5 Eylül 2009 Cumartesi

Messi Transfer Dedikoduları {Saçma Sapan Haberler}

Lacivert siyahlılar, Messi'nin babasıyla yaptıkları anlaşma sonunda, olası bir transfer durumunda Arjantinli yıldız için öncelik kazandılar. La Gazzetta dello Sport'un iddiasına göre, Inter, gelecek için Lionel Messi'ye şimdiden bir işaret koydu. Perşembe günü İspanyol basınında yer alan haberlerde, Messi'nin kulübüyle 2016 yılına kadar sözleşme imzalayacağı; Barcelona'nın, ileride gelebilecek tekliflere karşı, Arjantinli yıldızın kontratındaki serbest kalma bedelini 250 milyon avro olarak belirleyeceği söyleniyordu. Ancak İtalya basını da, Massimo Moratti ile Messi'nin babası Jorge'nin görüştüğünü ve yetenekli futbolcunun Katalan ekibinden ayrılmak istemesi durumunda, önceliğin Inter'e verilmesi konusunda anlaştıklarını öne sürüyor.La Gazzetta dello Sport'ta yer alan haberde, Messi Barça'dan ayrılmak istediği takdirde, babasının Inter'e haber vereceği belirtiliyor. Ibrahimovic-Eto'o takasıyla iki kulübün arasında yakın ilişkiler geliştiği düşünüldüğünde, bu transferin o kadar da zor olmayacağı iddia ediliyor.

Bu yaz transfer döneminde Cristiano Ronaldo ve Ribery'i sıkça konuştuk. Cristiano Ronaldo hayallerimin takımı dediği Real Madrid'e iki sezondur transfer olmak istiyordu ve bunu bir şekilde başardı. Ferguson bile onu bu kadar sezon elimizde tutmayı beklemiyordum dedi. Ribery'de aynı şekilde nerede daha fazla parayı görse o takıma transfer olmayı kendine bir görev sayarak Galatasaray, Marsilya derken Bayern Münih yolunu tutmuştu. Şimdilerde de Real Madrid damarı tuttu ama transferini gerçekleştiremedi. Elbette Real Madrid'e geçecem bu ayrı konu. Veya Kaka, Ibrahimoviç gibi Dünya'nın en büyük futbolcularıda bu sezon büyük transferlere imza attılar. Bütün bu saydığımız Dünya yıldızlarının yanında öyle bir isim varki onu kulübünden kazımak pek mümkün görünmüyor. Messi ve Barcelona artık kopmaz bir bağ haline geldiler. Şu an Messi Dünya'nın en büyük futbolcusu ve bir futbolcununda ulaşabileceği en büyük noktalardan birisi Barcelona'dır. Kültürüyle, havasıyla Barcelona çok büyük bir ekoldür. Messi'de çocuk yaşta geldiği bu kulüpte henüz 22 yaşında büyük yararlar sağladı ve daha yapacağı birçok iş daha var. En son Dünya'nın en iyi futbolcusu seçilerekte bunu taçlandırmış oldu.

Geçtiğimiz günlerde Messi'nin Barcelona'yla kontrat uzatmak istediği ve yıllık ücretini arttırmak istediği konuşuluyordu. Messi'nin babası da bu konuda bazı açıklamalar yapmıştı. Laporta'da Messi ile kontrat uzatmaya sıcak bakıyor ve serbest kalma ücretini 250 milyon euro gibi devasal bir rakama çekmiş durumda. Dünya'da Messi'yi alabilecek para mutlaka vardır, çıkar çılgının biri olmadık bir bonservis ücreti açıklayabilir. Ama Messi'yi Barcelona'dan kopartabilecek bir güç varmıdır onu bilemiyorum. Habere geçersek Moratti Messi'nin Barcelona'dan ayrılmak istemesi durumunda transfer önceliğinin Inter'e verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı söyleniyor. Tabi bu anlaşmayı Moratti ve Messi'nin babası yapmış. Böyle saçma bir haber olabilir mi gerçekten çok merak ediyorum. Adam Messi'yi alamayacağının farkında ama olursa bir ihtimal diye transfer önceliğini istiyor. Sanki ihaleye gidiyorsunda 2015 yılına kadar televizyon yakın haklarını satın alıyorsun. Messi işte böylesine büyük bir futbolcuki her büyük takımın başkanı bu futbolcuyu takımında görmek için atmayacağı takla yok. İnsanlar Cristiano Ronaldo için bir fiyat biçebiliyor ve transferin gerçekleşebileceğine yüksek ihtimal veriyor ama söz konusu Messi olunca işler her zaman gittiği gibi gitmiyor.

3 yorum:

  1. Ronaldo Messi'den daha iyi.

    YanıtlaSil
  2. Bana sorarsanız Messi ile Ronaldo kıyaslanmaz bile. Ne futbol olarak ne de kişilik olarak. Büyüksün Messi...

    YanıtlaSil
  3. cr9 messiye kurban olsun be kibirli şey

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir