25 Eylül 2009 Cuma

Nurcan Taylan'da Rota Dünya Şampiyonası

Halter ve güreş Türkiye'nin önce sayıldığı sporların başında geliyor. Her olimpiyatta genelde en büyük madalya umutlarımız bu iki sporda oluyor. Son yıllarda önce güreşte başlayan büyük düşüşümüz halter ile devam etmişti. Özellikle halterde üst üste yaşadığımız bayanlarda taciz skandalları ve erkeklerde doping skandalları neticesinde de halter çok fazla geriye gitti. Oysa Naim Süleymanoğlu ile başlayan ve Halil Mutlu ile devam eden süreçte halter ile önemli başarılar kazanmıştık. 2004 Atina Olimpiyatlarında halterde Halil Mutlu, Nurcan Taylan ve Taner Sağır ülkemize altın madalya getirmişti. Özellikle Nurcan Taylan olimpiyatlarda Türkiye adına ilk madalya alan sporcu olduğu için önemi büyüktü. O zamanlarda 21 yaşında olan genç haltercimizin önünde uzun bir yol vardı ama yaşanan sıkıntılar neticesinde 2005 Dünya Şampiyonasına katılamadı sonrasında ise sakatlıkalar falan derken Nurcan'ın kendini bulması 2009 Avrupa Şampiyonasına kadar sürdü.

Nurcan bu yıl Romanya'da yapılan Avrupa Şampiyonasında çok rahat biçimde silkme, koparma ve toplamda 3 altın madalya alarak yine eski formunda olduğunu gösterdi. 2008 Pekin'de ondan beklentilerimiz büyüktü ama sakatlığı yüzünden kendini çok zorladı ve sıfır çekmek zorunda kaldı. Nurcan bu yıl çok formda ve Dünya Şampiyonasında madalya almasına garanti gözüyle bakıyorum. Artık 26 yaşına geldi ve çok daha tecrübeli. Onu sadece sporuyla anar olduk. 2005 yılında yaşanan sıkıntıları düşünüyorumda gerçekten facia bir dönem yaşamıştık.

Nurcan Taylan çok önemli başarılar kazanmasına rağmen kariyerinde Dünya şampiyonluğu yok. En büyük isteği 18 - 27 Kasım tarihleri arasında Güney Kore'de yapılacak Dünya Şampiyonasında birinci olmak. Çinliler bildiğiniz gibi halter sporuna el attıklarından bu yana madalyaları süpürüyorlar. Pekin 2008'de 53 kiloda Çinli sporcu olimpiyat rekorunuda tarihe gömmüştü. Ayrıca kilo arttırmadıysa bu siklette Sibel Özkan'da yarışacak. Kendisi Pekin 2008'de gümüş madalya kazanmıştı. Nurcan Taylan'ın sakatlığı olmasa Çinli sporcuyu geçebilir. 2004 Atina'da olduğu gibi şovunu yapamaz ama çok çekişmeli müsabakalar izleyebiliriz. Bu yüzden madalyayı garanti olarak görüyorum ama altın alma ihtimalide bir hayli yüksek. Umarım bu tip şampiyonalar öncesinde yaşadığımız sakatlık hastalığı bu sefer bize bulaşmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir