5 Eylül 2009 Cumartesi

TBL Takım Analizleri #2 {Fenerbahçe Ülker}


Bugün geçtiğimiz sezonun finalisti Fenerbahçe Ülker' i ele alacağız. Geçen sezon final serisinde Efes Pilsen karşısında ilk iki maçı kazandıklarında şampiyon ilan edilmişlerdi. Hemen hemen herkes(ki buna ben de dahil) Efes Pilsen' in burdan seriyi çevirmesini imkansız görüyordu. Ama Efes Pilsen inanılmaz işler yaparak üst üste dört maçı da kazandı ve şampiyon oldu.

Bu seneye başlarken kadroları geçtiğimiz sezona göre daha kuvvvetli görünüyor. Kadrodan Marcus Green, Devin Smith ayrıldı ve henüz resmi olarak açıklanamsa da Vidmar' ın da ayrılacağı tahmin ediliyor. Bu oyuncular ayrıldı ama pek aramayacaklar bu oyuncuları. Marcus Green geçen sene hiç kimsenin memnun kalmadığı bir performans sergiledi. Devin Smith de başlarda umut verdi ama daha sonra istenilen seviyeye bir türlü çıkamadı. Vidmar' ın da zaten özür dileyerek söylüyorum ''kalas'' bir oyuncu olduğunu hepimiz biliyoruz.

Kadrolarına kattıkları oyuncular ise Lynn Greer ve eski oyuncuları Tarence Kinsey. Lynn Greer çok önemli bir oyuncu ve çok iyi bir guard ama ben hala aceba gerekli hamle bu muydu diye sorguluyorum. Kinsey ise gerçekten önemli bir oyuncu. Fenerbahçeye oyunun iki tarafında da güç katacağı kesin.

Geçtiğimiz sezon büyük umutlarla transfer edilen Gordan Giricek' ten nerdeyse hiç faydalanamadılar. Oyuncu artık sakatlığından kurtulduğunu söylüyor ama herkesin aklında hala soru işaretleri yok değil. Bu sene eğer Giricek' ten ekstra bir performans gelirse bu Fenerbahçe Ülker' i şüphesiz daha iddialı bir takım yapacaktır.

Kadro yapısına baktığımızda en büyük eksiklik dört numara pozisyonu gibi görünüyor. Bu bölgede Mirsad' ı yedekleyek oyuncuları yok. Ama değişik rotasyonlarla tam olarak çözemeseler bile; zararını azaltabileceklerini düşünüyorum.

Bu sene final için en büyük adaylardan biri Fenerbahçe Ülker. Efes Pilsen' i garanti finalde görüyorum. Fenerbahçe Ülker ile Türk Telekom ise Efes Pilsen' in finaldeki rakibi olmak için uğraş verir diye düşünüyorum. Bana göre Fenerbahçe Ülker, Türk Telekom' dan bu konuda bir kaç adım önde.

Euroleague' de ise geçtiğimiz sezon Top 16' ya kaldılar. Bu sezon yine öncelikli hedef gruptan çıkıp Top 16 ya kalmak. İlerisi ise zor görünüyor ama tabiki imkansız değil.

Rotasyon

Oğuz-Ömer Aşık-Semih
Mirsad
Kinsey-Emir
Ömer Onan-Giricek
Solomon-Greer-Damir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir