14 Ekim 2009 Çarşamba

Basketbolda Türkiye Kupası'nın Ardından {Galatasaray Değerlendirmesi}


Galatasaray, Türkiye Kupası ilk tur maçlarını 3/3 ile tamamladı ve grubundan lider olarak çıkmayı başardı. Türkiye Kupası' nın ardından gözler artık lige çevrildi. Galatasaray sezonu 19 Ekim Pazartesi günü Oyak Renault maçı ile açacak.

Türkiye Kupası performansımıza bakarsak çok ciddi dalgalanmalar dikkatimizi çekti. Maç gayet rahat giderken, oyuncularının konsantrasyon problemlerinden dolayı mıdır bilmiyorum ama büyük farklar birden eridi. Bunun neticesinde Karşıyaka ve Mersin maçlarını kayıp edebilirdik ama neyse ki bir kazaya uğramadık.

Türkiye Kupası' nda en dikkat çekici performans hazırlık döneminin yıldızı Radoslav Rancik' ten geldi. Gerek skor gerek ribaundlarda takımı sırtlayan isim oldu. Ayrıca diğer pota altı oyuncumuz Cemal Nalga' da turnuvanın en iyilerindendi. Cemal' in performansı bizim için çok önemli. Kadroya baktığımızda gerçek beş numara diyebileceğimiz tek isim.

Bazı dalgalanmalar olsa da Jasaitis ve Wilkinson gibi rotasyonumuzda çok önemli bir yere sahip olacak iki oyuncudan yoksun çıktığımız bir turnuvayı 3/3 ile tamamlamak takdir edilmesi gereken bir durum. Eminim bu iki oyuncunun da kadroya katılmasıyla daha iyi bir seviyeye geleceğiz.

Eğer yeni sezondaki hedefimiz ne diye düşünürsek, kesinlikle şampiyonluk adayıyız, en iyiyiz vs. tarzı cümleler ciddi hayalperestlik olur. Bizim bütçemizden çok daha yüksek bütçelere sahip üç takım var. Bunlarla yarışmak çok zor olacak ama istersek neden olmasın? Her şeyin bütçe olmadığını hepimiz biliyoruz. Umarım sezon iyi başlar ve başladığı gibi de biter. Başarılar Galatasaray!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir