3 Eylül 2009 Perşembe

Samsunspor Şaha Kalktı

Transferin son gününde Samsunspor Yönetimi, hummalı bir şekilde transfer çalışması yaptı. 2008-2009 sezonunda Samsunspor, daha önce anlaşma sağladığı kaleci Okan Karabulut, forvet Giorgi Çelidze, stoperler Hakkı Hocaoğlu, Kerim Baş, orta saha oyuncusu Can Özgür Aslantaş ve sol bek Orhan Taşdelen'in yanı sıra Adıyamanspor kalecisi Serkan Boydak, Antalyaspor'dan stoper Burak Hilmitok, Çanakkale Dardanelspor'dan sağ bek Adem Alkaşi, Aydınspor'da geçen yıl forma giyen Süreyya Ünlüoğlu, Kardemir Karabükspor'dan Eray Fırat, Gaziantepspor'dan Hakan Hacıbektaş, Çaykur Rizespor'dan İlhan Ummak ile anlaşmaya vardı. Oyuncuların kan testi yapıldıktan sonra sağlık raporu alındı. Daha sonra notere götürülen futbolcuların işlemleri yapıldı.

Samsunspor'un uzun zamandır büyük bir düşüş içerisinde olduğu bir gerçek. Belediye'den bekledikleri desteğide alamadıkları için finansal olarak büyük problem yaşıyorlardı. Bu yüzden de oluşan borçlar neticesinde takımın üstünde transer yasağı vardı. Samsunspor için bir tahta söylemleri vardı. Tahta kapalı olduğu transferler yapılamıyordu bu aşılınca transferin son günü büyük bir harekata girişilip tam 13 futbolcuyla sözleşme imzalandı. Samsunspor bu yaz döneminde geçen sezondan korumaya çalıştığı kadrosuyla hazırlıklarına başladı ve sezona başladı. Yeni sezon öncesinde düşme adayları arasında gösteriliyorlardı ama ligin güçlü ekiplerinden Karabükspor karşısında gösterdikleri performanslı olumlu not aldılar. Sonrasında Karşıyaka mağlubiyeti geldi ama Samsunspor çekirdek kadrosuyla önemli iş yaptı. Bu konuda teknik direktör İsa Turan'ı alkışlamamız gerekiyor. Ayrıca sorumluluk alarak bunca mali sıkıntıya rağmen takımda kalam futbolcularıda tebrik ediyorum.

Samsun büyük bir şehir ve bu takım kesinlikle Süper Lig'de olmayı hak ediyor. Mükemmel bir taraftar profiline sahipler ve çok da güzel bir stadları var. Samsunspor içeride oynadığı çoğu maçta taraftar desteğiyle birçok iş başarabilir. Bunu sadece Samsunspor'da değil, Samsun Basketbol Kulübü içinde söylemek mümkün. İki takımında taraftarları aynı ve Samsun için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu yüzden bu taraftarı Süper Lig'de görmek yakışır ama finansal sorunlar nedeniyle Samsunspor bir türlü eski günlerine dönemiyor. Beklenilen transferler yapılamıyordu ve takım küme düşmemek için mücadele veriyordu. Ama sonunda bu tahta olayı çöpe atılarak transferler yapılmaya başlandı. Takıma katılan futbolcuların çoğu genç oyuncular ve geleceğe yönelik atılan büyük adımlardır. Samsunspor'un zaten mükemmel bir altyapısı var ve tam bir futbolcu fabrikası durumunda. Bu zengin altyapının önüne güçlü de bir kadro kurulursa Samsunspor'u gerçekten kimse tutamaz. Transfer edilen futbolcuların hepsi teknik direktörün isteği doğrultusunda genç ve takımın ihtiyacına yönelik isimler. Lige bir beraberlik ve bir mağlubiyetle başlansada henüz sezonun başı ve Bank Asya'da neyin ne olacağını tahmin etmek güç. Bir Samsunlu olarak Samsunspor'un en kötü 6. olarak play-off'lara kalmasını ve Süper Lig yarışında mutlaka olmasını istiyorum. Atatürk'ün şehrinin yeri her zaman zirvedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir