10 Eylül 2009 Perşembe

Eurobasket 2009: İlk Turun Ardından


Avrupa Şampiyonası' nda ilk tur müsabakaları dün gece oynanan maçlarla tamamlandı ve bir üst tura çıkan takımlar ile yeni gruplar belli oldu. Dört takımlı gruplarda ilk 3 sıraya girmeyi başarabilen takımlar bir üst tura çıkmayı başarabilirken, genel görüntü şöyle oluştu:

A grubunda 3' te 3 yapan Yunanistan, 2 galibiyet ile grubu tamamlayan Hırvatistan ve bir galibiyetli Makedonya bir üst tura çıkan takımlar oldu. İsrail ise 3 mağlubiyetle turnuvaya veda etti. Turnuvadaki statüye göre bu takımlar B grubundan gelen üç takımla mücadele edecek. Bu üç takım Fransa, Rusya ve Almanya. Fransa bütün maçlarını kazanırken; Rusya ve Almanya birer galibiyet ile bir üst tura çıktılar. Letonya da 1 galibiyet almasına karşı turnuvaya veda etti. Bu 6 takımın oluşturduğu E grubu ve takımların bir üst tura taşıdığı galibiyetler şu şekilde:

E Grubu
1.Yunanistan(2 Galibiyet)
2.Fransa(2 Galibiyet)
3.Hırvatistan(1 Galibiyet)
4.Almanya(1 Galibiyet)
5.Rusya(0 Galibiyet)
6.Makedonya(o Galibiyet)


C Grubunda; İspanya açık ara favori görülüyordu ama beklendiği gibi rahat bir tur geçirmediler. İlk maçta Sırbistan' a mağlup oldular. Büyük Britanya' yı son anlarda mağlup etmeyi başardılar ve Slovenya maçını da uzatmalarda kazanabildiler. C Grubunda Slovenya, İspanya ve Sırbistan 2 galibiyet, 1' er mağlubiyetle ikinci tura yükseldiler. Galibiyetle tanışamayan Büyük Britanya ise elendi.

Millilerimizin de mücadele ettiği D Grubunda takımımız 3/3 yaptı. Bizim dışımızda bir üst tura çıkmayı başaran diğer iki takım ise: tek yenilgisini bize karşı alan Polonya ile sadece Bulgaristan' ı devirebilen Litvanya oldu. Bulgaristan grubu galibiyet alamadan sonuncu sırada tamamladı. C ve D gruplarından gelen üçer takımın oluşturduğu F grubu ve bir üst tura taşınan galibiyetler ise şu şekilde:

F Grubu
1.Türkiye(2 Galibiyet)
2.Slovenya(1 Galibiyet)
3.Sırbistan(1 Galibiyet)
4.İspanya(1 Galibiyet)
5.Polonya(1 Galibiyet)
6.Litvanya(0 Galibiyet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir