3 Eylül 2009 Perşembe

Milli Takımımız Avrupa Şampiyonası' nda Ne Yapar?


Artık Avrupa Basketbol Şampiyonası' nın başlamasına sayılı günler kaldı. Milli takımımız son olarak katıldığı ve beşinci olduğu Efes Cup ile hazırlık maçlarını tamamladı. Hazırlık turnuvaları takımların tam olarak durumunu göstermez tabiki ama biz takımımızı değerlendirmeye çalışalım.

Hazırlık turnuvalarında takımımızdan istediğimiz performansı göremedik aslında. Tabiki bunda bütün oyuncuların denenmesi, takımın henüz tam olarak birbirine alışamaması gibi etkenlerin de etkisi vardı.

Turnuvaları bir tarafa bırakalım biz takımımızın potansiyelini, oyuncularımızın ne kadar kaliteli olduğunu biliyoruz. Bu takım eğer isterse çok rahat yarı final yapabilir bence. Kaptan Hido önderliğinde, turnuvada baş edemeyeceğimiz takım yok.

Tabiki bazı olumsuzluklar da var. Bildiğiniz gibi Kerem Gönlüm yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle Avrupa Şampiyonası' nda yer alamayacak. Kerem bizim için çok öenmli bir oyuncuydu. Takıma sertlik, direnç getiriyordu. Oyunun iki tarafında da çok iyi katkı veriyordu. Şüphesiz ki onu bu turnuvada gözlerimiz arayacak.

Diğer yandan Tanjevic' e ben kendi adıma hiç güvenmiyorum ve onun takımı baltaladığını düşünüyorum. Bir çok yıldız oyuncumuz onun yüzünden Polonya' da olmayacak. Oyun içinde de saçma rotasyonlarından artık bıktık. Harika oynayan oyuncuları çıkarıp maçlardan sonra da amacım bütün oyuncuları sıcak tutmaktı tarzındaki açıklamalarından da bıktık. Umarım Tanjevic' e rağmen iyi bir turnuva geçiririz.

1 yorum:

  1. bence çeyrek final oynarız.
    iyi bir koç olsa takımın başında ve iyi bir 2 numara olsa daha umutlu olabilirdim tabii.

    http://biroyundandahafazlasi.blogspot.com/2009/09/eurobasket-2009.html

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir