24 Eylül 2009 Perşembe

Usain Bolt'a Tyson Gay Gerek

Şangay'da 100 metre erkeklerde tarihi gecelerden biri yaşandı. Eski dünya şampiyonu Tyson Gay ve eski dünya rekortmeni Asafa Powell'ın karşı karşıya geldiği yarışta gülen taraf Birleşik Amerikalı Gay oldu. Tyson Gay, 9.69 ile hem tüm zamanların en iyi ikinci derecesine ulaştı hem de Birleşik Devletler rekoru kırdı. Pekin Olimpatları'nda 9.69 ile dünya ve olimpiyat rekoru kıran Usain Bolt, geçen ay Berlin'deki Dünya Şampiyonası'nda bu derecesini 9.58'e çekmişti. Şangay'da Jamaıkalı Asafa Powell ikincilikte kalırken, bir diğer Birleşik Amerikalı atlet Darvis Patton üçüncü oldu.

Tyson Gay'in bu derecelerinden sonra Usain Bolt'un ne kadar insanüstü birisi olduğunu bir kere daha anlıyorum. Bundan 3 sene önce birisinin 9.70'in altına ineceğini düşünmek bile çok zordu. 100 metre rekorları çok sık kırılıyordu ama birbirlerine yakın dereceler elde ediliyordu. Bir Usain Bolt geldi ve bütün atletizm dünyasının seyri değişti diyebiliriz. Tyson Gay'in 9.71'i sonrasında ise 9.69'u mükemmel dereceler ama Bolt'u yakalamak için yetersiz görünüyor. İşte 100 metrenin geldiği nokta bu diyebiliriz.

Ne olursa olsun Usain Bolt'a bir Tyson Gay mutlaka lazım. Bu rekorların daha da gelişmesi için Usain Bolt'un kafasını sağa sola sallamasını engellemek gerekiyor. Dünya Şampiyonasında finalde Usain Bolt'un yarışını hepimiz izledik. Birden hızlandı ve dimdik finishe uzandı. Çünkü Tyson Gay ne olursa olsun onun için bir rakiptir. Bu Usain Bolt'un yarışa odaklanmasını geliştirmesi için çok önemli bir unsur.

Tyson Gay'in 100 metre için önemini umarım daha fazla anlarız. Usain Bolt bile böyle bir rakibe sahip olduğu için kendisini şanslı hissediyor olmalı. Bolt belki geçilmeyecek ama arkasında onu zorlamaya çalışan bir Tyson Gay olacak. Alttan iddalı gelen bir 100 metreci daha göremiyorum. Görünüşe göre gelecek yılda Usain Bolt ve Tyson Gay arasındaki randevuları sık sık izlemiş olacağız. 100 ve 200 metre rekorlarının gelişmesi için sadece Usain Bolt yetmez, Tyson Gay'de olmazsa olmazdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir