30 Ekim 2009 Cuma

Derbinin Son Değerlendirmesi {Haldun Üstünel Basın Toplantısı}

Dün verilen cezaların ardından bugün Haldun Başkan'ın bir basın toplantısı ile derbiyi değerlendireceği haberi gelmişti. Belirtilen saatte televizyonları karşısına geçenler bildiğimiz Haldun Üstünel'den farklı bir Haldun Başkan ile karşılaştılar. Mesafesini ve ciddiyyetini korur Haldun Başkan her zaman ama kimse onun sert tarafını pek bilmez. Bugünkü toplantıdan çıkardığım en büyük yorum öncelikle Haldun Abi'nin tersinin çok pis olduğu. Durur durur öyle bir patlar ki keşke patlamasaydı dersiniz türden insanlar vardır. Atasözünde diyor ya sessiz atın çiftesi pek olur diye. İşte Haldun Abi'de tam o cins bir insanmış bugünkü toplantıda farkettim. Toplantıda verilen cezalara, derbinin hakemi Bünyamin Gezer'e, Federasyon'a ve Fenerbahçe'ye verdi veriştirdi. Toplantıdan bazı maddeleri başlık başlık ele almak gerekirse;
  • Bizim Galatasaray olarak yenilgiye kılıf aramak gibi bir düşüncemiz yok. O gece futbol performansımız bizim ve taraftarımızın beklentilerini karşılamaktan çok uzaktı. Biz bunu biliyoruz ve bunu kendi içimizde sorguluyoruz. Ancak Pazar akşamına döndüğümüzde futbola yakışmayan görüntülerin altını çizmek istiyorum. Kadıköy’de yaşananlar, maç öncesi kavgalar ve hakemin başının yarılmasına kadar giden ciddi ve hayati tehlike içeren futbol dışı eylemler tüm Türkiye’nin gözü önünde cereyan etmiştir. Yardımcı hakemin başına dikiş atılmış, maç 10 dakika geç başlamıştır. Kurallarda ve kitapta ya da talimatlarda da belirtildiği gibi hakemin inisiyatifinde olan maçı oynatmama kararında Hakem Bünyamin Gezer’in duramamasının arkasında yatan nedeni gerçekten merak ediyoruz.
    Fenerbahçeli'lerin sürekli o maçta iyi oynamadığınız için kaybettiğiniz laflarına cevaptır bu. Başkanından taraftarına kadar herkes takımının kötü oynadığını kabul ediyor buna laf eden yok bir kere. Zaten bizim şikayetçi olduğumuz nokta eğer dikkat ederseniz mağlup olmak falan değil Saraçoğlu'nda oluşturulan provake edici ortam. Bir de Bünyamin Gezer'in maçtan sonra verdiği demeçte maçı tatil etmeliydim itirafı var mesela. Ama hakeme şu soruyu soran tek bir insan evladı yok; madem tatil etmeliydin neden etmedin?


  • Maç öncesinde taraftarını selamlamaya giden futbolcularımıza durduk yerde yapılan saldırı, özellikle kaptanımıza bilinçli şekilde yapılan taciz ve atılan yumruklar, küfür, yabancı madde yağmuru, futbolculara atılan içi su dolu balonlar. Keita’nın gözüne çıkmasına ramak kalan yaralanması, hakemin başına gelen yabancı cisim ve atılan dikiş, yapılan tıbbi müdahale… Ayrıca küfür konusunda altını çizmek istediğim bir nokta var. Kaptanımız Arda’ya 55 bin kişi toplu halde küfür ediyor. Fenerbahçeli hiçbir yönetici müdahale etmiyor, sessiz kalıyor.
    Arda kötü oynadı evet. Son zamanlardaki performansını da kriter alarak çoğnluk Arda'ya yüklendi. Üzülerek söylüyorum ki bu grubun içinde ben de varım. Ama şimdi mantıklı bir biçimde düşününce, daha doğrusu kendimi Arda'nın yerine koyunca onun üstünde kurulan baskının neticesinde oynayamadığını farkediyorum. Hakkını aldım Kaptan'ın. Binlerce insanın kendisine küfretmesi, sahadaki bir oyuncunun itmesine maruz kalması, sonrasında yaşananlar.. Bir değil iki değil sabrında bir sonu var. Arda'nın ruh hali de buna yakındı sanıyorum o maçta. Özellikle üzerine kuruldu bütün olaylar. Fenerbahçe yönetimine edilecek laf zaten yok. Bir tanesi kılını kıpırdatmadı olaylar karşısında. Ben televizyondan izledim onlarda localarından, tribünlerinden..

  • Tüm Galatasaraylılarla seslenmek istiyorum. Bugüne kadar olan başarılarımızın kanıtları müzemizde var. Bu sezon sonunda kupalar yine müzemizde olacak. Hayal kurmak, hayalperestlik ve vaat yok. Bizde gerçek var. 18. şampiyonluk kupası Mayıs ayında Galatasaray’ın müzesinde olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. O kupa Ali Sami Yen’de havaya kalkacak. Galatasaray’a gönül verenler rahat olsun.
    Biz birileri gibi 3'ün 5'in hesabını yapmayız diyor başkan :) Artık 3'e 5'e bakmadan şampiyon olacağız. Şimdi birileri Nilüfer şarkılarıyla gülüyorlar kahkaha atıp eğleniyorlar. Eğlenedursunlar.. Son gülen iyi gülecek nasılsa. Hem hep ne diyoruz; mayıslar bizim. Bu sene de durum değişmeyecek inşallah.

  • Galatasaray taraftarı iyi gün dostu değildir. Galatasaray taraftarı takımını her koşulda destekler. Pazar günü de büyük Galatasaray taraftarını takımımızı desteklemek üzere Ali Sami Yen’e bekliyoruz. Her koltukta inanmış, armasına gönül vermiş Galatasaraylıları görmek istiyoruz
    Sevinmek için sevmedik ki!

1 yorum:

  1. Sadece şunu sormak istiyorum: Eğer maçı Galatasaray kazansa Haldun Bey yine maçın tatil edilmesi gerekirdi türünden açıklamalar yapar mıydı? Ya da dünya üzerindeki herhangi bir Galatasaray'lının aklına aslında "bu şartlarda maç oynanmamalıydı, tatil edilmesi gerekirdi" gelir miydi?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir