5 Eylül 2009 Cumartesi

Beckham Huzur Evi Milan'da


2009/10 Sezonu'nda Parma'ya kiralanan Torinolu orta saha oyuncusu Blerim Dzemaili için yürüttüğü girişimlerden sonuç alamayan AC Milan'ın David Beckham için İtalya Futbol Federasyonu'na bildirilen kadroda boş bir yer bıraktığı ve İngiliz süper yıldızın Ocak'ta Rossoneri'ye döneceği bildirildi.
6 Ocak 2010'da Milan'da!..
Torino'nun 2009/10 Sezonu'nda kiralık olarak Parma forması giyecek 23 yaşındaki Makedon orta saha oyuncusu Blerim Dzemaili'yi renklerine bağlamak isteyen AC Milan girişimlerinden sonuç çıkaramadı. Milano devinin David Beckham için İtalya Futbol Federasyonu'na bildirilen kadroda boş bir yer bıraktığı ve İngiliz süper yıldızın Ocak'ta Rossoneri'ye döneceği bildirildi.

Beckham geçtiğimiz sezon çok konuşulmuş ve tartışılmıştı. Madem Avrupa'da futbol oynamak istiyor neden Amerika'ya gitti? Yaptığı etik miydi? La Galaxy'nin günahı ne? tarzı bir çok soruyla da muhatap olmak zorunda kalmıştı. Hatta sezon başı hazırlık maçlarından tutunda lig maçlarına kadar bir çok protesto ile karşılaşmış büyük bir kesim Beckham'ı profesyonel davranmamakla suçlamıştı. Herkesin kendine göre tabiki bir haklılık payı var. Fakat şöyle bir durum var ki Beckham futbol oynamayı seven bir oyuncu. Amerika'ya gitmeden önce Real Madrid'de sorunlar yaşamış ve işin sadece para kısmıyla ilgilenmeye başlamıştı. Sonra Milan'dan sürpriz bir teklif aldı kulübü ile anlaşıldı ve geçtiğimiz sezonun ikinci devresinde Beckham Milan'a kiralık olarak gitti.


Milan'ın yaş ortalamasının 30 olduğu söyleniyor.  Milan'ın transfer politikasını günümüz futbol seyircisi içinde eleştirmeyen yok gibi. Fakat Milan'ın yaş ortalamasısnın bu kadar yüksek oluşu Beckham için bir avantaj aslında. Çünkü çok genç bir takımın içinde sırıtabilirdi. Ama Milan'da sıra Beckham'a gelene kadar sırıtacak çok isim var diyebiliriz. Birde geçtiğimiz sezon geçirdiği kiralık macerasında gördük ki bir futbolcunun saha içinde takımı adına yapması gereken ne varsa yaptı Beckham. Mücadele etti, golünü attı, savunma yaptı tam bir takım oyuncusu görüntüsü çizdi. Bu performansı ile de İngiltere'nin Hırvatistan maçı aday kadrosuna çağırıldı mesela. Fakat Capello Beckham Avrupa'ya dönmediği takdirde onu Dünya Kupası'na davet etmeyeceğini söyledi. Şimdi burada cevap verilmesi gereken soru şu; Beckham mı Avrupa'ya dönmek isteyerek bencillik yapıyor yoksa La Galaxy mi Beckham'ı elinde tutarak? Sonuçta bu adam kariyerini sürdürmek için çabalıyor değil mi?

Kendi adıma söylemem gerekirse Beckham'ın hala Avrupa'nın üst düzey kulüplerinde iş yapabilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Çünkü Beckham'ın yaşı ne kadar ilerlerse ilerlesin profesyonelliğinden bir şey kaybetmedi aksine yıllandıkça üstüne koyarak kendini geliştirdi. Amerika'lı taraftarların bile onu eleştirmesinin altında bence başarılı bir oyuncuyu kaybetmenin vermiş olduğu hırçınlık var. Milan ise bugünlerdeki haliyle biçilmiş kaftan olur Beckham için. Ocak'ta yeniden kiralık geleceği yazıyor yukarıdaki haberde. İtalya Federasyonu'na kadar uzandıysa haber demek ki doğruluk payı yüksek. Devre arasındaki transfer döneminde de sezon içinde de Milan'ı çok konuşacağız zaten. Fakat Beckham'ın dönmesi halinde (ki döneceği yüksek ihtimal) Beckham'ı da Milan kapsamına alıp değerlendireceğiz. Amerika uzak Dünya Beckham sen dön Avrupa'ya :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir