7 Ekim 2009 Çarşamba

Taşınıyoruz {Florya; Büyük Çekmece'ye}


Uzun zamandır konuşulan mevzu dün resmiyete döküldü. Florya'nın içindeki tüm branşlarla birlikte yavaş yavaş Büyük Çekmece'ye taşınması söz konusuydu. Tabi bu taşınmanın en büyük faydası Galatasaray'a ait olan Florya'daki alanın kiralanarak değerlendirilmesidir. Dün yapılan anlaşma ile Büyük Çekmece'de yeni tesislerin yapılacağı arazinin tahsisi sağlandı özet olarak söylemek gerekirse. Arazi ile ilgili verilen bilgiler Büyük Çekmece Gölü kıyısında olduğu ve 106 dönümlük olduğu. Fakat başkanın açıklamalarından bu 106 dönümlük araziyi 150 dönüme çıkaracaklarını duyuyoruz toplantıda. Arsanın üzerine kurulacak tesislerin tamamen Galatasaray tarafından yaptırılacağı da gecikme gibi, aksama gibi problemler yaşamadan tesislerin biteceğini gösterir ki stat konusundaki sabırsızlığımız bir nebze olsun törpülenmiş olur.

Toplantıdaki açıklamalara dönecek olursak; Büyük Çekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, ''Bizden Fenerbahçe Kulübü de resmen başvurarak, arsa istedi. Beşiktaş ise şifai olarak talepte bulundu. Asla bu kulüplerimizin taleplerini geri çevirmeyeceğiz. Bundan sonra bizimle temasa geçecek kulüplerin taleplerini yerine getireceğiz. Kim okul, eğitim kampüsü yapmak istiyorsa bizlere başvursun'' diye konuştu. Adnan Başkan ise ''Bu tesisimizde sadece profesyonel futbol değil, amatör futbola da hizmet vermek istiyoruz. Galatasaray'ın gelecekte Florya Tesisleri'ni taşımak istiyoruz. Burada 2 sene içinde amatör futbol dallarında faaliyetleri başlatmak istiyoruz. İnşallah bu örnek olur. Galatasaray ve benzeri kulüpler halkın malıdır. Bu anlamda devletimizin kurumlarının bu tür hizmetleri vermek görevlerinin bir parçasıdır. Bu tür işleri yapabilmek için devletimizin kurumlarının bize destek olması lazım.'' dedi. Ayrıca çıkışta da hemen bugünden itibaren çevre düzenlemesi, ağaçlandırma gibi plan-proje işlerine başlayacağımızı söyledi.


Benzer bir olay Real Madrid tarafından yapılmış ve Madrid'in kasasına ciddi meblağlar girmişti. Şimdi tesisler Büyük Çekmece'ye taşındıktan sonra Florya eğer hızlı ve doğru bir şekilde değerlendirilirse gerçekten Galatasaray'ımız Florya'dan güzel paralar kazanabilir. Adnan Başkanı kutlamak lazım. Sportif başarı ile birlikte artık tesisleşme konusunda da adımlar atılması gerekiyordu. Bu adımları atan yönetim oldu. Stat projesinin ilerlemesi, Riva arazilerinin durumu ve şimdide Florya'dan taşınılarak oradaki kıymetli arazinin değerlendirilmesi.. İnşallah çok güzel günler bekliyor bizi.

1 yorum:

  1. Bildiğim kadarı ile Florya arazisinin bir bölümü kulübün tapulu malı, geri kalanı ise Beden Terbiyesi'nden 49 yıllığına üst kullanım hakkı ile kiralık...Kulübün bu bahsettiğim payı satın almak gibi bir girişimi vardı ne oldu o iş bilmiyorum? Eğer bu satın alma işlemi olur ise (para nasıl bulunur bilmem) epey büyük bir arazi ve şu anda m2 si 4000 USD civarında bir ederi var uygun imar alınabilirse.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir