30 Ekim 2009 Cuma

Servet'in Avrupa'daki Piyasası

İngiltere'de yayın yapan Daily Mail Gazetesi, bu yıl başında Chelsea'nin de takibinde olan Galatasaray'ın milli savunma oyuncusu Servet Çetin için şimdi de Premier Lig ekiplerinden Tottenham ve Arsenal'in transfer girişimlerinde bulunduğunu iddia etti. Gazete, Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın Ocak ayı ara transfer döneminde takımın defans hattında değişiklik yapacağını ve bu nedenle Servet'in gidişine onay vereceğini de savundu. Bu arada, Avrupa futbolunun transfer nabzını tutan tribalfootball.com adlı haber portalı ise Servet ile Tottenham ve Arsenal'in yanı sıra AC Milan, Borussia Dortmund, Wolfsburg ve Köln takımlarının da ilgilendiğini iddia etti.

Servet Çetin için ben profesyonel adamı severim diye bir yazı yazmıştım. Servet Sivasspor'da çok önemli işler yaptıktan sonra Galatasaray'a transfer olmuştu ve o günden bu yana sürekli bir gelişim halinde. 28 yaşına gelmesine rağmen sanki 18 yaşında futbola yeni ısınan birisi gibi futbolunu geliştiriyor ve bunun meyvelerini de şimdilerde toplamaya başladı. Servet Çetin için Avrupa'nın en önemli stoperlerinden birisi desem bazı arkadaşlarımız bana hak vereceği gibi gülen arkadaşlarımızda çıkabilir.

Ben Servet Çetin'in Avrupa'da önemli bir piyasası olduğunu düşünüyorum. Sezon başında Marsilya Servet Çetin için 8 milyon avro'yu gözden çıkarmıştı ve bu transfer gerçekleşmek üzereydi ama son anda transfer gerçekleşmedi. Gerçi Marsilya'da önemli bir Avrupa kulübü olmasına rağmen Galatasaray'dan çok da büyük olmadığı için gitmediği bir bakıma iyi oldu. Ben sürekli yazıyorum futbolcularımız Avrupa'da lig ve takım ayırt etmeden imkanları varsa gitmeleri gerek diye ama kapasitesi olan futbolcularımızda bu kapasitenin aşağısında bir takıma gitmemeliler. Servet Çetin'i devre arası transfer döneminde Arsenal ve Tottenham'ın transfer etmek istediği konuşuluyor. Ayrıca Milan, Borrissia Dordmund, Wolfsburg ve Köln takımlarınında takibi altına girmiş.

Öncelikle Servet'i Premier Lig'de izlemek isterim. Arsenal'in kendisini pek transfer edeceğini düşünmüyorum ama Tottenham bu transferi gerçekleştirebilir. Servet için önerilen bonservis bedelinin ise 10 milyon avro civarında olacağı söyleniyor. Galatasaray geçtiğimiz sezon ortasında Servet Çetin'in sözleşmesini uzatarak çok önemli bir hamle yaptı. Şimdi belki bu transfer gerçekleşecek ve önemli rakamlar kazanabiliriz. Üstelik gelecek parayla da Servet Çetin'in yokluğunu hissetmeyeceğimiz bir transfer yapabiliriz. Ben aslında Gökhan Zan'ın Servet'in olası Marsilya transferi düşünülerek takıma kazandırıldığına inanıyorum. Bu yüzden Gökhan Zan'ın yanına alınacak o topu oyuna iyi sokan stoper dediğimiz tipte bir futbolcuyla Servet'in yerini doldurmaya çalışabiliriz. Diğer taliplere baktığımda ise Milan'ın Onyewu'nun sakatlığının ardından Servet Çetin'i transfer edebileceğini düşünüyorum. Ayrıca Servet Çetin oyun tarzı itibariyle Bundesliga'ya da çok yakışacak bir futbolcu olabilir ama Dordmund ve Köln'e gitmesini istemem. Biliyorsunuz Bundesliga'da kendini gösteren futbolcular mutlaka Bayern Münih yolu tutarlar. Bu yüzden Bundesliga'da başarıya oynayan bir takımda Servet Çetin oynarsa olası büyük bir transfer daha gerçekleştirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir