9 Eylül 2009 Çarşamba

Samsun Basketbol Günlüğü

Samsun Basketbol'da yeni sezon hazırlıkları büyük bir hızla devam ediyor. Cantuğ Keskindemir yönetimindeki teknik ekiple beraber oyuncular yavaş yavaş eski düzeylerini buluyorlar diyebilirim. Geçtiğimiz sezon Samsun Basketbol'un başarısının anahtarı yaptığı savunmaydı. Şimdi oyuncuların hepsinin değiştiğini düşününce eski sistemi yeni oyunculara uygulamak için biraz zaman gerekecek. Bu yüzden günde çift idmanla hem teknik hemde kondüsyona dayalı idmanlar yapılıyor. Sezonun bitmesinin ardından Samsun Basketbol'da amaç performansları beğenilen oyuncuların takımda tutulması yönündeydi. Basketbolda gelenektir bu tip takımlarda her sene oyuncular gider ve yenileri gelir. Samsun Basket'te çekirdek kadroyu korumak adına Julie McBride, Erlana Larkins, Nihan Anaz ve Burcu Uzun'la yeniden anlaşmak istedi. Ama gerek bu oyuncuların çok yüksek ücretler istemesi gerekse sezon başında yaşanan finansal sıkıntılar nedeniyle istenen alamadı ve transferlerde çok geç kalındı. Bu yüzden kadro sil baştan değişmek zorunda kaldı.

Bu oyuncular içerisinde en çok Julie McBride'ı konuşabiliriz. Geçen sezon takımın saha içerisindeki lideriydi ve Samsun Basket'e sınıf atlatan isimlerden birisi oldu. Julie'yi biz tek başına oynayan, sadece skora endeksli bir basketbolcu olarak biliyorduk. Ama Samsun Basket ona o kadariyi geldiki tam bir takım oyuncusu oldu ve piyasasını oldukça arttırdı. Samsun Basket onu takıma kazandırırken büyük bir risk almıştı. Çünkü transfer olmadan önceki sezon geçirdiği üç ameliyat neticesinde hiç basketbol oynayamamıştı. Buna rağmen Samsun Basket ona sahip çıktı ve bu işten hem Julie hemde Samsun Basketbol kazançlı çıkmış oldu. Julie büyük takımlarda oynamayı hayal edemezken Samsun Basketbol sayesinde piyasasını oldukça arttırdı. Sezonun bitmesinin ardından Julie'nin adı Galatasaray ve Fenerbahçe gibi takımlarla geçmeye başladı. Üstelik Türk statüsüne geçeceği söylemlerinin gelmesinin ardından da transfer piyasasında adı çok geçti. Julie her fırsatta Samsun'a minnet borcu olduğunu söylüyordu. Vefalı bir isim olduğundan söz ediyordu ama işin ucuna para girince kendisinden bu vefayı bir türlü göremedik. Samsun Basket'le yeniden anlaşmak için 85 bin dolar teklif verdi ama diğer takımlara 60 bin dolarlık teklifler sundu. Birazda menejer oyununa kurban gittiği için şu an hiçbir takımla anlaşmadı. Görünen kendisine Samsun Basket kapısının kapandığıdır. 

İkinci olarak Erlana Larkins'i konuşmamız gerekiyor. WNBA'den gelen genç ve yetenekli bir basketbolcu olarak ligimizde inanılmaz bir patlama yaptı. Samsun Basketbol'un geçtiğimiz sezon en değerli oyuncusu oldu hatta normal sezonunda ribaund kralıydı. Haliyle yüksek ücretler istemesi normaldir diyebilirim. Larkins taraftarla arası çok iyi olan ve oynadığı kulübe çok bağlı bir isim. Ama sözleşmesi bittiği için kendine gelen teklifleri değerlendirmek zorundaydı ve bildiğim kadarıyla Mersin'le anlaştı. İsrail'de bir takıma transfer olacağı söyleniyordu ama Türkiye'de kalmayı tercih etti. 50 bin dolara oynayan Larkins Samsun Basket'ten 150 bin dolar isteyince bu bütçeyi biraz aşmak demekti.

Geçtiğimiz sezondan diğer anlaşılmak istenen isimler ise Nihan Anaz ve Burcu Uzun oldu. Nihan'da geçtiğimiz sezonu çok iyi geçirerek Milli Takım'a kadar yükselmeyi başarmış bir isim. Onun da adı büyük takımlarla geçiyordu ama kendisi Mersin'e transfer oldu. Ayrıca Nihan'ın ‘Ben köy gibi Samsun’da oynamam, sadece İstanbul’da oynarım’  sözleri çok çirkin oldu ama kendisi İstanbul'a da gidemedi. Samsun Basketbol'dan olmadık ücretler istediği için takımda kalmadı. Zaten normal sezon içinde de takım içerisinde çok fazla huzursuzluğa yol açmıştı. Samsun Basketbol adına tek üzüldüğümüz isim Burcu Uzun oldu. Geçtiğimiz sezon takımın kaptanlığını yaptı ve liderliği ile başarıda büyük rolü oldu. Kendisi takımda kalmak istediğini söyledi ama sezon başında yaşanan mali kriz yüzünden bu anlaşma gerçekleşmedi. O da izin isteyerek takımdan ayrıldı. Bu haberleri Samsun Basketbol Kulübü'nün resmi sitesinden okudum ve yazmak istedim. Gelen oyuncularla ben Samsun Basketbol'un geçtiğimiz sezondan çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Türk oyuncu potansiyelimiz çok daha iyi durumda. Şimdi yabancı oyuncu transferlerini bekliyorum. Samsun Basketbol geçtiğimiz sezon olduğu gibi yabancı oyuncularda da isabetli seçimler yaparsa çıtayı daha yukarı çekebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir