24 Eylül 2009 Perşembe

Beşiktaş Sorunları: Sorun 10 {Matias Delgado}


Bana sorarsanız Beşiktaş'a geldiğinden bu yana en büyük sorun Delgado oldu. 3 sezondur Beşiktaş'ta oynayan bu futbolcunun üst üste 5 maç iyi oynadığını hiç görmedim. Alex gibi olsa maç içinde oyunda gözükmese bile yaptığı 1-2 hareketle maçı çevirse eyvallah diyeceğim ama Delgado böyle bir futbolcu malesef olmadı. Transfer olurken Ülker onun bonservisini aldı sonra Beşiktaş Ülker'den bonservisi aldı derken çok karışık bir transfer süreci oldu. Ayrıca Beşiktaş'ta benim bildiğim Nihat'tan sonra en çok kazanan futbolcu konumunda. Hepsinden önce ise bu futbolcunun liderlik vasfı sıfır olmasına rağmen Delgado Beşiktaş'ın kaptanı durumunda. Kadroya bakıyoruz kaptan nerede diye sözleşmesinin dondurulduğunu görüyoruz. Beşiktaş'ta 7'den 77'ye çok kötü yönetim zafiyeti var ve bu her alana virüs gibi bulaşmış durumda.

Delgado 6 ay boyunca sakat kalacağı için ve Beşiktaş'ın önünde Şampiyonlar Ligi olduğu için onun sözleşmesini dondurup yerine bir yabancı oyuncu transfer edilmek istendi. Bütün yaz döneminde Delgado ikna edilmeye çalışıldı ama bu başarılı olmadı. Bunun üzerine Beşiktaş bu bölgede oynayabilecek Türk futbolculara yöneldi ama bunu da gerçekleştiremedi. Artık en sonunda Delgado nasıl ikna edildi bilmiyorum ama sözleşmesi donduruldu ve büyük paralara Tabata transfer edildi.

Bu transferle birlikte şöyle büyük bir sorun oluştu. Kadroda 8 yabancı futbolcu var ve Delgado'nun gelmesi durumunda bu sayı 9'a çıkacak. Bu yüzden bir yabancının kadro dışı kalması gerekiyor. Kadrodaki yabancı futbolculara bakıncada bu ismin Fink olması kaçınılmaz gibi duruyor. Fink geçen sezonun ortasından anlaşılmış bir isim ve sözleşmesi bittiği için bonservisi olmadan transfer edildi. Ernst'le birlikte orta sahada müthiş olacakları düşünüldü ama Fink son haftalarda yedek kulübesinden çıkamaz oldu. Transfer olduğunda da söyledim bu futbolcu Cisse'nin yakınından geçemez. Cisse geçtiğimiz sezon Beşiktaş şampiyon olurken müthiş yararlı olmuştu. Oyunun her iki yönünüde oynayabilen bir futbolcu olmasının yanında Ernst ile mükemmel uyum gösteriyordu. Fink'de aynı şekilde oyunun iki yönünü oynayabiliyor gözüküyor ama bu iki yönde de müthiş bir futbolcu değil. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir takımın ön liberosu asla olamaz.

Delgado'nun gelmesiyle birlikte Fink gitsin buna eyvallah ama o bölgede Tabata ve Delgado aynı anda çok fazla lüks olmayacak mı sorusu kafama takıldı. İkiside iyi yıllık ücret alıyor ve bonservisleri çok pahalı oldu. 8 milyon euro saydığın Tabata'yı nasıl yedek oturtacaksın veya Delgado'yu yedek oturtsan onu nasıl susturacaksın. Kağıt üzerinde çok kaliteli bir kadron var gibi gözükecek ama belli futbolcular belli noktalarda o kadar fazla yığıldıki kadro hiç iyi görüntüler vermiyor. Fink uğruna Cisse gibi bir futbolcuyu feda ettin. Gittin Tabata'ya 8 milyon euro saydın. Tabata iyi performans gösterse birşey demiyeceğim ama aldığı paranın asla hakkını vermiyor. Beşiktaş'ta oynadığı 3 maçta da çok kötü görüntü verdi. Çok eleştirdiğim Delgado'yu arar oldum diyebilirim.

Yalnız takımdan Fink gönderilirse eğer orta sahanın ortasına mutlaka bir transfer yapılması gerekiyor. O bölgede Ekrem Dağ forma giymeye başladı. Ernst ve Ekrem Dağ yan yana oynamaya başladığından beri Beşiktaş orta sahasının iyi olduğundan söz etmem imkansız. Kayserispor'da orta sahanın halini gördük. Gitti mi gelmeyen, geldi mi gitmeyen bir yapıdalar. Ernst'in de performansı oldukça düşmüşe benziyor. Bu futbolcuların dışında o bölgede oynayabilecek Sivok ve Uğur İnceman var. Uğur ile bu işin olmayacağı zaten görünen köy ama Sivok geçtiğimiz sezon orta sahanın ortasında önemli işler yaptı. İbrahim Toraman'ın döndüğünüde düşünürsek böyle bir varyasyona gidilebilir.

Bana sorarsanız illa bir yabancı futbolcu kadrodan gönderilecekse Bobo'yu göndermeyi tercih ederim. Beşiktaş yönetimi onun hakkında da çok yanlış bir politika izledi. Piyasasının en yüksek olduğu dönemde çok iyi teklifler yapıldı ama onu ısrarla kadroda tuttular. Bu sezon ise Fransa Ligi'nden teklifler gelmesine rağmen Bobo gitmek istemedi. Bu futbolcuyu gitmek istersen göndermezsen bu sorunlarla karşılaşırsın. Mustafa Denizli Bobo'yu olmadık bölgelerde oynatarak piyasasını oldukça düşürüyor. 2 sene önce büyük potansiyel dediğimiz Bobo artık gözüme sıradan bir futbolcu gibi gelmeye başladı. Ayrıca Beşiktaş'ın kötü gidişi sonucunda da Bobo'nun değeri düşüyor. Delgado uğruna ben Fink'i de harcamam, Bobo'yu da harcamam ama Delgado takıma dönecek gibi görünüyor. Beşiktaş Fink'i yollama peşinde ben ise Bobo'nun satılarak kulübe gelir kazandırılması görüşündeyim. Bu yıl ayrıca Beşiktaş kongreside yapılacak. Bakalım Yıldırım Demirören içinden çıkılmaz bir hale getirdiği Beşiktaş'ta tekrar başkan olabilecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir