7 Ekim 2009 Çarşamba

Gündem Fatih Tekke

Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz Rusya'da oynadıkları takımlarda başarılı performanslar sergilemelerine rağmen Fatih Terim onları bir türlü Milli Takım'a almıyor. Aslında Terim ilk geldiği dönemlerde Fatih Tekke'yi kadroya çağırıyordu ve aralarında pek sorun görünmüyordu. Fatih Tekke'nin Zenit'te inişli çıkışlı performansından mı yoksa hocayla sorunlarından mı bilmiyorum ama uzun süredir kadroya giremiyor. Eski dönemlerden de biliyoruz ki Fatih Terim taktığı oyuncuları asla kadroya almaz. Gökdeniz ise Euro 2008 kadrosunda yer almasına rağmen sonrasında Emre Belözoğlu ile kavga ettiği söylendi ve kadroya girememeye başladı. Bu iki futbolcuda Milli Takım'a alınmadıkları için oldukça üzgün ve kızgın durumdalar. Fatih Tekke'de Radyospor'a yaptığı açıklamalarda bu sorunlarını dile getirmiş ve bazı konularda açıklamalar yapmış. Açıklamaların genelinde Milli Takım mevzuları sorulmuş ama transferi ve Trabzonspor hakkında da bazı söylemlerde bulunmuş.

Milli Takım Mevzusu

Fatih Tekke bu konu hakkında ''Milli takımda karar veren bir grup var. Onların görüşüne de saygı duymak lazım. Ama ortada ciddi bir sorun var. Gökdeniz de Rubin Kazan'da müthiş bir performans sergiliyor, milli takımda yok. Türkiye'de bir oyuncu sadece iki maç oynayıp, bir anda milli takıma çağrılabiliyor ya da bir oyuncu birileri tarafından bir yerlere getirilmeye çalışılıyor. Biz neden oynatılmıyoruz? Milli takımı hak etmediğimi düşünmüyorum.'' şeklinde açıkmalarda bulundu. Gerçekten performansına baktığımızda Fatih Tekke şu sıralarda çok formda durumda. Geçtiğimiz sezonlarda çoğu maçta yedek kaldı ve performansı iniş çıkış gösterdi ama şu sıralarda kadroya alınsaydı çok iyi olabilirdi. Son maçlarda da gördüğümüz üzere forvet konusunda sıkıntılar yaşıyoruz ve Fatih Tekke tecrübesiyle önemli işler yapardı. Futbol tarzı olarak komple bir forvet diyebiliriz. Ayrıca 32 yaşının getirdiği tecrübe ile beraber en azından kısa vadede iş yapacaktı. Fatih Terim geçtiğimiz eleme maçları öncesinde Fatih Tekke ile sorunları olmadığını ve yeniden kadroya alabileceğini belirtmişti. Bu açıklamalardan da yola çıkarak sorunları olmadığını düşünüyorum. Ama forvet tercihi hocanın kendi tercihidir bu yüzden saygı duymak gerekiyor diye düşünüyorum.

Transferi Hakkında

Fatih Tekke transferiyle ilgili olarak ''Benim mukavelem 2010 Ağustos'ta bitiyor. Zenit, benimle tekrar anlaşmak isteyebilir, henüz konuşmadık. Ama bu performansım ligin sonuna kadar devam eder ise tercihim Avrupa'da kalmaktan yana olacak. Türkiye'ye dönersem, önceliğim her zamanki gibi Trabzonspor'dan yana olacak'' şeklinde konuştu. Fatih Tekke aslında bu sezon başı değil geçtiğimiz sezonlarda da Türkiye'ye çok dönmek istedi. Çünkü Zenit'te çok fazla yedek kaldı ve artık futbol oynamak istiyordu. Rusya Ligi'de ne kadar gelişme içinde olursa olsun hala cazip bir lig değil. Fatih Tekke sezon başında Trabzonspor'la anlaştığını ama kulübünün izin vermediğini belirtmiş. Trabzonspor Fatih'i Fatih Trabzonspor'a dönmek istiyor. Çünkü Trabzonspor'un onun hayatında çok özel bir yeri var. Geçtiğimiz sezon takımın lidere ve önemli bir golcüye ihtiyacı olduğunu söylemiştik. Belki Fatih Tekke geçtiğimiz sezon Trabzonspor'da oynasa şampiyonluğa ulaşacaklardı. Bu sezon da bu transfer başarılamadı ama Fatih Tekke sözleşmesinin bitmesinin ardından mutlaka kulübüne dönecektir. Ayrıca 5 yıldır yurt dışında olduğu için bedelli askerliktende yararlanabilecek. Bu yüzden kafası rahat diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir