8 Eylül 2009 Salı

Millilerden Harika Başlangıç {Türkiye 84 - 76 Litvanya}



Millilerimiz Avrupa Şampiyonasına harika başladı. Grubun henüz ilk maçı olmasına rağmen en önemli maçında Litvanya' yı 84-76 mağlup etmeyi başardık.

Bugün neredeyse bütün oyuncularımızdan gereken katkıyı aldık. Bize galibiyeti getiren faktör ise yaptığımız harika savunmaydı. Litvanya gibi bir takımı 76 sayıda tutmayı başardık. Bu savunma gayretini turnuva boyunca göstermeliyiz.

Önceki yazımızda Ersan ile Hedo' nun zaten gerekeni yapacağını asıl önemli olanın onlara yardımcı olacak oyuncuların çıkması olduğunu belirtmiştik. Bugün Ender bunu çok iyi yaptı. Özellikle attığı kritik serbest atışlarla takımımıza galibiyeti getirdi. Serbest atış demişken uzun süredir bu kadar yüzdeli serbest atış attığımız bir maç izlememiştim. 26' da 23 gerçekten harika.

Ersan ve Hido' ya değinmemek olmaz tabi. Ersan özellikle ilk yarıda harikaydı. İlk yarıda takımın skor yükünü çekti ama ikinci yarının henüz başında üç faul alması nedeniyle onu kenarda oturtmak zorunda kaldık. Hedo ise ne yapılması gerekiyorsa onu yaptı. Skor sıkıntısı çektiğimiz anda skor buldu ya da oyun sıkıştığı anda harika bir asist yaptı. Tam bir lider gibi oynadı yani.

Rakipte ise Petravicius' u tutmakta biraz zorlandık. Oyuncu 21 sayı ile maçı tamamladı. Bu sene Galatasaray forması giyecek olan Jasaitis ise çok kritik şutlar soktu ve maçı 14 sayı ile tamamladı. Linas Kleiza ilk yarı çok etkisizdi fakat ikinci yarı bir ara kontrolü eline aldı. Neyse ki bu bir işe yaramadı.

Litvanya engelini harika bir oyunla aşmayı başardık. Şimdi sırada Bulgaristan var. Hadi 12 Dev Adam!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir