20 Eylül 2009 Pazar

Barcelona Atlıları Atletico Madrid'i Koşturdu {5 - 2}

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi Barcelona gücünden hiç bir şey kaybetmemiş. Ibrahimoviç transfer olduktan sonra bu durum takımı nasıl etkileyecek soruları vardı ama şu ana kadar oynanan maçlarda sorularımızın cevaplarını aldık. Barcelona'da kim oynarsa oynasın oynamayanın yerini asla aratmıyor. Şu an Dünya'da en mükemmel sistem takımı kim deseler direk Barcelona'yı göstermemiz lazım. 4-3-3 artık burada bir kural, anayasa maddesi gibi oldu. Yapılan transferlere de baktığımızda hepsi bu takımın futbolcusu. Dün oynanan karşılaşmada Barcelona evinde Atletico Madrid'i 4-2 yendi. Kağıt üzerinde zorlu gözüken bu maçı Barcelona çok rahat kazandı. İlk yarıda attığı gollerle işi bitirdi. Barcelona'ya galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Inter'den transfer edilen Zlatan Ibrahimovic, 16. ve 90+3. dakikalarda Arjantinli yıldız Lionel Messi, 30. dakikada Daniel Alves ve 41. dakikada Keita kaydederken konuk ekip Atletico Madrid'in gollerini 45. dakikada Agüero ve 85. dakikada Diego Forlan kaydetti. Çok zevkli bir maç izledik ve Barcelona geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda bizlere çok zevkli maçlar izletmeye devam edecek.

Gelen Gideni Çoktan Geçti {Zlatan Ibrahimoviç}

Barcelona adına en çok tartışılan konu Ibrahimoviç'in takımın sistemine nasıl uyacağıydı. Inter'de üstüne yıkılmış bir sistemle tek başına oynuyordu desek yeridir. Eto'o ise tam bir takım oyuncusuydu ve Barcelona sisteminin en önemli parçalarından birisiydi. Ibrahimoviç'in ben Eto'o dan çok daha iyi futbolcu olduğunu sürekli belirttim. Hatta hayranlığımı blogda köşeye resmini koyarakta gösterdik. Ibrahimoviç bu sezona çok iyi başladı ve Eto'o nun yerini doldurduğu gibi onun yapamadığı işleride yapmaya başladı. Barcelona artık hücumda topu daha fazla ayağında tutuyor. Eto'o dikine giderek gol arayan bir futbolcuydu. Ibrahimoviç ise orkestra şefi misali hücumu tek başına yönlendirebilir. Messi ve Henry'nin yükü biraz daha hafifledi. Çünkü artık bu ikiliyede pozisyon hazırlayan bir futbolcu var artık. Ibrahimoviç'in Atletico Madrid'e attığı gole bakarsak zaten diyeceğimi anlamışsınızdır. Müthiş klas bir gol attı. Bu golü Eto'o asla atamaz.

Gelen Gideni Aratmıyor {Barcelona Sistemi}

Yukarıda gelen gideni çoktan geçti dedik ama sistem içindeki futbolculara baktığımızda kimin oynadığı pek farketmiyor. Bugün Puyol'un yerine Chygrynsky, Iniesta'nın yerine Busquets, Yaya'nın yerine Keita ve Abidal'in yerine Maxwell forma giydi. Barcelona'nın temel silahı orta sahasındaki oyunun iki yönünü oynayabilen futbolculardı. Xavi, Iniesta ve Yaya bu takımın anahtarıydı ama Keita ve Busquets'de müthiş futbol oynadılar. Ben Yaya ve Iniesta'yı bu maçta fazla aramadım. Maxwell'e gelirsek Abidal'e göre daha tempolu bir futbolcu. Barcelona'da eleştirdiğim nokta sağda Dani Alves'e solda Abidal'in hücum gücü olarak fazla eşlik edememesiydi. Maxwell bence formayı kapacaktır. Çünkü daha tempolu bir futbolcu. Adı güzel Chygrynsky'e gelirsek bugün fazla iyi değildi. Zamanla iyi olmasını bekliyorum çünkü çok kaliteli bir futbolcu. Yaptığı basit hatalarda Atletico Madrid pozisyonlar buldu hatta goller de attı. Defansın ayarı biraz bozulmuşa benziyor ama bu hamle yapılmak zorundaydı. Bu arada Atletico Madrid gibi zorlu bir maçta böyle rotasyon denemeleri büyük cesaret ister ama Barcelona söz konusu olunca sorun olmuyor. Kim oynarsa oynasın Barcelona kimliğini sahada görmek mümkün.

İlk Yarı Biten Maç

Barcelona her zaman olduğu gibi maça 4-3-3 başladı, Atletico Madrid ise 4-4-2 oynadı. Barcelona hızlı oyunuyla ilk yarıda Atletico Madrid'e nefes aldırmadı. Messi, Ibrahomoviç ve Henry maça çok aktif başladılar. İlk dakikada gelen golle beraberde Atletico Madrid savunmasıda çöktü. Messi'yi durdurmak için sürekli faul yaptılar ve sarı kartla karşılaştılar. Messi bu maçta sarı kart canavarı oldu bir anda. Bu hücum hattına orta sahadan da iyi destek gelince maçın kiliti baştan açıldı. Atletico Madrid ise Barcelona'nın atak futbolundan ötürü istediği hücum varyasyonları yapamadı. Araya attıkları toplarda Agüero ve Forlan'ı düşündüler ama buldukları pozisyonları cömertçe harcadılar. Sadece iki futbolcunun eline bakan bir takımlada bu sezon işleri çok zor görünüyor. Maçın adamı bana sorarsanız Messi oldu. 2 gol 1 asistiyle yıldızlaşması çünkü o yıldızdan daha yüce bir kavram. Dani Alves'in frikik golü de çok müthişti. Ayrıca Ibrahimoviç'in özlediğim hareketlerinide görmek benim için ayrı bir keyif oldu.

1 yorum:

  1. İbrahimoviç 'in Barcelona 'da neyi arttırdığını öğrenmek istiyorsanız 4. golde Messi ile paslaşmasını izleyin.

    İbrahimoviç gibi fantastik bir yıldızı almak için gitmek isteyen Eto'o feda edilir. Birde + 40 milyon €.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir