24 Eylül 2009 Perşembe

Beşiktaş Sorunları: Sorun 8 {Nihat Kahveci}

Beşiktaş'ın bu sezon golcülerinden çektiği sıkıntıyı hep birlikte izliyoruz. Geçtiğimiz sezon iki kupayı birden kazandıktan sonra bu sezon Nihat Kahveci gibi bir isimi takıma katmasına rağmen gol yollarında çok sıkıntı yaşıyor. Bu gol sıkıntısında Mustafa Denizli'nin uyguladığı sistem, hücumda yaşanan organizasyon sıkıntıları, yanlış transfer politikaları ve şanssızlığın büyük etken olduğunu söyleyebiliriz. Bu yanlış transfer politikalarının ise en büyük halkası Nihat Kahveci olmuştur. Mehmet Topuz olayından büyük yara alındığı için taraftara sus payı vermek adına Nihat Kahveci transfer edildi. 30 yaşında ve koskoca bir sezonu futbol oynayamadan geçirmiş bir futbolcu için, bu riskleri almak bana göre çok yanlış bir politika. Nihat'a lafım yok büyük futbolcu ve kariyeri ortada ama kadro geneli itibariyle Beşiktaş'ın bu futbolcuya ihtiyacı yoktu.

Nihat Kahveci çıkan haberlere göre Beşiktaş'a geldiği için çok pişman olduğunu belirtmiş ve keşke İspanya'da kalsaydım demiş. Villereal Nihat Kahveci'den yararlanmak için elinden geleni yaptı. Nihat'ın da bu takımda çok iyi performansları oldu ama sürekli sakatlık derdinden tam olarak istediklerini alamadılar. Aslında geçtiğimiz sezon başı Fenerbahçe kendisine teklif yaptığında da kulüp razı olmuştu ama Nihat ikna edilemedi. Bana göre de doğrusunu yaptı ve şansını Avrupa'da denedi. Nihat bu transfer dönemide şansını İspanya'da herhangi bir takımda deneyebilirdi. Orta sıralara oynayan takımlarda da çok rahat oynayabilirdi. Ama Beşiktaş'ın yaptığı teklifi de hiçbir kulüpten alması mümkün değildi.

Nihat'ın 30 yaşından sonra kendisini kanıtlamasına ihtiyacı yok. Sakatlık uğruna çoğu seneyi kaybetmesine rağmen Avrupa'da kendisini kanıtlamış, İspanya'da hafızalarda kalmış bir futbolcu. Beşiktaş'a transferini eleştiriyorum, gereksiz olduğunu belirtiyorum ama madem bu transfer yapıldı sonrasını düşünmek lazım. Beşiktaş'ın Nihat'a uygun bir sistemde oynaması lazım. Sağlam bir Nihat; Bobo'nun, Nobre'nin hatta Batuhan'ın yanında müthiş bir performans gösterir. Şu sistemde sağ açık veya tek forvet asla oynayamaz. Hatta bazen 10 numara gibi kullanılmaya çalışıldıki bu tam bir facia oldu.

Nihat şu sıralar çok gergin durumda. Aslında bu adamın şansı da yok. Son lig maçlarına bakıyorum vurduğu şutlar genelde direkten dönüyor. Zaten gol atamadığı için gergin halde birde bunlar üstüne gelince Nihat'ın durumu içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Mustafa Denizli bu sezon onu kazanmak için hazır olmadığında bile oynattı, şans verdi. Bütün bunlar Nihat üzerinde birer handikap oldu. Bu sezon iyi bir hazırlık dönemi geçirmemesinin sancıları şimdi yaşanıyor. Nihat hazır olmadığı zaman oynatılmayıp şu sıralarda oynamaya başlasaydı daha iyi olurdu. Mustafa Denizli ise tam tersi olarak Nihat'ı şu sıralarda yedek bırakmaya başladı.

Nihat Kahveci durumu şu sıralar biraz daha karışık gibi görünüyor. Nihat hakkında içimizi kararttıktan sonra Batuhan'la ilgili içimizi açmak istiyorum. Bu sezon Mustafa Denizli Batuhan'ı kaybetmek için elinden geleni yaptı ama başaramadı. Sonuçta bu futbolcu Beşiktaş'ta kaldı. Beşiktaş'ın tek artısı bu futbolcuyu bir daha kadro dışı bırakmayıp kazanmaya gitmesi oldu. Beşiktaş'ın forvet oyuncularının durumu ortada. Bu ortamda, bu gol kısırlığında Batuhan oynayabilir hatta büyük bir patlama yapabilir. Bu çocuğun bir şansa ihtiyacı var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir