4 Eylül 2009 Cuma

Kaddafi & Milan İlişkisi {Ey Gidi Milan}

İtalya'nın dünyaca ünlü takımlarından AC Milan'ın ciddi ekonomik sıkıntılar içinde olduğu ve bu nedenle satılacağı iddia edildi. İtalyan La Republica Gazetesi'nde yer alan bir haberde ise "Berlusconi Milan'ı Kaddafi'ye teklif etti!" haberi yayınlandı. İtayla Başbakanı Berlusconi'nin kulübü emanet ettiği çocukaları Piersilvio ve Marina'nın artık kulübü ekonomik sıkıntıdan kurtaramayacaklarının anlaşıldığı yazılan haberde Berlusconi'nin satış işini konuşmak üzere Libya lideri Muammer Kaddafi'yi geçtiğimiz Cumartesi günü oynanan Inter Milan derbisine davet ettiği yazıldı. Berlusconi'nin, gizlice Libya'ya giderek Kaddafi ile bu konuyu konuşacağı ortaya atılan iddialar arasında.

Kaddafi ve oğlunun İtalya Ligi üzerindeki ilgisini biliyoruz. Özellikle Kaddafi'nin oğlu can sıkıntısında gelir Juventus'la falan idmanlara çıkardı hatta Perugia'da falan futbol oynanacak diyorlardı. Uzun zamandır ise Kaddafi'nin İtalya futbolu üzerinde bir hareketini görmedim. Hatırlarsınız 2002 yılında Juventus ile Parma arasında oynanan İtalya Süper Kupa finalini Trablus'a aldırmış ve bu İtalya'yı oldukça karıştırmıştı. O zamanlarda İtalya futbolu para için Libya'ya sürgüne gitti falan söylemleri vardı. Günümüze dönersek Milan'ın yaşadığı kötü durum ortada. Avrupa futbolunu uzun süre sarstıktan sonra elindeki futbolcuların yaşlanmasını resmen izlemişti. Kadroyu yeniden yapılandırmak için ne bir çabası ne de girişimi oldu. Milan uzun süre yaşlı futbolcuları kadrosuna kattı, tam bir prostat futbolculardan kurulu hal oldular ve Kaka'nın satışından gelen 65 milyon euro bile kadroyu gençleştirmek için yeterli olmadı. Anlayacağınız çok kötü yönetim yüzünden koskoca Milan bu hallere düştü. 

Bu Kaddafi'nin arayıptı bulamadığı fırsat olabilir. Arap sermayesinin Premier Lig üzerindeki egemenliğine Libya lideri Kaddafi'de Milan üzerinden katılabilir. Bunlar futbolun kötü yanları, böyle birşey olmasını asla istemem. Böyle bir şey gerçekleşirse Milan benliğini ve özünü tamamen kaybeder. Berlusconi eğer böyle birşey yapmışsa hayatının en yapmaması gereken hareketini yapmış olur ve sonunu iyi görmem. Bu konu hakkında derhal bir açıklama gelmeli. Futbolun geldiği bu noktadan hiç hoşnut değiliz.

1 yorum:

  1. Ha Berlusconi ha Kaddafi. Aralarındaki tek fark; birinin Avrupalı olduğu için diktatörlüğünün göze hoş görünmesidir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir