30 Eylül 2009 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi İkinci Hafta {Birinci Gün}

Şampiyonlar Liginde ikinci hafta maçları dün oynanan karşılaşmalarla başladı. E, F, G ve H gruplarında gerçekten müthiş maçlar vardı. Geçtiğimiz hafta yaptığımız gibi bu hafta da grup grup ilerleyelim ve E grubundan başlayalım. İlk maçında Lyon; Fiorentina'yı 1-0 yenmiş, Debrecen ise Liverpool'a 1-0 mağlup olmuştu. Debrecen şüphesiz ilk haftanın en dikkat çeken ekiplerinden biriydi. Liverpool karşısında yaptığı katı savunma anlayışı Anfield Road'da olmasına rağmen Liverpool'u bir hayli zorlamış fakat 1-0 mağlup olmaktan da kurtulamamıştı. Bu hafta kendi evinde olmanın da verdiği etkiyle kuvvetle muhtemel biraz daha açık bir oyunu yeğledi. Debrecen'i bitiren de bu oldu. Ferenc Puskas Stadı'nda {düzeltildi} oynanan mücadelede konuk ekip Lyon'a galibiyeti getiren goller 3.dakikada Kallström, 12. dakikada Pjanic, 23. dakikada Czvitkovics(K.K.) ve 51. dakikada Gomis kaydetti. Ev sahibi ekip Debrecen VSC takımında 58.dakikada Szakaly ve 68. dakikada Gonalons sarı kart ile cezalandırıldılar.

Gruptaki diğer mücadelede Liverpool, Fiorentina deplasmanına konuk oldu. Liverpool'un ligdeki performansını Şampiyonlar Ligi'ne yansıtamaması pek hoş olmuyor. Ligde maçları çok zorlanmadan geçebiliyor zira. Fiorentina içinse durum tam tersi. Ligde kötü sonuçlar almasına rağmen Şampiyonlar Ligi'ne endekslenmiş durumdalar. Liverpool haftasonu Chelsea ile oynayacak acaba akıllar orada mı sorusu geliyor insanın aklına ister istemez. Fiorentina'ya yeniden dönersek ilk hafta Lyon'a gerçekten talihsiz bir şekilde kaybettikten sonra bu hafta her türlü puan çıkarmalıydı bu maçtan Şampiyonlar Ligi'ne devam etmek istiyorsa. Maç öncesinde Liverpool cephesinde iddialı açıklamalar vardı. Torres'i dolayısıyla Liverpool'u durdurmak imkansız gibi.. Torres'i çok severim ama bu açıklamaların onun üzerinde bir baskı unsuru oluşturabileceğini düşünüyordum. Sonuçta bir maçın kaderini bir futbolcunun üzerine yıkmak gerçekten ağır bir sorumluluk vermek demekti. Aklıma gelende başıma geldi. Fiorentina; Torres'i durdurdu ve maçı 27. ve 36. dakikalarda Fiorentina'nın 19 yaşındaki Karadağlı golcüsü Stevan Jovetić'in attığı goller ile 2-0 kazandı. Jovetic'e de değinmek lazım ama artık oda başka bir yazıya :)

F grubunun favori grubum olduğunu söylemiştim. Tamam Manchester'ı seviyoruz gönül verdik hatta o grupta temsilcimiz Beşiktaş var ama Barcelona ile Inter'in grubu kadar heyecanlandırmıyor. Gerçi dün akşamdan sonra bu fikrim değişebilir zira Inter; Barcelona maçından sonra ikinci maçında da berabere kaldı. İlk maçında Kiev'e 3-1 yenilen Rubin Kazan ile karşı karşıya geldi Inter dün akşam. Rubin sahasında oynanan maçta temsilcilerimizden Gökdeniz 90 dakika sahada kalırken, Hasan Kabze maç kadrosuna dahil edilmedi. Dominguez ceza sahasında Inter savunmasını çalımlayarak geçtikten sonra Cesar'ın üzerinden topu şık bir şekilde ağlarla buluşturdu. 11. dakikada Rubin 1-0 öne geçti. Bu golden sonra Inter'in ataklarını izledik çoğunlukla. Bu baskının sonucunu 27. dakikada aldı. Sağ kanattan Maicon'un ceza sahasına yaptığı ortada arka dierekte Stankovic arka direkte topu ağlara gönderdi. İlk yarı ve maç 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Gökdeniz'in 9. dakikada sarı kart, Balotelli'ninse 60. dakikada kırmızı kart gördüğünü ekleyebiliriz. Son yarım saat 10 kişi ile mücade etmesine rağmen Inter kazanmak için geldiğini gösterir gibiydi. Fakat Rubin'in hakkını vermek lazım müthiştiler dün gece. Zaten Jose'de maç sonunda verdiği açıklamada; "Oyunun nasıl olduğunu değerlendirecek olursak, 1 puan pozitif bir puan. Açıkçası biz gruptan çıkma hakkını mümkün olduğu sürece çabuk bir şekilde garantilemek istiyoruz. Bu şartlar altında Rubin Kazan ile berabere kaldı. Kaybedebilirdik de..." diyerek maçın özetini çıkarır gibiydi.

F grubunun diğer maçında Barcelona Nou Camp'ta Dinamo Kiev'i konuk etti. Barça hep bildiğimiz gibi. Yine kazandılar. Ne sıkıcı bir takım olduğunu söylemekten sıkıldım artık. Barcelona yenilse mutlu olacağım adeta o raddeye geldim yani. Neyse benim Barcelona antipatim büyüyedursun F grubunun lideri oluverdi paşalar. Dün akşam oynanan F grubu maçında Barcelona; Kiev'i 2-0 yendi ve toplamda 4 puana ulaşarak grup lideri oldu. Aslında bu maçta çok öyle ahım şahım bir futbol yoktu sahada. Fakat yıldızları Barça'yı galibiyete götürdü. İlk yarıda Messi ikinci yarıda Pedro attıkları gollerle Barcelona'yı galibiyete taşıyan iki isim oldular. Aldığı bu galibiyete ilk hafta aldığı 1 puanda eklenince Barcelona 4 puanla F grubunun lideri oldu. Barça'nın hemen ardında aldığı Rubin galibiyeti ile Kiev gelirken Inter grupta 3. durumda. Sağlık olsun inşallah toparlayacaklar.

ps: Star'ın bu maçı yayınlayacağız deyip yayınlamamış olmasına hala inanamıyorum. Bir kişide çıkıp abicim siz ne yapıyorsunuz demiyor şu adamlara!

G grubunda ise Sevilla; Rangers deplasmanına konuk olurken, Stuttgart ise Unirea Urziceni deplasmanına konuk oldu. Sevilla gecenin en gollü galibiyetlerinden birini aldı Rangers deplasmanında. Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmazken, ikinci yarıya hızlı başlayan Sevilla Konko ile skor avantajını yakaladı, Correia ise İspanyol temsilcisini rahatlattı. Yaz boyunca adı Milan'la anılan Luis Fabiano farkı üçe çıkaran golü kayderken, 2 dakikada sonra bu kez sahne sırası Malili golcü Kanoute'ydi. Ev sahibi ekipte Novo skoru belirleyen gole imza atarken, Sevilla bu sonuçla puanını 6'ya yükselti. Gruptaki diğer maçta ise Unirea-Stuttgart maçını izledik. Karşılaşmanın henüz 5. dakikasında Stuttgart; Türk asılı oyuncusu Serdar Taşçı'nın kaydettiği golle skor avantajını yakaladı ve soyunma odasına önde gitti. İkinci yarının başında Varga, ev sahibine beraberliği getiren golü kaydetti ve Unirea'nın Şampiyonlar Ligi tarihindeki ilk golü oldu. Mücadelede başka gol olmadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Maçların ardından G grubunun lideri 6 puan ile Sevilla oldu.


Son grubumuz olan H grubunda ise Arsenal-Olimpiakos ve Az. Alkmaar-St. Liege maçları oynandı. Arshavin'in yokluğunda ilk haftaki maçta Liege deplasmanında 2-0 geriye düşmüş fakat çevirmeyi bilmişti. Fakat Arshavin'li Arsenal şüphesiz daha müthiş oynayabiliyor. Dün geceki gollerden birine de imzasını attı zaten. Olimpiakos'a gelince; hafta sonu Zico ile resmen anlaşan Yunan ekibi yeni teknik direktörleri ile ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. Arsenal dün gece Van Persie ve Arshavin'in attığı iki golle Olimpiakos'u evine puansız gönderdi. Grubun diğer maçındaysa Alkmaar ile Liege karşı karşıya geldi. Karşılaşma El Hamdoui ve Traore'nin karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi. İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısının hemen başında Alkmaar öne geçti. Tam maç böyle bitecek diye düşünürken 90. dakikada Traore Alkmaar'ın bütün hayallerini yıkan isim oldu.

Bugün oynanacak maçlar ise şunlar;

Cska Moskova-Beşiktaş
Manchester United-Wolfsburg
APOEL- Chelsea
FC Porto-Atletico Madrid
Milan-Zurich
Real Madrid-Marseille
Bayern Münih-Juventus
Bordeaux-Maccabi Haifa

1 yorum:

  1. Debrecen-Lyon maçı Ferenc Puskas stadyumunda oynandı Debrecen'in stadının UEFA kriterlerine uymadığından dolayı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir