10 Eylül 2009 Perşembe

Milliler Grubu Lider Tamamladı {87 - 69}


Millilerimizi Litvanya ve Bulgaristan' ın ardından ev sahibi Polonya' yı ya da devirerek grubu 3 galibiyetle ve lider olarak tamamladı.

Maça iyi başladık ve ilk çeyrekten itibaren farkı açtık. İkinci periyotta farkı 17 sayıya kadar çıkardık ama art arda iki üçlük yememizden dolayı soyunma odasına 121 sayılık avantajla gitti. Üçüncü çeyreğe Polonya iyi başladı ve fark 6 sayıya kadar düştü. Daha sonra toparlanan millireimiz farkı tekrar 11' e çıkardılar ve son periyotta da harika oyunla galibiyete uzandılar.

Bugün takımımızın en iyi oyuncusu Ömer Aşık' tı. Hem hücumda hem savunmada inanılmaz oynadı. Maçı 22 sayı ve 8 ribaundla tamamladı. Hücumda harika yüklenmeleri; savunmada muhteşem blokları ile bizleri coşturdu ve Polonya' yı yıkan adam oldu.

Ersan da maçı 18 sayı ile tamamladı ve gecenin diğer kahramanıydı. Özellikle kritik hücum tribaundları ve tiplemeleri; harika penetreleriyle Polonya savunmasını çaresiz bıraktı.

Hidayet maça 1/6 gibi kötü bir yüzdeyle başladı ama maçın sonlarına doğru attığı iki üçlükle maçı koparan adam oldu. Maçı 13 sayı ve 8 ribaund ile tamamladı.

Bu turnuvada bana göre kariyerinin en iyi oyununu oynayan Ender Arslan bugün de iyiydi. Yine yüzdeli üçlük attı. Ayrıca takımın skor ihtiyacı varken içeriye dalıp bulduğu sayılar ve yaptığı asistlerle bize ilaç oldu.

Bugün yüzümüzü güldüren bir diğer olay Ömer Onan ve Engin Atsür' ün tekrar takıma dönmesiydi. Ömer bugün Logan' ı çok iyi tuttu ve görevini başarıyla yerine getirdi. Engin belki pek iyi değildi ama diğer maçlarda toparlayacaktır.

Millilerimiz artık ikinci turda ve bu turda mücadele edeceğimiz rakipler İspanya, Slovenya ve Sırbistan. Bu tura gelirken üçte üç yaptık ve iyi bir avantaj yakaladık. Millilerimizin bu turda da en iyisini yapacağına gönülden inanıyoruz. Başarılar Türkiye!

1 yorum:

  1. Hakan köseoğlu ligin asist kralı uzun süredir ama ligde hiç süre almayan engin atsür milli takıma çağırılıyor hak eden mi milli takımda yoksa tanjevicin genç torpillerimi. Enginde iyi oyuncu ama hak edenler varken Bogdan kendi torpillerini çağırıyor. Eğer hak eden isimler olsaydı şu an şampiyonanın en büyük favorisi biz olurduk. Benim tek eleştirim tanjevic yoksa takımımızın maşallahı var ama bu hocayla olmaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir