25 Eylül 2009 Cuma

Cemal Nalga' ya Beş Maç Ceza


Galatasaray Cafe Crown sporcusu Cemal Nalga’nın eylemine uyan Disiplin Yönergesi’nin 37. Maddesi uyarınca; 8 MAÇ MÜSABAKALARDAN MEN VE 4.000-TL PARA CEZASI ile tecziyesine, suçun hazırlık müsabakası sırasında ve tahrik altında işlendiği dikkate alınarak 13. Madde çerçevesinde sadece müsabaka cezasında indirime gidilerek netice olarak sporcunun 5 (beş) maç müsabakalardan men ve 4.000 TL para cezası ile tecziyesine, iş bu kararın ilgiliye tebliğine, Disiplin Talimatı’nın 51. Maddesi çerçevesinde para cezalarının 30 gün içerisinde ödemesi gereğinin bildirilmesine oy birliği ile karar verildi.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı ile ilgili yazı yazmayalı uzun süre oldu. Sezonun bitmesinin ardından bütçe küçülmesi ile beraber hayal kırıklığına uğrasak da armamızın olduğu yerde her zaman başarı için umut vardır, sözünü hatırlayıp yeni sezona girmeliyiz.

Malesef takımı hazırlık maçlarında izleyemiyoruz. Boxscore' lardan takip edip, burdaki turnuvada da takımı salondan izleyen arkadaşlardan bilgiler alıyoruz. Galatasaray iki turnuvaya katıldı. İkisinde de şampiyon oldu. Şimdi ise takım Almanya' da. Dün Almanya finalisti Telekom Baskets Bonn ile bugün de Murat Didin' in takımı Deutsche Bank Skyliners ile maç yaptı ve ikisini de kaybetti.

Takımdaki pivot eksikliği bariz şekilde görünüyor. Takımı canlı izleyenler de bu durumdan bahsediyor sürekli. Gerçek bir beş numaraya ihtiyacımız var. Elimizde bu tipte oyuncu olarak sadece Cemal var, o da ne kadar yeterli tartışılır.

Cemal demişken asıl konumuza dönelim. İstanbul' daki turnuvada Cibona Zagreb maçında, Cemal ile rakip oyuncunun arasındaki kavga olduğunu duymuştum. Maç içinde Cemal profesyonelce davranmayıp, rakibin tahriklerine uymasından ve ona karşılık vermesinden çıktığı söyleniyordu kavganın.

Federasyonumuz(!) Cemal' e bu olaydan dolayı 8 maç ceza vermiş sonra da sağolsunlar indirime gidip bunu beş maça indirmişler. Biz bayan hakemlerin bulunduğu masayı tekmeleyenleri görmüştük. Kaç maç ceza aldı? 0(sıfır)... Rakibin kazandığı şampiyonluğu hazmedemeyen taraftarların sahaya dalıp rakip oyuncuyu linç girişimine ne ceza verildiğini hatırlıyor muyuz? 5 maç seyircisiz oynama. O beş maçta çok güzel seçilmişti sene başında. Kepez, Banvit, Karşıyaka, Darüşşafaka, Mersin. Gsbasket' te okumuştum sanırım; Efes Pilsen, Galatasaray, Türk Telekom ve Beşiktaş' tan birinin bu beş haftaya denk gelmeme ihtimali %15' miş. Neyse tesadüftür diyelim. Onlar sever tesadüfleri...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir