30 Eylül 2009 Çarşamba

Kayıp İlanı #2: Serkan Çalık

Barış Özbek'le beraber Rot-Weiss Essen'den transfer edildiğinde bu futbolcuları tanımadığım için ben çok şaşırmıştım. Bu iki futbolcu Galatasaray'a genç yaşta katıldılar ve ben bu transferleri geleceğe yatırım olarak düşündüm. Kafamda bu futbolcular 1-2 sezon başka takımlarda kiralık oynarlar, tutarlarsa Galatasaray'da oynamaya başlarlar düşüncesi vardı. İki futbolcuda Almanya Genç Milli Takımlarında forma giymelerine karşın çoğumuz bu futbolcuları tanımıyorduk. Neyse Barış Özbek ve Serkan Çalık takıma katıldı ve hazırlık maçlarında iyi görüntü çizdiler. Sezon içinde de özellikle Barış Özbek takımın bankolarından olmayı başardı, Serkan Çalık ise birçok maçta önemli süreler buldu. Kalli'den sonra takıma gelen Skibbe döneminde bizim sakatlık furyamızın ne durumda olduğunu biliyorsunuz. Serkan Çalık sakatlığını atlatmıştı ve Linderoth gibi hazırlık maçlarında forma giydi ama sakatlığı nüksetti ve koskoca bir sezonu forma giyemeden geçirdi. Buna rağmen Galatasaray Serkan Çalık'ın yaşının genç olmasına ve yeteneklerine güvenerek sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini uzattı.

Bu sezona bakarsak hazırlık döneminde Serkan Çalık ismini pek duyamadık. Rijkaard'ın genç futbolculara çok fazla şans verdiği bir hazırlık döneminde Serkan Çalık eski patlamasını tekrar başarabilirdi. Rijkaard Yaser Yıldız, Mehmet Güven, Erhan Şentürk, Özgürcan Özcan ve altyapıdan gelen futbolcuların üzerinde çok durdu. Hatta Tobol maçında bile bu futbolculardan bazıları forma giydi. Serkan Çalık şu şanssız sakatlıkları yaşamasaydı bu hazırlık dönemi onun için ilaç olabilirdi. Kendisi tavşan forvet diye nitelendirebileceğimiz özelliklere sahip. Yalnız tavşan forvetlerin günümüzde artık pek moda olduğunu söyleyemeyiz. Kalli döneminde özellikle yabancı oyuncularımızın çok fazla sakat olduğu zamanlarda Serkan Çalık'ı sağ açık oynarken de görmek mümkündü. Hatta Fenerbahçe ile deplasmanda oynanan Türkiye Kupası maçını Dunga'da izlemişti ve Galatasaray'lı Serkan Çalık'ı çok beğendiğini söylemişti. Serkan bu maçta sağ açık olarak oynadı ve çok başarılı bir performans gösterdi. Serkan Çalık süratiyle çok önemli noktalara gelecek ama yaşadığı bu uzun sakatlığın ardından maçlarda forma giymeli ve kendini geliştirmeli. Emre Güngör'de olduğu gibi Skibbe'nin idman metodları Serkan Çalık üzerinde de olumlu sonuçlar doğurmadı.

Serkan Çalık aslında sakatlığını atlattı ve çok uzun süredir takımla çalışmalara başladı. Yalnız kendisini ne tribünde görmek mümkün ne de herhangi bir yerde görmek mümkün. Kayıp ilanı aslında tam Serkan Çalık'a göre bir konu oldu. Rijkaard hala bu futbolcuyla yolları ayırmadığına göre bir bildiği vardır diyorum. Hala bu futbolcuda ışık olmasa kadroda tutmazlar. A2 takımında en son oynama yaşının 23 olduğunu düşnürsek Serkan Çalık'ta 23 yaşında. Aydan mı kaybediyor bilmiyorum ama İngiltere'de yaptıkları gibi böyle uzun sakatlıktan çıkan bir futbolcunun A2'de oynayarak kendini hazırlaması mümkün olabilir. Tabi işin tam olarak içinde olmadığım için benim bu yazdıklarımda da yanlışlar olabilir. Neticeye gelirsek Serkan Çalık oynamaya başlaması halinde benim çok yararlı olacağını düşündüğüm futbolculardan birisi durumunda. Bu sakatlık illeti ona da bulaştığı için kendisini tam anlamıyla izleyemiyoruz. İnşallah en kısa zamanda Serkan Çalık'ın en azından ismini duymayı başarırız. Kalli döneminde Trabzonspor'a attığı gol hala hafızalarımızda olmalı.

1 yorum:

  1. Vakti zamanında kadıköy'de fenerbahçe ile 0-0 berabere kalıp, arda'nın son dakikada kaçırdığı gol ile galibiyetin eşiğinden döndüğümüz maçın emre güngör ile beraber yıldızıydı.. Hatta o maçı tribünden izleyen dunga'nın 22 kişi arasında en beğendiği adamdı.. Şimdi ikiside sakatlıklarla boğuşuyor.. Rijkaard'ın kesinlikle bir bildiği var.. Şu ana kadar şans vermeden gönderdiği oyuncu yok.. Muhakkak deneyecektir..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir