8 Eylül 2009 Salı

Robinho'nun Hedefi ---------> Barcelona

2004 yılında şampiyon olan Santos takımının üç tane yıldız potansiyeli yüksek futbolcusu vardı. Bu futbolcular Diego, Robinho ve Elano'ydu. 2004 yılında Santos şampiyonluğa ulaştıktan sonra Diego Werder Bremen'e transfer oldu. Elano ve Robinho ise 2005 yılına geldiğimizde transferlerini gerçekleştirdiler. Elano Shakhtar Donetsk'e, Robinho ise Real Madrid'e gitti. Yalnız Robinho'nun transfer süreci biraz sancılı oldu. Çünkü takımdan gitmek istediğini ısrarla belirtmişti ama Santos onu bırakmaya henüz yanaşmıyordu. Bu sebeple Robinho depresyonlara girdi, futbol oynamadı, ne yaptı etti Real Madrid'e transfer oldu. Hatta Robinho'nun annesi evinden kaçırıldı ve fidye karşılığında serbest bırakıldı. Robinho bu olaydan da etkilenerek artık Brezilya bana dar diyerek İspanya yolunu tuttu. Real Madrid'de 3 sezonda 101 maça çıkıp 25 gol kaydetti. Robinho'da aslında beklentiler büyüktü, bugün çok daha büyük noktalara gelecek diye bekleniyordu ama süper patlamayı bir türlü yapamadı. Robinho'yu C.Ronaldo, Messi, Kaka gibi isimlerle değerlendirmeyi beklerken o bir alt kademede yer aldı. Real Madrid'de de mutsuz olduğunu açıklayınca Chelsea, Manchester City derken Arap sermayesi olan City'nin yolunu tuttu ve burada beklenen çıkışı yakaladığını söylemek mümkün. Dunga'da Milli Takımda Robinho'dan vazgeçemiyor. Bu performansını görüncede haliyle Robinho'nun talipleri artıyor ve takım değiştirmek en büyük hobisi olan Robinho'da nereye zıplasam diye düşünüyor.

1.73 boyunda 62 kilo olan Robinho'yu Santos zamanlarında gördüğümüzde ve Real Madrid'e ilk transfer olduğunda o zamanların modası tavşan forvet olarak adlandırmak mümkündü. Robinho inanılmaz süratli ve teknik bir futbolcu. Bu tekniği sayesinde futbolunu geliştirdi ve modern futbolun gerisinde kalmayarak birçok mevkinin futbolcusu oldu. Kendini geliştiremeyen tavşan forvet ve pivot santraforların eski Dünya yıldızları olarak adlandırıldığını söylemiştim. Forvetten ziyade sol açık olarak oynaması bir bakıma Robinho'nun da işine geldi ve piyasasını arttırdı. Robinho transfer döneminde Barcelona'nın gündemine geldiğini ama Katalanların Ibrahimoviç'i tercih ettiklerini söyledi. Ayrıca mutlaka Barcelona'da forma giymek istediğinide belirtmiş. Robinho'nun olgunlaştığını söyleyebilirim yani hala gözü parada, daha büyük takımlarda ama eski huylarını atlatmış. Futbolumu nasıl daha ileriye götürürüm diye bir çaba içerisinde. Play Station'un vazgeçilmez futbolcusunu Barcelona'da görmek bende isterim. 32 yaşına gelen ve ayağı mutlaka kayacak olan Henry'nin yerine gelecek transfer döneminde mutlaka birisi alınacaktır. O mevkiye bizim gönlümüzden geçen futbolcu Arda Turan'dır ama Robinho'da transfer edilirse müthiş bir işe imza atmış olurlar. Manchester City çok daha büyük transferler yapıpta Robinho'yu takımda kalmaya ikna eder mi ama bu sezon sonunda Robinho'nun önünde kimse duramaz diyorum.

3 yorum:

  1. robinho be abi borumu boşuna nick yapmadık adamı inşallah barça ya gelirde şovuna daha göz önünde devam eder

    YanıtlaSil
  2. Robinho'da en sevindiğim olay karakterinin düzelmesi paradan çok futbola odaklanması oldu. Müthiş yetenek asla tartışmam futboluna da acayip yön verdi. City'e para için gitti diyoruz ama orada kendini buldu.

    YanıtlaSil
  3. Ps de daha Real Madrid de Robınho bildiğiniz üzre.Ps oynarken bu adamı almak bana ayrı bır zevk verıyor.Topu aldımı kımse yakalayamıyor onu küçük bişey aradan sıyrılıp gidiyor.Topu kaptırdığında bile rakibinden önce topa ulaşıyor.Muazzam bı oyuncu ps de tabiki gerçektede.Tek sorunu galiba fazla topla oynamak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir