7 Ekim 2009 Çarşamba

Adım Adım Şampiyonluğa; Indiana Fever

WNBA final serisi üçüncü maçında Indiana Fever, Conseqo Fieldhouse Center’da konuk ettiği Phoenix Mercury’i 86-85 yenerken seride durumu 2-1 yaparak büyük bir avantaj yakaladı. Maçın son dakikalarında günün sıcak ellerinde Ebony Hoffman ile kritik basketler bularak maçı kazanan ev sahibi ekip WNBA şampiyonluğuna çok yaklaştı. Maça etkili ve hızlı bir balangıç yapan Indiana Fever maçın başın itibaren tempoyu yüksek tutarak üç sayı çizgisinin gerisinden ürettiği sayılarla skorda üstünlüğü ele geçirdi. Özellikle Catchings-Hoffman ikilisinden bulduğu sayılarla ilk çeyreği 24-17 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Phoenix ekibinde Cappie Pondexter sahne aldı. Bu çeyrek 9 sayı üreten Pondexter, takımının tekrar öne geçmesini sağladı. Ancak dışardan etkili şutlar atmaya devam eden Indiana, farkın açılmasına engel oldu ve devre 47-44 Phoenix üstünlüğüyle tamamlandı. Üçüncü çeyrekte Indiana'da Katie Douglas, sonra da çaylak Briann January skoru sürükleyen isimler oldu. Son bir buçuk dakikada rakip potaya 10 sayı bırakan çaylak January Indiana'nın son çeyreğe 70-67 önde girmesini sağladı. Son çeyrekte sahada büyük bir mücadele yaşanırken, liderlik yedi kez el değiştirdi. Indiana Fever son dakikalara Taylor'un basketiyle 84-85 üstün girdi. Final periyodunda iki takım da yaptıkları top kayıpları ve düşük şut yüzdeleri nedeniyle skor üretmekte ciddi sıkıntı yaşarken, Indiana Fever günün başarılı isimlerinden Hoffman'ın maçın bitimine 57 saniye kala bulduğu basketle üstünlüğü tekrar yakaladı. Maçın son saniyesinde yine Hoffman'ın Smith'e yaptığı blok zaferin simgesi oldu.

Bu galibiyetle seride 2-1 öne geçen Indiana, eğer Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gece oynanacak olan dördüncü maçı dakazanırsa, tarihinde ilk kez şampiyon olacak. Indiana’da 18 sayı üreten Ebony Hoffman takımının en skorer ismi oldu. Tamika Catchings 14 sayı, 12 ribaund, 7 asist, 4 top çalma ve 3 blokla oynarken, 17 sayısının 10’unu üçüncü çeyrekte atan çaylak Briann January ve 15 sayı kaydeden Katie Douglas, Indiana’da çift haneli sayı üreterek galibiyette önemli rol oynadılar.
Phoenix’te Cappie Pondexter 23 sayı, 8 asist, 5 ribaund ve 2 top çalmaya maçın en skorer ismi olurken, Diana Taurasi ise 18 sayı atmasına rağmen düşük yüzdeli bir şut isabetiyle oynadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir