8 Eylül 2009 Salı

Sinemaskop {Not: Seni Seviyorum}

İlk sinema yazımızı geçtiğimiz hafta Son Ders filmiyle yazmıştık. Bu haftanın filmi ise izlediğimde beni tabiri caizse komalık eden bir film olan Ps: I love you {not: seni seviyorum} oldu. Aslında hemen hemen bütün hem cinslerim bu tarz filmleri izlerken gözleri dolarlar ağlarlar falan. Ama bu film hakikaten başka. Erkek arkadaşlarım izlerken onların bile gözlerini doldurmuştu bu film. Filmi izledikten sonra bir daha izlemek istemiş ayrıca bununla yetinmeyip soundtrack albümünüde bulmuştum. Kulağımda "Same mistake" şarkısı çalarken biz filme geçelim. Şimdi filmin konusu özetle şu; birbirlerine aşık çift başrollerde. Bu çiftten erkek olan filmin başında ölüyor. Eşi tabiki çok mutsuz oluyor. Kendisini eve kapatıyor kimselerle konuşmuyor sadece eşinin hayaliyle yaşamaya başlıyor. Sonra 30. doğumgününde ailesi evine geliyor kadın toparlanmaya başlıyor. O sırada kapı çalıyor gelen bir kargo görevlisi. Eşi ölmeden önce mektuplar hazırlayıp tarihlerini planlamış. Kargo görevliside ilk mektubu getiriyor. Bir kutunun içinde ses kayıt cihazı var. Play düğmesine basıyor kadın ne olduğunu anlamak için bir bakıyor eşinin sesi.. İşte filmde tam bu noktada başlıyor. Bir çok mektup aldıktan sonra son mektubuda kadına annesi veriyor. Mektupta kadının artık eşinin desteğine ihtiyacının olmadığını kendi ayaklarının üzerinde durabileceği yazılmış.

Ben çok fazla romantik film izledim. Fakat itiraf etmem gerekirse en ama en müthişi buydu. Titanic benim için bir efsanedir bir fenomendir mesela. O filmin önüne hiç bir film geçemez derdim hep. Ama Ps: I love you filmi harika ötesiydi. Kurgusuyla, oyunculuğuyla, müzikleriyle, konusuyla özetle herşeyiyle. Filmden bilgiler vermek gerekirse;

Yönetmen : Richard LaGravenese
Senaryo : Richard LaGravenese, Steven Rogers
Oyuncular : Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow, Gina Gershon, James Marsters
Filmin Türü : Drama, Romantik
Orijinal Adı : P. S. I Love You
Yapımcı Firma : Alcon Entertainment [us]
Yapım Yılı : 2007
Yapım Ülkesi : ABD
Orijinal Dili : İngilizce
Filmin Süresi : 126 dakika
Resmi Sitesi : http://psiloveyoumovie.warnerbros.com/
Imdb notu: 6.9/10

Filmin konusu: Holly Kennedy (Hilary Swank) güzel, zeki bir kadındır ve hayatının aşkıyla evlidir; tutkulu, esprili ve tez canlı İrlandalı Gerry (Gerard Butler). Gerry amansız bir hastalık yüzünden öldüğünde, Holly’nin de hayatı kararır. Ona yardım edebilecek tek kişi, artık yanında değildir. Kimse Holly’yi Gerry kadar iyi tanımamaktadır. Neyse ki Gerry her şeyi önceden planlamıştır.

Gerry ölmeden once, Holly’ye sadece çektiği acıda değil, kendini yeniden keşfetmesinde de rehberlik edecek bir dizi mektup yazmıştır. İlk mesaj Holly’nin 30. yaş gününde, bir pasta ve Holly’nin şaşırıp kalmasına neden olan bir bant kaydı şeklinde gelir. Kayıtta Gerry eşine dışarı çıkıp “kendisinin kutlamasını” istemektedir. Bunu izleyen haftalar ve aylarda, Gerry’nin yazdığı başka mektuplar, şaşırtıcı yöntemlerle gelir. Holly’yi yeni maceralara yollayan mektupların her biri aynı imzayla bitmektedir: Not: Seni Seviyorum/P.S. I Love You

Holly’nin annesi (Kathy Bates) ve en iyi arkadaşları Denise (Lisa Kudrow) ve Sharon (Gina Gershon), Gerry’nin mektuplarının Holly’yi geçmişe mahkum ettiğini düşünüp endişelenmeye başlarlar ama aslında, her mektup onu yeni bir geleceğe adım adım yaklaştırmaktadır.
Gerry’nin sözlerini rehber edinen Holly evliliğe, dostluğa ve güçlü bir aşkın, ölümün nihailiğini yeni bir hayatın başlangıcına nasıl dönüştürebildiğine dair bu öyküde dokunaklı, heyecanlı ve zaman zaman komik bir yeniden keşfetme yolculuğuna çıkar.

Yazarken bile gözlerimin dolduğunu söyleyebilirim :) Fragmanını da verip sonlandıralım yazımızı.


3 yorum:

  1. Yorum benim değil Biz'im tarafımızdan yapılmıştır öncelikle belirteyim=P
    Filmin güzel ve etkiliyici olduğunu zaten tahmin edebiliyodum ama Biz'im için bu kadar özel olabilceğini bilmiyodum (:
    Tekrar tekrar sıkılmadan izleyebilceğim filmlerin arasında ki yerini çoktan aldı (:
    Ablamada kocaman teşekkür ederim filmi yazdığı için (:
    (Daha neleer yazarımda bu filmle ilgili öhö öhö susalım=D)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten titanic'ten sonra izlediğin en güzel duygusal film yazıyı okuyunca bile sahneler gözümün önüne geliyor oldukça etkileyici ve duygusal bir film. İzlemeyenler muhakkak izlemeli yazı da oldukça iyi olmuş eline sağlık ablacım :)

    YanıtlaSil
  3. kitabı daha güzel tavsiye ederim (:

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir