5 Eylül 2009 Cumartesi

Nba Takım Analizleri #3(Cavaliers)


Geçtiğimiz sezon Foğu Fİnali' nde Hidayet' li Orlando' ya elendiler. Bu yazın en hareketli takımlarındandılar. Bu hamleler takıma neler katacak, kadroları geçtiğimiz seneye göre nasıl, final ve şampiyonluk şansları ne? Bu soruları kendimize göre cevaplamaya çalışacağız.

Tartışmasız en çok ses getiren hamleleri Shaq hamlesi idi. Suns' ın saçma bir takasla Shaq' ı Cavs' e yollaması gündeme bomba gibi düştü. Shaq' ın istediğinde neler yapabileceğini hepimiz az çok biliyoruz. Eğer bu hamle tutarsa çok can yakar Cavaliers. En büyük şampiyonluk adaylarından biri olurlar.

Sadece Shaq ile sınırlı değil hamleleri. Üç önemli oyuncu daha kadrolarına kattılar. Anthony Parker, Leon Powe ve Jamario Moon. Bu üç hamle benchi inanılmaz zenginleştirecek. Parker çok iyi bir alternatif; ben bazı maçlarda benchten gelip 15-20' lere çıkacağını düşünüyorum. Moon da aynı şekilde bench için çok önemli bir oyuncu. Çok iyi bir savunmacı, gerektiğinde savunma dozajını artırabilecek bir oyuncu. Powe' un ise bir sakatlık sorunu var. All-star sonrası formasına kavuşacağı söyleniyor ki bu da play-off' lara kadar hazır olacak demek. Bu açıdan değerlendirdiğimizde harika bir hamle.

Bu transferlerin yanında takımdan ayrılan oyuncularda oldu tabiki. Ben Wallace, Sasha Pavlovic, Szczerbiak gibi oyuncular takımdan ayrıldı. Ama o kadar iyi hamleler yaptılar ki bu oyuncuların hiçbirini arayacaklarını düşünmüyorum.

Değerlendirmeye kadro üzerinden devam edelim:
Shaq-Ilgauskas-Varajeo
Moon-Powe
Lebron-Parker
West-Gibson
Williams

Oyuncuların birçoğu birden fazla mevkide oynayabildiği için tam belirtemedim rotasyonu. Harika bir bench görünüyor. Doğuda kafaya oynayan takımlara baktığımızda ilk beşlerinin yanında benchtede ciddi anlamda çok önemli oyuncular var. Bu yıl Cavaliers benim Doğu' da favorim. Lakers' ın karşısına onların geleceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir