22 Ekim 2009 Perşembe

Derbiye Doğru {Avrupa Ligi Maçları}

Ben bugün Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde oynayacakları maçların derbiye etkisi olacağını düşünüyorum. Aslında derbi maçından öte Avrupa macerası benim için daha büyük önem taşıyor ama söz konusu Galatasaray ve Fenerbahçe olduğunda bütün akıllar pazar gününde. Derbiye yönelik analizler yapıyoruz ve Avrupa Ligi'nde oynanacak maçlarda bir bakıma derbi analizi niteliği taşıyor. Galatasaray kendi sahasında Dinamo Bükreş ile kendi sahasında oynarken, Fenerbahçe deplasmanda Steaua Bükreş ile oynayacak. Bir bakıma Türkiye - Romanya maçlarını izleyeceğiz diyebiliriz.

Galatasaray'ın rakibi Fenerbahçe'nin rakibine oranla daha güçsüz gibi görünüyor. Romanya Ligi'nde Dinamo Bükreş 5. sırada bulunuyor. Gerçi Romanya Ligi'ne baktığımda çok ilginç tablo görüyorum. Birinci giden Timioşara 10 maçta 5 galibiyet 5 beraberlikle lider bulunuyor. Yani bu puan tablosunda oluşan sonuçlar bizleri aldatmasın. Dinamo Bükreş kapanan ve savunmaya önem veren bir takım. İstanbul deplasmanında da önceliklerini savunmaya verecekler ve kafalarında bir puan iyidir mantığı olacak. Galatasaray ise Trabzonspor karşılaşmasında mükemmel bir hücum futbolu oynadı. Eğer gol erken gelecekse maç farka gidebilir. Gol gecikirse Galatasaray düzenini kesinlikle bozmadan rakibe kontra atak imkanı vermemeli. Takımda sakat futbolcu bulunmaması Galatasaray açısından büyük bir avantaj. Elindeki zengin kadro nedeniyle bu maçta farklı rotasyonlarda izleyebiliriz. Bu rotasyonlarda Fenerbahçe maçı öncesinde Galatasaray'a büyük bir avantaj sağlayacaktır. Ayrıca Dinamo Bükreş'in kadrosuna baktığımda eski dost Tamas'ı da görüyorum. Galatasaray'ın Sturm Graz beraberliği bir bakıma gruptaki dengeleri kısa vadede oldukça bozmuşa benziyor ama kadro yapıları itibariyle Galatasaray bu grubun mutlak favorisidir ve Dinamo Bükreş karşısında da farklı kazanacağını düşünüyorum. Beklediğim rotasyon hamleleri ise Linderoth'u ilk 11'de görmek ve olası Arda - Elano değişikliğidir.

Fenerbahçe'nin rakibi Steaua Bükreş ise daha zorlu bir rakip olarak görünüyor. Onlarda şu an Romanya Ligi'nde 3. sırada bulunuyorlar. Ayrıca Steaua Bükreş ne durumda olursa olsun Avrupa'nın köklü kulüplerinden ve büyük tecrübe olduğu için Fenerbahçe bu maçı oldukça ciddiye almak durumunda. Fenerbahçe'de bu maç öncesinde en büyük sıkıntıyı sakat futbolcular oluşturuyor. Alex, Güiza ve Deivid bu maçta forma giyemeyecekler. Ayrıca Lugano ve Semih'in durumu belirsizliğini koruyor. Alex'in olmadığı maçlarda Fenerbahçe'nin hücum organizasyonları bakımından ne kadar zayıfladığını Gaziantepspor maçında gördük. Ayrıca Lugano'da olmayınca savunmanın da dengesi oldukça bozuldu. Daum gerekli rotasyonları sezon içinde yapmadığı için olmayan futbolcunun yerine oynayan isimlerin maç performansını bilemiyor. Bu yüzden beklenmedik ilginç hamleler görebiliriz. Galatasaray maçı öncesinde önceliğini lige vermiş olan Fenerbahçe'de zorlu Romanya deplasmanı ve sakat futbolcuların bolluğu derbi öncesinde sıkıntı yaratacak. Fenerbahçe ilk maçında şanssız bir mağlubiyet almasına rağmen ikinci maçta bunu telafi etti ve şu an grubunda 2. sırada. Bu maçta aslında Fenerbahçe kağıt üzerinde daha iyi görünse bile alınacak beraberliğin ben iyi sonuç olabileceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir