24 Eylül 2009 Perşembe

Yaşlanmayan Adam

''Emre Aşık'a çok minnettarım diyebilirim çünkü kendisi yaş olarak diğer arkadaşlarından büyük fakat gençlere çok yardımcı oluyor. Özellikle antrenmanlarda genç arkadaşlarına çok yardımcı oluyor ve iyi de örnek oluyor. Onun haricinde bu tip futbolcuları, hem kariyer olarak iyi hem de tecrübe olarak soyunma odanızda bulundurmanızın diğer oyuncularınızı motive etmesi ve yardımcı olması yönünde çok önemlidir. Emre Aşık da bugüne kadar bunları çok iyi yaptı. Bizi hiç utandırmadı. Kendisi çok önemli bir profesyonel. Bugüne kadar çok iyi performans gösterdi, gösterecek de.''
Frank Rijkaard

Şu takımda 50 tane adam var. Futbolcusu, teknik heyeti, yöneticisi derken 50'yi bulur bu sayı. Hepsi kendi alanlarında en iyi isimlerin başında geliyor. Fakat bu 50 kişinin içinde bir kişi var ki taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanıyor. Kimi futbolcu vardır yıllar geçtikçe çöker, yaşlılığı hisseder.. Kimi futbolcu da vardır yıllandıkça güzelleşir adeta. Gençlik ateşinden kurtulup olgunluğun erdemine bulaştıkça daha başarılı olur. Yıllandıkça tecrübelenir, tecrübelendikçe kıymetli olur. Emre Aşık'ta bu mizaçta bir adam. Rijkaard'da benimle hem fikir olacak ki dün Galatasaray Televizyonuna verdiği demeçte futbolcusunu onore etmiş yukarıdaki cümlelerle. Emre Aşık'a olan saygı ne zaman başladı anımsamak zor. Ama onunla ilgili hafızamda en çok yer etmiş durum şu; Emre Aşık Galatasaray'a aşıktır. Yedek bırakırsınız konuşmaz, tribüne gönderirsiniz itiraz etmez, işiniz düşer sosyal aktivitelere lazımsın dersiniz en önde gidenlerden olur. Takım ihtiyaç duyar daha dün maç yapmış gibi hazır ve diridir her zaman. Şimdi bu adam sevilmez de ne yapılır?


Sadece bunlarla sınırlı değil tabi Emre Aşık'ın sevilmesinin, saygı duyulmasının sebebi. Mesela sezon başında Ümit Karan'ın takımdan ayrılmasının ardından yaş itibariyle kaptanlık sırası kendisinde olmasına rağmen kendisinden 14 yaş küçük Arda'ya kaptanlık pazu bandını bir an bile düşünmeden vermiştir. Egosu tamamen yok olmuş, kimseye kötü davranmayan, herkesin iyiliğini düşünen, Florya'daki çalışanları koruyup kollayan bir insandır Emre Aşık. Bir kaç senedir inanılmazda bir olgunluk geldi Emre'ye farkında mısınız? Futbolculuğunu, savunmadaki müthiş performansını zaten tartışamazsınız. Bu kadar teknik direktör yanılıyor olamaz zira. Benim diyen gençlere taş çıkarırcasına bir performans sergiliyor. Bilhassa en son oynanan Panathinaikos maçındaki müthiş oyunu herkesin alkışlamasına neden olmuştu. Yönetim ise alkışlamayla yetinmedi tabi. Emre ile bir yıl daha sözleşme uzattı. Uzatacak tabi böyle adam bulmuş savunma oyuncusu mu aramaya gidecek. Alternatiflerin babasıdır Emre Aşık. Alternatifsizlik sebebidir :) İyiki var o, iyiki Galatasaray'lı. Varlığı için sonsuz teşekkürler.. 40 yaşına kadar oyna kaptan, 50 yaşına kadar kulübede kal, tribünlerde yaşa..

3 yorum:

  1. Hakan Şükür, Hasan Şaş gibi isimler sürekli daha fazla oynamak istediklerini ama oynatılmadıklarını söylüyorlar. Emre Aşık örneği ortada. Bu futbolcuyla neden sürekli sözleşme yenileniyor. 36 yaşına geldi ama hala aslanlar gibi. Demekki kendini hala gösteren isimler bu kadroda kaç yaşına gelirse gelsin oynar.

    YanıtlaSil
  2. Gel dersin gelir, git dersin gider, tatilim az, param az, yedek otumam demez. Kimse tekmeye kafa uzatmasını beklemez ama onun için mühim değildir. Saha içinde Galatasaray için ne menfaat varsa kovalar, gerekirse oyunu kuralına göre de oynar. Yaşından dolayı daha fazla çalışması, kendine bakması gerektiğinin farkında. Rijkaard 'ın ''Ona minettarım'' dediği kadar yok mu?

    YanıtlaSil
  3. Her zaman söylediğim, aslında herkesin de söylediği bir sözdür. Aylarca oynamasın, bir maçta çağır oyuna girsin, sanki her hafta oynuyormuşcasına aslanlar gibi oynar. Çok sevdiğim, saydığım biridir Emre Aşık. İyiki Galatasarayımız'da. Rijkaard'ın söyledikleri de çok hoş sözler, bir o kadar da anlamlı.

    Muharrem Belge
    http://muharrembelge.blogspot.com/

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir