoca mutlaka tek forvet oynuyor ve arkalarında Alex'i oynatıyor. Alex'in forvet gibi oynayabilmeside bunda etken ama orta sahanda yönlü futbolcuların varsa daha farklı bir sistem denenebilir. Fenerbahçe şu aşamada bu sisteme dönmeli ama Daum bunu yapmayacak gibi görünüyor. Genel gidişat ise Semih'in yine geçen senelerde olduğu gibi bol miktarda kulübeden gelerek gol atmaya çalışacağı görüntüsünü çiziyor. Bana sorarsanız Semih Şentürk'ün Fenerbahçe'den ayrılması şart. Artık 26 yaşına geldi ve bu kalitede bir futbolcuyu yedek bırakmak benim içime sinmiyor. Sezon sonunda da sözleşmesi bittiği için şimdiden transfer dedikoduları konuşulmaya başladı.

1 yorum:

  1. Genç Semih Anelka, Kezman ve son olarakta 14 milyon € verilen Guiza altında hep sonradan düşünülen futbolcu oldu.

    Peki bu hocalar salak mı Semih daha verimliyken Kezman 'ın, Guiza 'nın yedeği? Semih neden bunları kesemiyor? Her zorda kaldığında can simiti görevi görmesine rağmen diğer hafta bakıyorsun Semih yedek. Bu durumu Semih 'ten başka kaldıracak zor futbolcu vardır.

    Kezman, Guiza gol atsada atmasada her hafta oynamak isteyecek, yedek kalmayı sorun yapacak. Semih ise Fener 'in öz evladı, oyna dersin oynar golünü atar, bekle dersin bekler.Bence Semih 'in oynayamama sebebi bu.

    Semih 'in Galatasaray 'a transferi imkansız gibi. Galatasaray 'a gelirse kendini bulur, 25 üstü gol ile gol kralı olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir