3 Eylül 2009 Perşembe

Nba Takım Analizleri #1 {Lakers}


Henüz sezonun başlamasına zaman var ama biz şimdiye kadar yapılan hamlelerle takımların son durumunu değerlendirelim dedik ve son şampiyon Lakers ile başlamaya karar verdik.

Off season' da en dikkat çekici hamleleri Nba' in sorunlu çocuğu Ron Artest' i kadrolarına katmalarıydı. Ron Artest' in sezon içinde nasıl bir performans göstereceği herkes tarafından merak ediliyor. Acaba akıllanıp, savunmadaki görevini yerine getirip; hücumda da gerektiği kadar top kullanacak mı; yoksa bildiğimiz Artest gibi pervasızca oynamaya devam mı edecek? Eğer ilk seçenek gerçekleşirse Artest, Lakers' ın gücüne güç katar ama aksi halde, Lakers' ın Artest yüzünden başı çok ağrır.

Artest' in gelişiyle Ariza ile yollar ayrıldı ve Ariza da Houston yolunu tuttu. Ariza' nın geçen seneki performansını hepimiz biliyoruz. Bana Artest mi Ariza mı diye sorarsanız ben Ariza derim. Takımı ateşliyordu Ariza; olmadık bir yerde bir top çalıp, inanılmaz bir sayı bulup takımı kendine getiriyordu. Bunları yaparken de ne olduğunu bilerek oynuyordu; asla belli sınırların dışına çıkmıyordu. Artest bunları yapabilecek mi derseniz; çok ciddi şüphelerim var.

Artest' i kadrosuna katıp; Ariza ile yolları ayırdıktan sonra Odom ile de kontrot yenilediler. Odom' u bir çok Lakers taraftarı sevmez ama çok öenmli bir oyuncu bana göre Lakers için. Eğer ellerinde tutamasalardı çok ciddi sıkıntıya girerlerdi. Şimdi geçen seneki gibi benchten gelip iyi katkılar vereceğini düşünüyorum.

Off Season hamlelerini bir kenara bırakıp takımı değerlendirirsek; ilk beş muhtemelen Fisher-Kobe-Artest-Gasol-Bynum olacak. Fisher her ne kadar yaşlansa da, artık eski özelliklerine sahip olmasa da hala takıma fayda sağlayabilecek bir oyuncu. Zaten geçen sene çok iyi bir çıkış yakalayan Brown ve Vujacic ile beraber iyi bir oyun kurucu rotasyonuna sahip olduklarını düşünüyorum. Kobe' yi burda uzun uzun anlatmaya gerek yok sanırım. En tehlikeli bölge üç numara. Bakalım Artest' in performansı ne durumda olacak. Pota altında Gasol ve Bynum ikilisi bu sene daha da birbirine alıştılar. Benchte Odom gibi üst düzey bir oyuncu. Kısaca Batı' nın en iyi takımı şu anda Lakers gibi görünüyor. Batının en büyük final adayı...

1 yorum:

  1. Vujacic Lakers benchinin en çok şey beklediği ve en çok hayal kırıklığına uğradığı parçasıdır.. Bir Lakers taraftarı olarak O'ndan bu sene de hiçbir şey beklemediğimi de belritmem lazım..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir